Το πεύκο είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί για αιώνες. Όταν κατέβει κάτι σαν πεύκο από κοντά, αναλάβετε δράση.

Η μέθοδος αναμονής είναι λάθος. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. Όσο περισσότερα πεύκα, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Ειδικά για είδη με μόνο 2-3 βελόνες ανά δέσμη, τόσο λιγότερες βελόνες ανά δέσμη. Όσο περισσότερα δέντρα είναι επιρρεπή σε ασθένειες. περισσότερο στα νεαρά πεύκα

Τα περισσότερα κωνοφόρα θεωρούνται ώριμα μόνο αφού φτάσουν τα 30 χρόνια ανάπτυξης.Μεταχειριστείτε τα προσεκτικά και προσέξτε για προβλήματα μέχρι τότε.

Το σύμπτωμα ενός πεύκου που πεθαίνει από κάτω είναι ένα από τα χειρότερα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μπορεί να στεγνώσει!

πριν πανικοβληθείτε και πιάσετε τη μελιτζάνα Είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε το χώμα για να κόψετε αυτά τα άσχημα καφέ κλαδιά.

Το πεύκο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται πλήρη ήλιο. Δηλαδή χρειάζονται σταθερά καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Δεν θα διψάσουν για πολύ. Χωρίς όμως άφθονο ηλιακό φως και το κατάλληλο χώμα για αρκετό νερό και θρεπτικά συστατικά. Δεν θα έχουν αρκετή ενέργεια για να αποκρούσουν τα παράσιτα και τις ασθένειες. Φυτέψτε τα στα σωστά σημεία και θα αμυνθούν στη φύση με μικρή βοήθεια.

Αν το χώμα είναι στεγνό, θα στεγνώσουν και οι πευκοβελόνες. Ξεκινά από το κάτω μέρος και ανεβαίνει.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι ένα άλλο θέμα που ταιριάζει περισσότερο σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Αλλά η βάση είναι όταν το χώμα στεγνώνει. Το δέντρο στέλνει υγρασία στα ψηλότερα κλαδιά. Αφήστε πρώτα τα κάτω κλαδιά να στεγνώσουν.

πολύ έξυπνο δέντρο γιατί όταν ποτίζει το χώμα Τα κάτω κλαδιά δέχονται υγρασία πολύ πιο γρήγορα από τα πάνω.

Προσθέστε νερό, περιμένετε λίγα λεπτά και δείτε αν το φυτό μεγαλώσει ξανά.

Πόσο νερό χρειάζεται ένα πεύκο;

Σύμφωνα με τις οδηγίες, τα πεύκα πρέπει να δίνονται περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα. Σε μια καλή μέρα, δεν υπάρχει βροχή. Οι κηπουροί πρέπει να ποτίζουν το χώμα για να μην στεγνώσει το πεύκο.

Επιστρώστε για να μην στεγνώσει το πεύκο.

Ένα στρώμα κάλυψης 6 ιντσών θα κλειδώσει την υγρασία στο έδαφος. Αν δεν υπάρχει σάπια φύλλα γύρω από τα κουκουνάρια, θα στεγνώσει πιο γρήγορα.

Τα κατάλληλα υλικά για σάπια φύλλα πεύκου περιλαμβάνουν κοκκινόξυλο, πεύκο ή δρυς. Μπορείτε να αγοράσετε υπολείμματα σάπιας φύλλα στα περισσότερα κέντρα κήπου ή στο διαδίκτυο.

Καλύτερα να προμηθευτείτε τοπικά. Οι περισσότερες περιοχές έχουν καταστήματα ξυλείας. (τοπικός χειρουργός δέντρων) Ορισμένα μέρη έχουν τεμαχιστές δέντρων για να ξεριζώσουν πεσμένα δέντρα ή πεσμένα δέντρα.

Τα υγιή δέντρα περνούν από έναν θρυμματιστή ξύλου. Στη συνέχεια, έχετε φυσικά υποπροϊόντα από αληθινό ξύλο για χρήση ως σάπια φύλλα. Είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για σάπια φύλλα από σανό χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το σάπια φύλλα ξύλου διασπάται πιο αργά. ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο

Επιπλέον, αν φυτευτεί στο δάσος, θα υπάρχουν πεύκα. Το δάσος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γιατί πέφτει από άλλα δέντρα. Τα ροκανίδια είναι μέρος του οικοσυστήματος του ξύλου. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας.

Εάν σκεπάζετε και πιστεύετε ότι το χώμα είναι πολύ υγρό, Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα ελέγχου για να δείτε τι υπάρχει πίσω από το πεύκο από κάτω προς τα πάνω.

Σκαθάρια και φλοιοί

Οι σπόροι που πέφτουν από τις πευκοβελόνες είναι μια θρεπτική τροφή για την τοπική άγρια ​​ζωή. Ο φλοιός φιλοξενεί έντομα που μπορούν να καταστρέψουν το πεύκο από μέσα.

Το σκαθάρι του πεύκου είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους εξολοθρευτές. Έχουν μήκος λιγότερο από 1 εκατοστό και είναι δύσκολο να εντοπιστούν. καμία ζημιά

Αυτά τα σκαθάρια τρυπώνουν στο φλοιό. Όταν τρυπήσετε οποιοδήποτε δέντρο, η σκόνη θα φύγει. Οι τρύπες με πριονίδι δείχνουν την παρουσία σκαθαριών φλοιού. Σπάνια είναι μόνοι.

Όταν αυτά είναι σε μεγάλους αριθμούς, παρατηρείται ζημιά. Τα φύλλα αλλάζουν από το συνηθισμένο τους πράσινο σε θαμπό χρώμα. γίνεται κίτρινο και καφέ Μοιάζει σαν να πεθαίνει.

Αν υποψιάζεστε ένα σκαθάρι πεύκου Συμβουλευτείτε τον τοπικό σας φυτευτή. Γιατί ένα δυνατό πεύκο θα προστατευτεί. Η εμφάνιση του τρυπανιού είναι σημάδι ανεπαρκούς ανάπτυξης.

Η πιο συνηθισμένη αιτία των επιθέσεων του τρυπητή είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός ή νερού.

Όταν τα δέντρα έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας Δεν μπορεί να παράγει το δηλητήριο ή το χυμό που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις επιθέσεις των εντόμων ή τις ασθένειες που μεταδίδουν.

Το να απαλλαγείτε από τα σκαθάρια του πεύκου δεν είναι εύκολο.

Στην περίπτωση περισσότερων του ενός πεύκων αναμένεται να χάσει Τα γεμάτα πεύκα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Κάνει τα ασθενέστερα φυτά να επιτίθενται.

Τους λείπει το ηλιακό φως και το νερό για την υψηλή ενέργεια που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

σε ακατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης Τα προσβεβλημένα φυτά πρέπει να αφαιρούνται για να αποφευχθεί η εξάπλωση των σκαθαριών.

Μια ασθένεια που μπορεί να σκοτώσει τα πεύκα από κάτω.

Διπλόδια πυροβόλησε για να καταστρέψει

Είναι μια ασθένεια των βλαστών που προκαλείται από μύκητες Diplodia spp. Μπορεί να επιμείνει για πολλά χρόνια χωρίς να σαπίσει το δέντρο.

Η ζημιά συμβαίνει όταν το δέντρο είναι αδύναμο. Μπορεί να συμβεί εάν άλλα φυτά ή δέντρα φυτευτούν πολύ κοντά στο πεύκο. ή αν υπάρχει ακατάλληλο κλάδεμα

Αυτή η ζημιά κάνει το κάτω μέρος του δέντρου να γίνει καφέ σε καφέ σαν άχυρο. Τα νεκρά κλαδιά και οι βελόνες έχουν μια κολλώδη επίστρωση ρητίνης.

μερικές φορές λευκό μερικές φορές ημιδιαφανές Έτσι, δεν θα ξέρετε μέχρι να μαζέψετε νεκρά κλαδιά χωρίς γάντια κηπουρικής. Οι βάσεις του πεύκου επηρεάζονται από την όψιμη μάστιγα.

Ορισμένα κωνοφόρα είναι ανθεκτικά σε αυτό. άλλοι είναι ευαίσθητοι

Τα πεύκα με πολύ λίγες βελόνες ανά δέσμη κινδυνεύουν περισσότερο.

Ο μέγιστος αριθμός βελονιών ανά δέσμη είναι 5, οι περισσότερες είναι δύο ή τρεις.

Τα πιο ευαίσθητα είναι το αυστριακό πεύκο, το Ponderosa, το Scotch pine, το Red pine και το Jack pine.

όταν ζει αδρανής στο δέντρο για πολλά χρόνια Ο μύκητας προσβάλλει μόνο όταν το ξύλο είναι εξασθενημένο. Ένα δυνατό πεύκο έχει ισχυρό αμυντικό σύστημα. Επομένως, αν χτυπηθεί

αφού ξεκινά από το κάτω μέρος του δέντρου Ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωσή του είναι να αφαιρέσετε τα άρρωστα κλαδιά. Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται όταν στεγνώσει. και οι νεαροί βλαστοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα προστατευτικό μυκητοκτόνο με ετικέτα για χρήση με κωνοφόρα.

Οι κηπουροί του σπιτιού μπορούν να εφαρμόσουν μυκητοκτόνο σε νεαρά πεύκα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος. για ώριμα πεύκα Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο κηπουρό και εργαλεία για την αντιμετώπιση ασθενειών των δέντρων.

ερυθρό λουρί

Η ερυθρά φλύκταινα, που προκαλείται από το Dothistroma, είναι μια θανατηφόρα μυκητιακή ασθένεια. Το κορσικανικό πεύκο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αυτό. (μαύρος) είδος.

Τα συμπτώματα αρχίζουν στο κάτω μέρος του φυτού και οι άκρες της βελόνας γίνονται καφέ. όταν εξαπλώνεται ο μύκητας Η άκρη της βελόνας θα αλλάξει από κόκκινο σε καφέ. Αλλά η βάση της βελόνας είναι ακόμα πράσινη.

Η όψιμη μάστιγα είναι πιο συχνή το φθινόπωρο. Όταν η άκρη βραχεί και γίνει καφέ Στη συνέχεια, η άκρη είναι ελαφρώς κίτρινη πριν συνεχίσει μια κόκκινη ταινία.Κάτω από την κόκκινη ταινία, η υπόλοιπη βελόνα είναι συνήθως πράσινη.

Η θεραπεία του dotystroma μπορεί να γίνει με μυκητοκτόνο με βάση τον χαλκό ή προϊόν με βάση το mancozeb το καλοκαίρι.

Anosus σήψη ρίζας (κάτω σήψη)

Αυτή είναι μια άλλη μυκητιακή ασθένεια που μπορεί να βλάψει τα πεύκα.Ο μύκητας Heterobasidion annosum προσβάλλει τις ρίζες των δέντρων. Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά, υποφέρει από σήψη των ριζών. Δεν προκαλείται από υπερβολικό πότισμα.

Η αιτία είναι συνήθως ένας μύκητας που εισέρχεται στο φυτό μέσω μιας ανοιχτής πληγής. Θα μπορούσε να είναι τραυματισμός από κλάδεμα ή κατά λάθος χτύπημα ενός δέντρου με ένα τρίμερ.

Το Loblolly και το slash pine είναι τα δύο πιο ευπαθή είδη πεύκου.

όταν υπάρχει ο μύκητας Απλώνεται μέσω του εγκάρδιου μέχρι τις ρίζες. που ονομάζεται κανκ Έχει μια καφέ κορυφή και μια μικρή λευκή τρύπα από κάτω.

Όταν η ασθένεια ξεκινά από το εγκάρδιο και εξαπλώνεται μέχρι τις ρίζες, Τα περισσότερα πεύκα θα συρρικνωθούν ή θα πεθάνουν. όταν το δέντρο είναι αδύναμο Ο κίνδυνος έκπτωσης είναι επίσης υψηλός.

Εάν πέσει κοντά σε οποιαδήποτε κατασκευή ή είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους Συμβουλευτείτε έναν βοτανολόγο για αφαίρεση. Το ίδιο ισχύει και για τα πεύκα, τα έλατα ή τα ψηλά καλλωπιστικά δέντρα.

Εάν θέτει σε κίνδυνο, αφαιρέστε το.

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε το πεύκο σας είναι να κλαδεύετε μόνο όταν είναι απαραίτητο.

αρκεί τα περισσότερα δέντρα να ηλιάζονται. Υπάρχει αρκετός χώρος για την κυκλοφορία του αέρα. και μια ίντσα νερό την εβδομάδα. Το δέντρο θα έχει αρκετή ενέργεια για φωτοσύνθεση. που θα δώσει δύναμη για την καταπολέμηση της ασθένειας Έντομα που το μεταφέρουν.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *