Τι κάνετε για να φροντίσετε τις παιώνιες αφού ανθίσουν; Θα καθορίσει την ποιότητα και την ποσότητα της έκθεσης λουλουδιών το επόμενο έτος. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου με τις παιώνιες είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που κάνετε φέτος ενθαρρύνουν τις ανθίσεις του επόμενου έτους. Και υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε.

Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα Οι παιώνιες σας θα ξοδέψουν ενέργεια για την καλλιέργεια νέων φυτών. Όταν αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις Είναι να παράγει περισσότερους καρπούς.Με αυτόν τον τρόπο, οι παιώνιες πρέπει να εκπαιδεύονται σε έναν μικρό κήπο.

Πότε να κλαδέψετε τις παιώνιες σας

Στο τέλος της περιόδου ανθοφορίας Θα μπείτε στον πειρασμό να απλώσετε το χέρι σας για το κλάδεμα και το άνοιγμα των φυτών σας. υποστηρίζεται Αλλά μόνο μετά τον τελευταίο παγετό. Τα φύλλα της παιώνιας κιτρινίζουν όταν κόβονται ξανά.

Οι ποώδεις και απλωμένες παιώνιες (ITOH) πρέπει να κλαδεύονται στο επίπεδο του εδάφους. Οι παιώνιες είναι θάμνοι και δεν πρέπει να φτάνουν στο επίπεδο του εδάφους. αλλά πρέπει να κοπεί για να μείνουν μόνο τα φύλλα

Οι παιώνιες πρέπει να κλαδεύονται μέχρι τις αρχές της άνοιξης, οπότε θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ξύλα. Τα περισσότερα από αυτά που αφαιρείτε από τις παιώνιες είναι για λόγους styling και για την προώθηση της αυξημένης κυκλοφορίας του αέρα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Όσο άσχημη κι αν φαίνεται η παιωνία σου. Αφήστε τα φύλλα! Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει την ενέργεια που χρειάζεται για τα λουλούδια της επόμενης χρονιάς. Μαζέψτε τα φύλλα πολύ νωρίς και θα χάσετε την ενέργεια που χρειάζεται για να ανθίσετε το επόμενο έτος. Αξίζει λοιπόν την αναμονή.

από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο Η παιώνια θα χρησιμοποιήσει όλα της τα φύλλα για να πιάσει τον ήλιο. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε αποθεματική τροφή και χρησιμοποιείται για τα λουλούδια της επόμενης σεζόν.

μετά την ανθοφορία Είναι φυσιολογικό οι παιώνιες να μην φαίνονται τόσο όμορφες όσο τα άλλα λουλούδια σας.

Το Deadheading είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η παιωνία.

Το μάδημα διαφέρει από το κλάδεμα στο ότι αφαιρούνται μόνο τα άνθη που ξοδεύονται από το στέλεχος της παιώνιας. όχι μόνο λουλούδια

Σε αντίθεση με άλλα πολυετή φυτά, η κοπή παιώνιας αυτή τη σεζόν δεν θα ενθαρρύνει νέες ανθοφορίες. Κάθε λοβός ανθίζει μόνο μία φορά.

Η καλύτερη στιγμή για να πετάξετε τα λουλούδια είναι όταν αρχίζουν να μαραίνονται. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε αυτό είναι επειδή τα εξαντλημένα λουλούδια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ενέργεια του φυτού και τη χρησιμοποιούν για να παράγουν σπόρους για την ανάπτυξη νέων φυτών.

Όλη η φυτική ενέργεια πρέπει να εστιάζεται στην ανθοφορία. Εάν δεν σκοπεύετε να πολλαπλασιάσετε τις παιώνιες, όχι να τις σπείρετε, μπορείτε να το κάνετε αφαιρώντας τα ξοδευμένα άνθη, ώστε το φυτό να μπορεί να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια για να παράγει νέα φύλλα.

Πώς να καταστρέψετε τις παιώνιες χωρίς να καταστρέψετε το φυτό

Τα ξηλωμένα άνθη πρέπει να αφαιρεθούν πριν αρχίσουν να σχηματίζονται νέοι λοβοί σπόρων. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το χρώμα μόλις αρχίσει να ξεθωριάζει.

Όταν κόβετε, κόψτε διαγώνια χρησιμοποιώντας αιχμηρά ψαλίδια κλαδέματος και κόψτε περίπου 6 ίντσες κάτω από το άνθος στο στέλεχος ή κοντά στο επάνω φύλλο κοντά στο σημείο που βρίσκεται το λουλούδι.

Χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε το τμήμα στελέχους. Μην αφήνετε φύλλα κάτω από τα λουλούδια.

Το καλύτερο λίπασμα για τις παιώνιες και πότε να τις χρησιμοποιήσετε

Όπως τα περισσότερα φυτά κήπου Οι παιώνιες τα καταφέρνουν καλύτερα μόνο με μια μικρή, περιστασιακή τροφοδοσία.Ένα λίπασμα 5-10-10 είναι το καλύτερο για τις παιώνιες επειδή η χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο εμποδίζει το φύλλωμα να γίνει πολύ πυκνό. Και παρέχει αρκετό φώσφορο και κάλιο για να ενθαρρύνει πιο ζωντανές ανθοφορίες.

Ο καλύτερος χρόνος για να το χρησιμοποιήσετε είναι κοντά στην αρχή της περιόδου ανθοφορίας. αλλά όχι αμέσως Η καλύτερη πρακτική είναι να περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν τουλάχιστον οι πρώτοι οφθαλμοί πριν εφαρμόσετε το πρώτο λίπασμα.

Το επόμενο τάισμα πρέπει να γίνει περίπου 3 μήνες αφότου οι παιώνιες έχουν αρχίσει να ανθίζουν για να προετοιμαστούν για το χειμώνα.

Συνθήκες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της παιώνιας και εμποδίζουν την άνθηση της παιώνιας

όψιμος βοτρύτης

Ο βοτρύτης είναι μια από τις πιο κοινές μυκητιασικές ασθένειες που προσβάλλουν τις παιώνιες. χωρίς να χρειάζεται να φροντίζετε την παιώνια μετά την ανθοφορία Ο μύκητας μπορεί να επιβιώσει τους κρύους χειμώνες και να επηρεάσει τη νέα ανάπτυξη την άνοιξη.

στο τέλος της σεζόν τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου ή μετά τον τελευταίο παγετό Οι παιώνιες πρέπει να μετακινηθούν στο επίπεδο του εδάφους. Εκτός αν πρόκειται για παιωνία δέντρου. και μετά μαδήστε όλα τα φύλλα

Αυτό που κάνετε με τα μέρη του φυτού που αφαιρείτε είναι πολύ σημαντικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι μύκητες επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και επιτίθενται σε νέα ανάπτυξη την επόμενη σεζόν. Να είστε προσεκτικοί όταν απορρίπτετε οτιδήποτε αφαιρείτε από το εργοστάσιο. Μην χρησιμοποιείτε ως σάπια φύλλα ή λίπασμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την λοίμωξη του Βοτρύτη είναι ότι προσκολλάται σε πεσμένα φύλλα και άλλα φυτικά υπολείμματα. το χειμώνα Στη συνέχεια, αρχίστε να επιτίθεται στη νέα ανάπτυξη. των φυτών την άνοιξη Οι παιώνιες που έχουν μολυνθεί από την όψιμη λοίμωξη του Βοτρύτη θα μαραθούν και τα μπουμπούκια των ανθέων συχνά δεν ανοίγουν.

Ένα άλλο σύμπτωμα της λοίμωξης του Βοτρύτη είναι οι σκούρες καφέ κηλίδες στα φύλλα παιώνιας. Μπορείτε να το αποφύγετε αφαιρώντας όλα τα φύλλα που μάπηξατε από την παιώνια στο τέλος της σεζόν.

ωίδιο

Το ωίδιο είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλεί μια λευκή σκόνη επικάλυψης στα φύλλα παιώνιας. Γιατί ο σκοπός των φύλλων είναι να αποθηκεύουν τροφή για την ανάπτυξη της επόμενης σεζόν. Τα φύλλα που καλύπτονται με ωίδιο μειώνουν την ποσότητα ενέργειας που λαμβάνει το φυτό από τις ακτίνες του ήλιου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης και τελικά τη μείωση των λουλουδιών.

καθώς και άλλες ασθένειες Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Το ωίδιο γίνεται πρόβλημα όταν οι θερμοκρασίες είναι μέτριες και τα φυτά έχουν υπερβολική σκιά.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να θεραπεύσετε φυτά που πεθαίνουν από αυτές τις 5 ασθένειες

Οι 3 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι παιώνιες δεν ανθίζουν

1 – Φυτέψτε πολύ βαθιά στο έδαφος.

Οι κόνδυλοι παιώνιας χρειάζονται μόνο μια ή δύο ίντσες χώματος πάνω από τις ρίζες· οποιοδήποτε βάθος θα εμποδίσει την ανάπτυξη. Εάν φυτέψετε παιώνιες πολύ βαθιά στο έδαφος Περιμένετε μέχρι να πέσει και μετά αργά. Ανυψώστε ολόκληρο το φυτό από το έδαφος. στη συνέχεια το ξαναφυτέψτε με μόνο μια μικρή ποσότητα χώματος γύρω από τη βάση.

2 – Πολύ λίγο ηλιακό φως

Οι παιώνιες αποδίδουν καλύτερα στον ήλιο για τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα. Στις περισσότερες περιοχές, είναι εύκολο να βρεθεί και να ληφθεί υπόψη από τους κηπουρούς κατά τη φύτευση.

Ωστόσο, αφού είναι πολυετές Αν είναι πολλά χρόνια στον κήπο Άλλα δέντρα και θάμνοι θα καλυφθούν. μειώνει την ποσότητα του ηλιακού φωτός

Εάν οι παιώνιες σας ανθίζουν εδώ και χρόνια και ξαφνικά ανακαλύψετε ότι δεν ανθίζουν όπως τις έχετε συνηθίσει. Σκεφτείτε τι έχει αλλάξει γύρω από το δέντρο.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένας θάμνος, δέντρο ή άλλο φυτό κήπου θα σκιάσει τις παιώνιες σας και θα τις σκιάσει από το φως του ήλιου που έχουν συνηθίσει

3 – Ανεπαρκής χρόνος ψύξης

Η πιο δροσερή εποχή είναι όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 32.ωf (0ωγ) και 40ωF (περίπου 4ωντο). Οι παιώνιες χρειάζονται 500 έως 1.000 ώρες για να ανθίσουν. Αυτό σημαίνει 20 έως 40 ψυχρές ημέρες με θερμοκρασίες κάτω από 40-F ή 4.ωΝΤΟ.

Οι παιώνιες είναι ανθεκτικές στον χειμώνα και δεν χρειάζονται σάπια φύλλα για να τις προστατέψουν από το κρύο, αλλά χρειάζονται πιο δροσερές μέρες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *