Οι βρωμέλιες φαίνονται πολύπλοκες στην ανάπτυξη. Τα περισσότερα έχουν πραγματικά χαμηλή συντήρηση και μπορούν να ανεχθούν ένα ευρύ φάσμα συνθηκών καλλιέργειας. Οι βρωμέλιες πωλούνται όταν οι βρωμέλιες είναι σε άνθιση όταν τα φυτά φαίνονται στην πιο προεξέχουσα θέση τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι κύκλοι ζωής των βρωμιών τελειώνουν μετά την ανθοφορία των φυτών.

Ορισμένες βρωμέλιες διαρκούν έως και ένα χρόνο, αλλά και πάλι, τα λουλούδια μπορεί να αρχίσουν να πεθαίνουν λίγους μήνες μετά την αγορά. Άλλοι παράγοντες μπορεί να ακολουθήσουν.

Αν και οι bromeliads είναι εύκολο να αναπτυχθούν, είναι εύκολο να αναπτυχθούν. αλλά κανένα πρόβλημα Η εκμάθηση του πώς να προσαρμόζετε και να διορθώνετε αυτό που σας δίνεται μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ξανά τις βρωμέλιες σας υγιείς ή να διατηρήσετε τις βρωμέλιες σας να αναπτύσσονται καλά.

Γενικές Απαιτήσεις Φροντίδας Bromeliad

Υπάρχουν περίπου 2.500 είδη βρωμέλιδων, από τα οποία υπάρχουν χιλιάδες. ευδοκιμούν σε θερμά κλίματα

Μέλη των Bromeliaceae περιλαμβάνουν χιλιάδες είδη φυτών ιθαγενών στην τροπική Αμερική. Μερικά είναι επιφυτικά φυτά. Μερικά είδη αναπτύσσονται σε σχισμές βράχων. και πολλά είδη στο έδαφος

Τα βρωμέλια μεγαλώνουν από μερικές ίντσες έως πολλά πόδια ψηλά. Αυτά τα φυτά συνιστώνται γενικά ως φυτά σε γλάστρες επειδή αναπτύσσονται καλά σε μικρά δοχεία και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στη σκιά.

Αν και οι βρωμέλιες είναι ποικίλες Αλλά έχει πολλές παρόμοιες ανάγκες φροντίδας, όπως:

Πότισμα: Οι βρωμέλιες εσωτερικού χώρου προτιμούν να είναι πιο ξηρές από τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου.

 • Μην ποτίζετε πολύ
 • Το φυτό χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και οι ρίζες τους μισούν να στέκονται στο νερό.

Φως: Το φυτό ανέχεται ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτός.

 • Ο εμπειρικός κανόνας είναι το βαρύγδουπο και πολύχρωμο φύλλωμα. Προτιμά το έντονο φως από τις ποικιλίες με πολλές ώρες πράσινα φύλλα.
 • Οι βρωμέλιες χρειάζονται αρκετό φως όλη την ημέρα για να ανθίσουν.

Θερμοκρασία: Τα βρωμέλια αναπτύσσουν προβλήματα ανάπτυξης εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ (10 C.).

 • Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για βρωμέλια είναι μεταξύ 60 και 80 βαθμών Φαρενάιτ (15 έως 26 βαθμοί Κελσίου).
 • Ελέγχετε πάντα με τον επαγγελματία περιποίησης κήπου σας για τις συγκεκριμένες ανάγκες της bromeliad σας.

Υγρασία: Ως τροπικά φυτά, οι βρωμέλιες παρουσιάζουν σημάδια στρες όταν ο αέρας ξηραίνεται πολύ.

 • Θαμπώστε τα φυτά σε στιγμές κατάλληλες για τις συνθήκες του σπιτιού σας.
 • Μετακινηθείτε σε ένα δωμάτιο με φυσικά υψηλή υγρασία.

Κυκλοφορία αέρα: Ως επίφυτα, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για να αποτρέψετε τις αγαπημένες σας βρωμέλιες από ασθένειες.

Πώς να διορθώσετε μια ετοιμοθάνατη βρωμελάδα

Οι βρωμέλιες είναι φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να υποφέρουν από ορισμένες συνθήκες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βρωμέλια πεθαίνει αφού εξαντληθούν όλα τα λουλούδια. Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε ότι:

1 – Η βρωμέλιάδα σας τελείωσε τον φυσικό κύκλο ζωής της.

Πολλές bromeliads ανθίζουν μόνο μία φορά πριν πεθάνουν. Με εξαίρεση ορισμένα είδη όπως τα Taikia, ο κύκλος ζωής των περισσότερων βρωμέλιδων μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

 • Οι βρωμέλιες παράγουν νέες ροζέτες που αναπτύσσονται από το κέντρο του φυτού. Τα επικαλυπτόμενα φύλλα συχνά σχηματίζουν μια γούρνα στο κέντρο του φυτού. δεξαμενές αποθήκευσης νερού και εγκαταστάσεις
 • Μόλις σχηματιστεί το λουλούδι, το φυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Αν και η ανθοφορία είναι το τέλος του κύκλου ζωής της βρωμέλιάδας, Αλλά τα λουλούδια μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα χρόνο προτού τελικά εξαλειφθούν.
 • Όταν το μητρικό φυτό αρχίζει φυσικά να πεθαίνει μετά την ανθοφορία Θα φέρει καρπό ή κλαδί.

Όταν τα φύλλα γίνουν καφέ και πέσουν Ελέγξτε τη βάση του μητρικού φυτού για εσοχές ή παιδιά. Αυτές οι μετατοπίσεις εμφανίζονται συνήθως πριν το μητρικό φυτό αρχίσει να πεθαίνει. Μερικές φορές ένα παιδί θα παρατηρήσει μόνο αν σηκώσετε προσεκτικά το φύλλο.

Αν δεις ότι η αποζημίωση είναι καλή Σημαίνει ότι το φυτό πεθαίνει φυσικά και η φύση θα το φροντίσει. Το μητρικό φυτό πεθαίνει εντελώς, αφήνοντας μια κληρονομιά στους απογόνους. Καμία παρέμβαση δεν θα σώσει το μητρικό φυτό.

Πολλοί λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου αγοράζουν νέες βρωμέλιες για να καλύψουν τα κενά μέχρι να αρχίσουν να ανθίζουν τα δενδρύλλια.

τέχνασμα ρεo Αποθήκευση ρεΦύτεψε πολύ όμορφα:

όταν το φυτό αρχίζει να πεθαίνει Μπορείτε να κόψετε τα καφέ και τα αντιαισθητικά φύλλα ένα-ένα μέχρι να μείνουν τα μισά. Κόψτε την ισορροπία πίσω στη βάση. Αφήστε τα παιδιά να πάρουν λίγο φως και δώστε τους περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν.

2 – Ασθένεια

Η ασθένεια επηρεάζει καλύτερα την οικογένεια των bromeliad. Αν δεν επιλεγεί Θα εμποδίσει την ανάπτυξη. στη χειρότερη περίπτωση Το φυτό θα μαραθεί και θα πεθάνει.

Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σήψη των ριζών.

Οι βρωμέλιες ευδοκιμούν με ελάχιστο πότισμα και χρειάζονται υγρασία. Συχνό πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου σε γλάστρες Όπως και με άλλα φυτά στο σπίτι, το μέσο φύτευσης μπορεί να γίνει πολύ υγρό για τις προτιμήσεις σας.

Όταν τελικά τα κάτω φύλλα γίνουν καφέ και λεπτά. Πιθανότατα προκαλείται από σήψη των ριζών. εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα όμορφα φυτά σας.

Γιατί οι βρωμέλιες σαπίζουν τις ρίζες τους;

Πολλά βρωμέλια είναι επίφυτα. αναπτύσσεται φυσικά πάνω από το έδαφος Προσκολλάται σε υποστρώματα όπως σκραπ ξύλου ή κορμούς. Είναι τόσο ανεπτυγμένα που δεν χρειάζονται χώμα.

Η κύρια λειτουργία του επιφυτικού ριζικού συστήματος της βρωμέλιάδας είναι να αγκυρώνει το φυτό και να παρέχει περιορισμένες ποσότητες νερού στα φύλλα. καθώς και άλλα φυτά Ως εκ τούτου, προτιμούν καλά στραγγιζόμενο υλικό φύτευσης όταν καλλιεργούνται ως φυτά σε γλάστρες στο έδαφος ή σε γλάστρες.

Ας υποθέσουμε ότι είναι φυτεμένα σε χώμα που συγκρατεί σφιχτά το νερό. Ή οι ρίζες πρέπει να κάθονται στο νερό όλη την ώρα. Εξαιτίας αυτού, γίνονται ευαίσθητα σε παθογόνα, προκαλώντας αποσύνθεση και τελικά θάνατο ολόκληρου του φυτού.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η σήψη των ριζών;

Εάν η σήψη δεν είναι πολύ υψηλή Το πότισμα μπορεί να διακοπεί για να διασφαλιστεί ότι τα μέσα φύτευσης είναι εντελώς στεγνά πριν το πότισμα ξανά. Κόψτε τα προσβεβλημένα φύλλα στη βάση του φυτού.

Η πιο δραστική θεραπεία για τα φυτά σε γλάστρες είναι να τα αφαιρέσετε από τις γλάστρες τους. Μετακινήστε τις προσβεβλημένες ρίζες πίσω σε υγιή ιστό. Σκόνη με μυκητοκτόνο χωρίς χαλκό. και αφήστε το να στεγνώσει σε ένα μείγμα ειδικά για τη βρωμέλια. Εάν αυτό το συστατικό δεν είναι διαθέσιμο στο κέντρο του κήπου σας Αντικαταστήστε το με ένα μείγμα ορχιδέας ή κάκτου. Όλα αυτά τα υλικά στραγγίζουν καλά.

Συμβουλή: Το πότισμα του χώματος και των υπολειμμάτων φύλλων σε φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση.

Σαπίζει η καρδιά ή το στέμμα λόγω υπερβολικού ποτίσματος.

Πέφτει το φύλλο από το κέντρο του δέντρου; Έχει μια ελαφρά σάπια μυρωδιά και φαίνεται καφέ και υγρό η μέση της βρωμέλιάδας;

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν μια κατάσταση γνωστή ως σήψη της καρδιάς ή της στεφάνης. Η σήψη κινείται μέσα στο φυτό και βλάπτει το φυτό.

Η αιτία της καρδιακής νόσου;

Το υπερβολικό πότισμα συχνά οδηγεί σε σήψη της καρδιάς. Τα παθογόνα όπως η σήψη των ριζών ευθύνονται.

Φυσικά Πολλές βρωμέλιες σχηματίζουν σέπαλα ή λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου από τα οποία αναδύονται τα άνθη. Στο φυσικό τους περιβάλλον, οι τεφροδόχοι αποθηκεύουν νερό για τα φυτά.

Σε εσωτερικούς χώρους, το γέμισμα της γλάστρας και το υπερβολικό πότισμα του εδάφους μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό πότισμα του φυτού.

Μπορεί μια σάπια καρδιά να θεραπευτεί;

Ξεπλύνετε το μεσαίο τηγάνι με νερό. για τουλάχιστον 4 ώρες ή γεμίστε τη δεξαμενή βρόχινου νερού στο ένα τέταρτο της ποσότητας νερού της βρύσης που απομένει στον πάγκο. επαναλάβετε κάθε εβδομάδα

Δυστυχώς, η σήψη της καρδιάς διαγιγνώσκεται συχνά σε πολύ προχωρημένο στάδιο όταν το φυτό είναι δύσκολο να διασωθεί.

Εάν αυτή η κατάσταση εντοπιστεί έγκαιρα, το φυτό μπορεί να σωθεί.

 • Κόψτε τα σάπια μέρη του λουλουδιού πίσω στον λευκό ιστό.
 • Αντιμετωπίστε με μυκητοκτόνο χωρίς χαλκό και αφήστε τον ιστό να στεγνώσει και να αιχμηριστεί.

Αν το φυτό βρωμέλια καρποφορήσει Αφαιρέστε τα σάπια μητρικά φυτά χωρίζοντάς τα και φυτεύοντας υγιή.

κηλίδα φύλλου

Επειδή τα βρωμέλια είναι επίφυτα, χρειάζονται επαρκή κυκλοφορία αέρα για την αποφυγή ασθενειών, ιδιαίτερα μυκητιασικών λοιμώξεων.

Η κηλίδα των φύλλων Helminthosporium είναι μια από τις πιο κοινές μυκητιασικές λοιμώξεις των βρωμέλιδων, ξεκινά με μικρές καφέ ή μωβ βλάβες στα αναπτυσσόμενα φύλλα και τελικά μαραίνονται τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού.

Προλάβετε τις μυκητιακές ασθένειες ρυθμίζοντας την κυκλοφορία του αέρα και τα σταγονίδια των φύλλων. Η θεραπεία για αυτές τις ασθένειες περιλαμβάνει τη χρήση μυκητοκτόνων και μειωμένο πότισμα.

Η ασθένεια μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

3 – Υγρασία και θερμοκρασία

Διαφορετικοί τύποι βρωμυλιών απαιτούν διαφορετικά επίπεδα υγρασίας.Οι νευρογελιές, για παράδειγμα, έχουν υψηλό συντελεστή υγρασίας, ενώ οι δικέες ανέχονται ξηρές συνθήκες.Οι περισσότερες βρωμέλιες αναπτύσσονται κάπου στη μέση. Εάν οι βρομέλιες σας αρχίσουν να μαραίνονται ή οι άκρες γίνονται καφέ Προσπαθήστε να αυξήσετε την υγρασία.

Υγραίνω:

 • Γεμίστε το ταψί με βότσαλα και προσθέστε μερικά εκατοστά νερό. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δοχείο bromeliad στο δίσκο. Προσέξτε να μην βυθίσετε τη γλάστρα του φυτού σε νερό. γιατί θα προκαλέσει περισσότερη σήψη των ριζών
 • Μια άλλη επιλογή είναι να μετακινήσετε το φυτό σε τοποθεσία με φυσική υγρασία, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Εάν ο αέρας στο σπίτι σας με κεντρική θέρμανση είναι πολύ ξηρός κατά τη διάρκεια του χειμώνα Τοποθετήστε έναν υγραντήρα κοντά στο bromeliad σας. Καλό για την υγεία και τα φυτά σας!

Τα φύλλα της βρωμελάδας καταστρέφονται όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Τα φύλλα είναι μαλακά και καφέ. ή ολόκληρο το φυτό θα γίνει μαλακό κατά τη διάρκεια της νύχτας Οι βρωμέλιες είναι γενικά άνετες στις ίδιες θερμοκρασίες με τους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, η ζημιά σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να συμβεί αρκετά συχνά.

Οι επιφυτικές βρωμέλιες αναπτύσσονται φυσικά σε καλά αεριζόμενους χώρους, ακόμη και σε πολύ ψυχρά κλίματα. Η κίνηση του αέρα είναι σημαντική για την πρόληψη της μούχλας και των ασθενειών. Αυτό θα στεγνώσει περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ασθένειες ή μολύνσεις εάν είναι συνεχώς υγρές.

5 – Έντομα

Τα καλά νέα είναι ότι οι βρωμέλιες έχουν σχετικά λίγα προβλήματα παρασίτων.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά κοινά παράσιτα που επηρεάζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και πώς να τα καταπολεμήσετε:

 1. Mealybug Αυτό το βαμβάκι θα απορροφήσει το λευκό χυμό και θα βλάψει τα φύλλα και τα άνθη. Αφαιρέστε το με το χέρι βουρτσίζοντας προσεκτικά από το φυτό. Ελέγξτε για ρίζες κοντά στην κορυφή του εδάφους.
 2. Κριτήρια Μικρά καφέ σκληρά εξογκώματα βρίσκονται και στις δύο πλευρές του φύλλου. Οι ενήλικες αυτού του παρασίτου μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι χρησιμοποιώντας βαμβακερές ωτοασπίδες βουτηγμένες σε οινόπνευμα εντριβής. Μια άλλη μέθοδος ελέγχου είναι η προσεκτική αφαίρεσή τους.

Μερικές φορές οι θρίπες, οι αφίδες και οι σκόροι γίνονται πρόβλημα. Απευθυνθείτε στον ειδικό σας στο κέντρο κήπου για τον καλύτερο τρόπο να τα αντιμετωπίσετε.

Οι βρωμέλιες είναι ευαίσθητες στα άλατα και τις χημικές ουσίες. πριν αναλάβει τη δραστική ενέργεια του ψεκασμού φυτοφαρμάκων οργανική ή χημική Πρέπει να χρησιμοποιούνται χειροκίνητες μέθοδοι για την εξάλειψη των παρασίτων.

Συμβουλές: Πριν αναμίξετε πρόσφατα φυτά που αγοράσατε με τα υπόλοιπα φυτά σας, Αφήστε τα να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες. Αυτό δίνει αρκετό χρόνο για να πιάσει τα περισσότερα έντομα.

Επιθεωρείτε προσεκτικά τις μασχάλες και τις κάτω πλευρές των φύλλων κάθε μέρα. μετά από αυτό το διάστημα Αν όλα είναι ξεκάθαρα Μπορείτε να τοποθετήσετε με σιγουριά τα φυτά σας μαζί με τα υπόλοιπα φυτά σας.

Φροντίστε καλύτερα τη βρομέλιάδα σας.

για να προσδιορίσετε την καλύτερη φροντίδα Είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τι είδους βρωμέλια αγοράζετε.

Τα Bromeliads είναι γενικά εύκολο να τα φροντίσετε, αρκεί να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίζετε πιθανά προβλήματα. Για να καλλιεργήσετε όμορφες και υγιείς βρομέλιες Ακολουθήστε αυτές τις δοκιμασμένες μεθόδους:

 • Κόψτε τα λουλούδια αφού γίνουν καφέ. Το φυτό δεν παράγει νέα άνθη. Αντίθετα, πρέπει να παραχθούν δύο νύμφες.
 • Διατηρήστε τα φυτά bromeliad σε υγρό έδαφος. Όχι όμως βρεγμένο και με καλή αποστράγγιση. Αν είναι βρωμέλια σε κατσαρόλα Ποτίστε το με νερό της βροχής και πλένετε τακτικά την κατσαρόλα. αντί να υγραίνει το έδαφος Η κατσαρόλα πρέπει να γεμίσει με νερό λιγότερο από το ένα τέταρτο.
 • Διατηρήστε την υγρασία και τη θερμοκρασία
 • Παρέχετε έμμεσο ηλιακό φως, ειδικά με όμορφα χρωματιστά φυλλώματα.
 • Ελέγξτε τα φύλλα για έντομα. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε και την κάτω πλευρά του φύλλου.

τελικές σκέψεις

Μια αρχιτεκτονική βρωμελιάδα σε σχήμα τριαντάφυλλου είναι ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης. που είναι κατάλληλο για τα περισσότερα εσωτερικά στυλ και στολισμένο στο σπίτι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Το να μαζεύετε βρωμέλια είναι ένα χορταστικό χόμπι που συχνά ξεχειλίζει σε κάθε θερμοκήπιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία και η υγρασία ελέγχονται για τη βέλτιστη πράσινη ανάπτυξη και υγεία αυτών των υπέροχων φυτών.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *