Το φυτό αυτιού ελέφαντα είναι πολύ δημοφιλές επειδή είναι μεγάλο και φοβερό. Η καλλιέργεια αυτών των φυτών στον κήπο σας είναι εξαιρετική όταν θέλετε να προσθέσετε εντυπωσιακά πράσινα φυτά στο μείγμα.

Είναι επίσης ωραίο που είναι εύκολο στη φροντίδα τους. Μπορείτε επίσης να προτείνετε φυτά για αυτιά ελέφαντα καθώς δεν είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείτε.

Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχείτε τόσο πολύ όταν παρατηρείτε ότι τα αυτιά ενός ελέφαντα δυσλειτουργούν. Εάν το φυτό του ελέφαντα σας μοιάζει να πεθαίνει Πρέπει να αναρωτιέστε τι συνέβη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φυτά αυτιών ελέφαντα και τι προκαλεί το θάνατό τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι δεν πάει καλά με την κατάστασή σας. ώστε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα πράγματα

1 – Μπορεί να μην ποτίζετε σωστά τα φυτά σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι αν ποτίζετε τα φυτά σας με λάθος τρόπο. Όλα τα φυτά πρέπει να ποτίζονται για την επιβίωσή τους. Αλλά πρέπει να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Διαφορετικά, το φυτό θα αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα.

Το υπερβολικό ή πολύ πότισμα του φυτού μπορεί να το σκοτώσει. Το να μάθετε πότε πρέπει να ποτίζετε τα φυτά είναι σημαντικό εάν θέλετε να μεγαλώσουν.

Καλό είναι να ελέγξετε την κατάσταση του εδάφους πριν ποτίσετε το φυτό. Όταν το χώμα στεγνώσει ελαφρώς, είναι ώρα για πότισμα.

Το αυτί του ελέφαντα είναι αρκετά μεγάλο κατά μέσο όρο. Και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πολύ νερό για να αναπτυχθούν. Όταν φροντίζετε το φυτό αυτιού ελέφαντα Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζετε το φυτό μέχρι το έδαφος να είναι υγρό. Αν ποτίζετε πολύ Μπορεί να προκαλέσει σήψη και θάνατο των φυτών.

Το πολύ νερό προκαλεί σήψη των ριζών και μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιακά προβλήματα. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν ποτίζετε τα φυτά σας.

2 – Προβλήματα με το ηλιακό φως

Τα προβλήματα με το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο του φυτού του ελέφαντα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το φυτό παίρνει πολύ ηλιακό φως. Αλλά τα φυτά μπορεί να μην έχουν αρκετό ηλιακό φως.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού αρχίζουν να γίνονται καφέ. Είναι πιθανό το φως του ήλιου να είναι πολύ έντονο. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φυτά όταν το ηλιακό φως είναι ιδιαίτερα έντονο.

Οι άνθρωποι που ζουν στα πιο καυτά μέρη του κόσμου μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτό. Ο πλήρης ήλιος δεν είναι καλή ιδέα για αυτά τα φυτά εάν παρατηρήσετε προβλήματα καύσης.

Αντίθετα, το φυτό αυτιού ελέφαντα δεν του αρέσει όταν λαμβάνει ανεπαρκές ηλιακό φως. όταν το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του κιτρινίζουν.

Ως επί το πλείστον, τα φυτά αυτιών ελεφάντων ευδοκιμούν στον ήλιο και μπορούν να φυτευτούν σε μερική σκιά. Σε ορισμένα είδη αυτιών ελέφαντα αρέσει περισσότερο το φως του ήλιου.

Για παράδειγμα, τα νεαρά πράσινα φυτά ανέχονται περισσότερο ηλιακό φως. Πρέπει να προσέχετε να μην εκθέτετε φυτά με σκούρο πράσινο φύλλωμα σε πολύ ηλιακό φως.

3 – Φύτευση αυτιών ελεφάντων σε διαφορετικές ζώνες

Μπορείτε να φυτέψετε φυτά αυτιών ελέφαντα σε περιοχές όπου δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε εξωτερικούς χώρους. Αν θέλετε το φυτό του ελέφαντα σας να είναι πράσινο όλο το χρόνο. πρέπει να το φυτέψεις Ζώνες ανθεκτικότητας USDA 10 ή 11

Όταν φυτεύετε το φυτό στις ζώνες ανθεκτικότητας 8 και 9 του USDA, θα πεθάνει τον χειμώνα. Τα κεφάλια θα εμφανιστούν καθώς ο καιρός ζεσταίνει ξανά. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό στην πραγματικότητα δεν πεθαίνει.

Αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες 1 έως 7. Οι χειμώνες θα είναι πολύ κρύοι για αυτά τα φυτά και δεν θα επιβιώσουν.

Εάν ζείτε οπουδήποτε στις ζώνες 1 έως 7 του USDA, είναι καλή ιδέα να φέρετε το φυτό αυτιού ελέφαντα σε εσωτερικό χώρο όταν κάνει κρύο. Διαφορετικά δεν θα έχετε καλή εμπειρία.

4 – Χωρίς υγρασία στο περιβάλλον

Ίσως να μην ξέρετε πόσο αγαπά την υγρασία το φυτό αυτιού ελέφαντα. Εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή της Βόρειας Αμερικής Στα φυτά σας μπορεί να μην αρέσει ο καιρός.

Ακόμα κι αν κρατάτε τα φυτά μακριά από το κρύο, Αλλά και πάλι δεν είναι καλό σε πολύ ξηρό περιβάλλον. Το επίπεδο υγρασίας πρέπει να αυξηθεί για να ευδοκιμήσει.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε υγρασία σε ένα φυτό αυτιού ελέφαντα εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το ανακατεύετε με νερό τακτικά για τόνωση.

Ο απαλός ψεκασμός των φύλλων του φυτού θα σας δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε συχνά, επομένως είναι πιο εύκολο να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Η χρήση ενός μικρού υγραντήρα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διατηρήσει τα φυτά υγρά.

ακόμα και απλά πράγματα Για παράδειγμα, η τοποθέτηση ενός μπολ με νερό κοντά σε ένα φυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μεταφέρετε το φυτό σε μια πιο υγρή περιοχή του σπιτιού σας, όπως το μπάνιο ή την κουζίνα.

5 – Τα φυτά δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά

Το φυτό δεν παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά; Όταν φυτεύετε ένα φυτό αυτιού ελέφαντα σε ένα δοχείο Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γονιμοποιείτε τα φυτά σας πιο συχνά. Εάν δεν το κάνετε αυτό, το φυτό σας μπορεί να αφήσει το φυτό σας σε έδαφος που δεν έχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρήσει τη ζωή του.

Εάν βρείτε το φυτό του αυτιού του ελέφαντα κίτρινο ή μαραμένο Μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο διατροφικό πρόβλημα. Προσθέστε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος και δείτε αν αυτό αλλάζει.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ελέφαντα πρέπει να γονιμοποιούνται δύο φορές το μήνα. Τα φυτά εξωτερικού χώρου μπορούν να ωφεληθούν από τη λίπανση. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε λίπανση πολύ συχνά.

6 – Τα εργοστάσια μπορεί να είναι γεμάτα.

Μερικές φορές το πρόβλημα είναι απλό επειδή το εργοστάσιο έχει πολύ κόσμο. Εάν υπάρχει πολύ υλικό κοντά στο φυτό αυτιού ελέφαντα Τα φυτά αυτιών ελέφαντα πρέπει να ανταγωνίζονται για θρεπτικά συστατικά και να απλώνουν τις ρίζες τους.

Το φυτό πρέπει να φυτευτεί τέσσερα πόδια από το φυτό αυτιού ελέφαντα. Εάν έχετε έναν γεμάτο κήπο Αυτή μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα με το αυτί του ελέφαντα.

Φύτευση αυτιών ελέφαντα σε περιοχές με χαμηλή κίνηση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το φυτό να αποδώσει καλύτερα και θα αρχίσει να φαίνεται ξανά όμορφο.

Όταν καλλιεργείτε αυτά τα φυτά σε δοχεία Το πρόβλημα του συνωστισμού θα το βρείτε πολύ εύκολα. Το φυτό μπορεί να ξεπεράσει το δοχείο του και θα χρειαστεί να το μετακινήσετε σε κατάλληλο δοχείο.

Τα φυτά που είναι πολύ μικρά μπορεί να μην έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να κρατήσουν το φυτό ζωντανό. Σκεφτείτε εάν θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό σε ένα νέο δοχείο για να βελτιώσετε την απόδοση του.

Τώρα ξέρετε περισσότερα για το τι μπορεί να πάει στραβά. Μπορείτε να διορθώσετε τα πράγματα.Σκεφτείτε ποια από τα παραπάνω σενάρια ισχύει για το φυτό σας. ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *