Τα φυτά Τιτσιάνο είναι πάντα φωτεινά και χαρούμενα φυτά που φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα φυτά μπορεί να αναπτύξουν κάποια προβλήματα όπως μαρασμό. Τι είναι αυτό που κάνει τους ανυπόμονους σας να μαραίνονται;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ανυπόμονοι σας αρχίζουν να μαραίνονται. Μερικοί από τους κύριους λόγους είναι το πολύ λίγο ή πολύ πότισμα. προσβολή από έντομα ασθένειες που προσβάλλουν τα φυτά σας και κρατώντας τα φυτά σας σε λάθος εύρος θερμοκρασίας. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο των φυτών σας εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Τα Impatiens είναι όμορφα και εύθραυστα φυτά. Αλλά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τον μαρασμό. Παρακάτω είναι μια λίστα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε και να διορθώσετε προβλήματα πριν το φυτό σας υποστεί μόνιμη βλάβη.

Γιατί μαραίνεται ο ανυπόμονος;

Μπορεί να είναι πολύ αποθαρρυντικό όταν προσπαθείτε πάρα πολύ και η αγαπημένη σας τζιτζιφιά αρχίζει να φαίνεται λίγο φθαρμένη και μαραμένη.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το φυτό της τζιτζιφιάς σας αρχίζει να μαραίνεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε προβλήματα με το δέντρο της τζιτζιφιάς σας. και πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εάν είναι δυνατόν

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους τα ανυπόμονα συμπτώματά σας μαραίνονται.

  • ακατάλληλη άρδευση
  • Προβλήματα θερμοκρασίας με τους ανυπόμονους σας
  • Το φυτό σας μπορεί να έχει κάποια ασθένεια.
  • Το φυτό σας μπορεί να έχει πρόβλημα με παράσιτα.

Αυτά τα ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν μαρασμό στους ανυπόμονους σας και μπορεί να προκαλέσουν θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως, οπότε ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα ζητήματα. πώς να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και πώς να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα στο μέλλον

1 – Λανθασμένη άρδευση

Το ακατάλληλο πότισμα των ανυπόμονων σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα φυτά σας. Τόσο το υποπότισμα όσο και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα φυτά. Αλλά το υπερβολικό πότισμα των φυτών μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Εάν το κερί σας είναι βυθισμένο Τα φυτά θα αρχίσουν να αφυδατώνονται και να μαραίνονται. Για να το διορθώσετε, αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα του ποτίσματος του φυτού σας μέχρι να ανακάμψει. Στη συνέχεια, τηρήστε αυτήν την προθεσμία.

Το υπερβολικό πότισμα των ανυπόμονων σας θα τους κάνει να μαραθούν. Αλλά θα κάνει τα φύλλα του δέντρου εύθραυστα. Και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες ασθένειες όπως η σήψη των ριζών.Αυτό μπορεί εύκολα να σκοτώσει τα φυτά σας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

σε αυτή τη θεραπεία Θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό και να τοποθετήσετε το φυτό σας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μην ποτίζετε το φυτό για λίγες μέρες για να στεγνώσει. Εάν το φυτό σας έχει σήψη ριζών Θα χρειαστεί να κόψετε τις προσβεβλημένες ρίζες κατά τη μεταφύτευση του φυτού σας.

Θα πρέπει να ορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για τα φυτά σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα ποτίσματος. Ποτίστε τους ανυπόμονους όταν στεγνώσουν τα πρώτα 2 εκατοστά του χώματος.

2 – Ζητήματα θερμοκρασίας

Εάν το φυτό τζιτζιφιάς σας δεν βρίσκεται στο σωστό εύρος θερμοκρασίας Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα ανθοφόρα φυτά της τζιτζιφιάς σας. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για τα φυτά της γεντιανής είναι 65° έως 70° F.

Εάν τα φυτά σας αποθηκεύονται σε ή κάτω από αυτό το εύρος θερμοκρασίας Το δέντρο σας θα αρχίσει να μαραίνεται. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή Τα φυτά σας θα αφυδατωθούν λόγω της εξάτμισης του νερού από το έδαφος. που θα προκαλέσει το μαρασμό του φυτού

Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από αυτό το όριο Το έδαφος του φυτού μπορεί να είναι υπερβολικά ποτισμένο καθώς δεν θα υπάρξει εξάτμιση. Αυτό θα κάνει τα φυτά σας να μαραθούν και να εξασθενήσουν.

Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία στην οποία διατηρείτε τα φυτά σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν πολύ ηλιακό φως, καθώς αυτά τα φυτά είναι ευαίσθητα στο ηλιακό φως και το φυτό θα μαραθεί και θα πεθάνει αμέσως.

για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον Θα πρέπει να διατηρείτε το φυτό σε δροσερό, σκιερό μέρος. και κρατήστε το έδαφος υγρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

3 – Ασθένεια

Ένας άλλος λόγος που οι ανυπόμονοι σας μπορεί να μαραθούν είναι ότι το φυτό έχει προσβληθεί από κάποια ασθένεια. Υπάρχουν δύο ασθένειες στις οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα τα τζιτζιφιά: η βερτισίλλια και το ωίδιο. Και οι δύο ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν μαρασμό του φυτού της τζιτζιφιάς σας.

Η βερτισίλλια είναι ένας μύκητας που μεταδίδεται στο έδαφος. Αυτή η ασθένεια προκαλεί τα φύλλα των φυτών σας να μαραίνονται και να κιτρινίζουν. στην αναγνώριση αυτής της ασθένειας Πρέπει να ελέγξετε αν επηρεάζεται η νέα ανάπτυξη του φυτού. Δεδομένου ότι η ασθένεια επηρεάζει μόνο την παλιά ανάπτυξη του φυτού.

Αν λοιπόν η νέα και νεαρή ανάπτυξη του φυτού σας είναι ακόμα πράσινη και υγιής. Πιθανότατα, η ασθένεια θα επηρεάσει τα φυτά σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για τη βερτισίλλιο. Επομένως, πρέπει να απαλλαγείτε από τα μολυσμένα φυτά πριν η ασθένεια εξαπλωθεί στα άλλα φυτά σας.

Το ωίδιο είναι μια άλλη μυκητιακή ασθένεια στην οποία αυτό το φυτό είναι επιρρεπές. Αυτή η ασθένεια είναι μια από τις πιο εύκολα ανιχνεύσιμες. Εμφανίζονται ως γκρι-καφέ, μωβ ή ασαφείς ανοιχτό καφέ κηλίδες. στο κάτω μέρος των φύλλων του φυτού σας

καθώς η ασθένεια εξελίσσεται Αυτές οι κουκκίδες αναπτύσσονται κατά μήκος του στελέχους του φυτού. και εμφανίζονται κίτρινες ή καφέ κηλίδες σε όλα τα φύλλα του φυτού. Αυτή η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φυτών σας σε προχωρημένο στάδιο.

Δυστυχώς, η ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική. εξαπλώνεται εύκολα από φυτό σε φυτό και καμία θεραπεία Αν λοιπόν τα φυτά σας έχουν μολυνθεί με ωίδιο Θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε αμέσως.

4 – Προβλήματα παρασίτων

Οι Impatiens επηρεάζονται επίσης από τα έντομα και το φυτό αρχίζει να μαραίνεται.Οι αλευρώδεις, οι αφίδες, τα ακάρεα της αράχνης, οι θρίπες και οι νηματώδεις είναι μερικά από τα κύρια παράσιτα με τα οποία μπορεί να παλεύετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Αυτά τα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και ακανόνιστα σχήματα λουλουδιών όταν ανθίζουν τα φυτά τζιτζιφιάς σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για αυτά τα δύο παράσιτα, τους θρίπες και τους νηματώδεις. Αυτά θα σκοτώσουν τα φυτά σας. Άλλα παράσιτα μπορούν να προληφθούν χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι και μελλοντικό ψεκασμό με λάδι neem.

τελικές σκέψεις

Τα Impatiens είναι μικρά, όμορφα, εύθραυστα φυτά που δημιουργούν λίγα προβλήματα με τον μαρασμό. Μερικά από αυτά τα προβλήματα διορθώνονται εύκολα, άλλα είναι ανίατα και το φυτό σας τελικά θα εγκαταλείψει. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τους ανυπόμονους σας είναι να τους αποτρέψετε.

Καλή τύχη με το κερί σου!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *