Το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται συχνά ως καλλωπιστικό φυτό και σε πολλούς αρέσει να το έχουν και στον κήπο τους. Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε λεμονόχορτο. Θα θελήσετε να μάθετε λίγα πράγματα για αυτό.

Πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι περιμένατε. Αναπτύσσονται πολύ γρήγορα αν τα προσέχετε καλά.

Γιατί το λεμονόχορτο είναι ένα ψηλό πολυετές γρασίδι. Ίσως αναρωτιέστε πώς εξαπλώνεται. Φυσικά, θα θέλετε αυτές τις πληροφορίες πριν φυτέψετε κάπου.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν απλώνεται το λεμονόχορτο και τι πρέπει να περιμένετε. Θα πάρετε καλύτερες πληροφορίες. Αυτό θα σας διευκολύνει να αποφασίσετε πού και πώς θα φυτέψετε τη λεμονιά σας.

Το λεμονόχορτο είναι σίγουρα απλωμένο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το λεμονόχορτο σίγουρα πολλαπλασιάζεται. Όταν αποφασίσετε να φυτέψετε μια λεμονιά Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ.

Το λεμονόχορτο απλώνεται αρκετά εύκολα για να γεμίσει οποιοδήποτε κρεβάτι φυτέψετε. Ας πούμε ότι ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή. Θα γεμίσει τη γλάστρα που αποφασίσατε να φυτέψετε.

Όταν αγοράζετε μια λεμονιά Αναμένετε περίπου 3-5 πόδια ύψος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μπορεί επίσης να μεγαλώσει έως και δύο πόδια σε πλάτος σε μία μόνο εποχή.

Αν δεν προσέχεις Ο χυμός λεμονιού θα απλωθεί πιο εύκολα από όσο θα θέλατε. Εάν δεν κόβετε τη λεμονιά σας ή την κλαδεύετε τακτικά. μπορεί να το κάνει να φαίνεται εκτός ελέγχου

Είναι ένα πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό που μπορεί να ξεπεράσει τη γλάστρα που βάζετε. Οι ρίζες τείνουν να μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και τόσο γρήγορα που η γλάστρα μπορεί να σκάσει.

Εάν δοθεί στη λεμονιά περισσότερο νερό και λιγότερο λίπασμα, η λεμονιά θα πολλαπλασιαστεί πολύ. είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο γρήγορα εξαπλώνεται το λεμονόχορτο Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν θέλετε να το ελέγξετε και να το διατηρήσετε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

προωθήσει τη διάδοση

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το λεμονόχορτο να απλωθεί και να αναπτυχθεί καλά τι πραγματικά πρέπει να κάνετε είναι να το φροντίζεις σωστά. Το λεμονόχορτο είναι ένα είδος φυτού που χρειάζεται το φως του ήλιου για να αναπτυχθεί. Και αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε εκεί όπου έχει το μεγαλύτερο ηλιακό φως.

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν ζείτε σε ένα μέρος του κόσμου που κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Θεωρείται τροπικό βότανο και μπορεί να διαχειριστεί το έντονο ηλιακό φως χωρίς πολύ κόπο.

Αν θέλετε η παρόρμηση να εξαπλωθεί γρήγορα Πρέπει να ποτίζετε τακτικά. Στο λεμονόχορτο αρέσει να διατηρεί το έδαφος πολύ υγρό. Αλλά δεν πρέπει να αφήσετε το χώμα να βραχεί πολύ.

Βάλτε τα δυνατά σας για να φροντίσετε το χώμα ώστε να το ποτίζετε όταν αρχίσει να στεγνώνει λίγο. Αν είστε άτομο που του αρέσει να φυτεύει δέντρα Το πότισμα του λεμονόχορτου πρέπει να είναι αρκετά εύκολο για να αναπτυχθεί.

Το είδος του εδάφους στο οποίο καλλιεργείτε τη λεμονιά σας έχει επίσης σημασία. Ο πηλός είναι ο χειρότερος τύπος εδάφους. Αλλά μπορείτε να βελτιώσετε το αργιλώδες έδαφος προσθέτοντας λίπασμα σε αυτό και λιπάνοντάς το.

Γενικά, θέλετε να καλλιεργήσετε λεμονόχορτο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αν θέλετε να πολλαπλασιαστεί η λεμονιά σας Δοκιμάστε να αναμίξετε σε καλό έδαφος για αυτό.

Η λίπανση με ασβέστη κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πολλοί λάτρεις του λεμονόχορτου συνιστούν να χρησιμοποιήσετε κάτι απλό. Λίπασμα 20-20-20 κάθε μήνα για την τόνωση της ανάπτυξης

Πώς να αποτρέψετε την εξάπλωση του λεμονόχορτου

Το να μην εξαπλωθεί το λεμονόχορτο είναι πιο δύσκολο από το να το βοηθήσουμε να εξαπλωθεί. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο βότανο που μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο εάν χαλαρώσετε πολύ.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να φυτέψετε λεμόνια σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου δεν θα εισβάλουν σε άλλες περιοχές του κήπου σας.Δεν θέλετε να δείτε το λεμονόχορτο να βλάπτει άλλα φυτά που φροντίζετε.

Αν θέλετε να φυτέψετε μια λεμονιά στον κήπο σας Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαχωρίσετε τη λεμονιά από τις άλλες. Χρησιμοποιήστε φράγματα ή τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά κρεβάτια για να αποτρέψετε την εξάπλωση τους κοντά σε άλλα φυτά.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μην απλωθεί πολύ είναι το κλάδεμα. Το κλάδεμα θα βοηθήσει τη συνολική εμφάνιση του φυτού να φαίνεται καλύτερη. Και θα πρέπει να το κάνετε πιο συχνά.

Αν παρατηρήσετε ότι τα λεμόνια φαίνονται λίγο ξινά Μπορείτε να σηκώσετε ένα ψαλίδι και να το κόψετε ελαφρώς. Αυτό θα κρατήσει το φυτό από το να εξαπλωθεί και θα είναι λίγο πιο σφιχτό συνολικά.

Αν δεν προσπαθήσετε να κλαδέψετε τη λεμονιά σας. Θα φαίνεται πολύ άγριο. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λεμονόχορτο θα φαίνεται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο λόγω της φυσικής του εμφάνισης, ενώ άλλοι προτιμούν ένα πιο χαρούμενο σχήμα λεμονιάς.

Μπορείτε να αποφασίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για το δέντρο σας. Αλλά το κλάδεμα είναι μια καλή ιδέα εάν ανησυχείτε μήπως το δέντρο εξαπλωθεί πολύ. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε φυτά που εξαπλώνονται πιο γρήγορα από ό,τι αρχικά περιμένατε.

τελικές σκέψεις

Το λεμονόχορτο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φυτό που μπορείτε να απολαύσετε στον κήπο σας. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να εξαπλωθούν πολύ.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να φροντίσετε το λεμονόχορτο. Μπορείτε να είστε ασφαλείς λόγω του πόσο γρήγορα εξαπλώνεται. όταν οι άνθρωποι ήταν πολύ νέοι Έχουν γλάστρες και σκεύη από λεμονόχορτο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μικρές γλάστρες μπορεί να σπάσουν σπάζοντας τις ρίζες του λεμονόχορτου. Είναι ενδιαφέρον κατά κάποιο τρόπο. Αλλά δεν είναι ιδανικό όταν προσπαθείτε να κρατήσετε το φυτό σε μια μικρή, συγκεκριμένη περιοχή.

Θα πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων πού θα τοποθετήσετε τα λεμόνια. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το λεμονόχορτο στο δικό του οικόπεδο ή δοχείο. για να μην ενοχλούν άλλα φυτά

το ξέρω αυτο Η λήψη καλών αποτελεσμάτων δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολη. Μπορείτε να βοηθήσετε στον έλεγχο των λεμονιών κλαδεύοντάς τες όταν είναι απαραίτητο.

Το κλάδεμα είναι πιο συνηθισμένο με λεμόνια από άλλα φυτά. Ωστόσο, η φροντίδα του δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολη.

Αν σας αρέσει η ιδέα του πολλαπλασιασμού του λεμονόχορτου, δοκιμάστε να παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες. Παρέχετε αρκετό ηλιακό φως και νερό ώστε να μπορείτε να δείτε τη λεμονιά να συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λεμονόχορτο και την εξάπλωσή του. Απολαύστε τη λεμονάδα σας Αλλά φροντίστε να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε αυτό που θέλετε.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *