Το φύλλο βιολί είναι ένα όμορφο φυτό γνωστό για τα φύλλα του και την απίστευτη ομορφιά τους. Αυτό το φυτό είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο και έχει καλή απόδοση σε εσωτερικούς χώρους.

Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε σωστά τα φυτά σας. Τα μεγάλα φύλλα του φύλλου βιολιού σύκου είναι πολύ όμορφα. Αν όμως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του φυτού.

Πρέπει να καταλάβετε ότι το φύλλο του βιολιού σύκο θα δείξει κάποια εμφανή σημάδια που υποδηλώνουν πρόβλημα. Και είναι σημαντικό να φροντίσετε να λάβετε άμεσα μέτρα. Διαφορετικά, η υγεία του δέντρου θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το σύκο με φύλλα βιολιού, γνωστό και ως Ficus lyrata, έχει γίνει δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν μια πινελιά πράσινου στα σπίτια τους. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Δυτική Αφρική και βρίσκεται σε περιοχές από το Καμερούν έως τη Σιέρα Λεόνε.

Βρίσκονται σε τροπικά δάση και μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για τις συνθήκες που αρέσουν στο φυτό. Η αισθητική έλξη του δέντρου το καθιστά μοναδική προσθήκη σε οποιοδήποτε περιβάλλον και μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμφάνιση οποιουδήποτε χώρου.

Το ύψος του δέντρου θα ποικίλλει ανάλογα με το πού φυτεύεται και τα περιβαλλοντικά στοιχεία που παρέχονται.

Αλλά ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με το φυτό είναι οι καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Οι καφέ κηλίδες στο Ficus lyrata υποδεικνύουν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν δεν ξέρετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Θα δυσκολευτείτε πολύ.

Έτσι, αν παρατηρήσετε καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στα φύλλα συκής. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι να προσπαθήσετε να βρείτε την αιτία του προβλήματος. Χωρίς να καταλάβετε πλήρως τι συμβαίνει με το σύκο του φύλλου σας, Είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, πριν προσπαθήσετε να βρείτε μια θεραπεία για αυτές τις καφέ κηλίδες. Πρέπει να έχετε πλήρη κατανόηση του τι χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν.

Ίσως θελήσετε να δείτε τις οδηγίες για να καταλάβετε τι χρειάζεται το φύλλο σύκου και να προσδιορίσετε τι κάνετε λάθος.

Από τι προκαλούνται αυτές οι καφέ κηλίδες;

γενικά Υπάρχουν τέσσερις κοινές αιτίες καφέ κηλίδων στα φύλλα συκιάς. να βρει την πραγματική αιτία Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι προκαλεί αυτές τις κηλίδες.

Θα πρέπει να επιθεωρήσετε το εργοστάσιο για να εξετάσετε τα ακόλουθα σημεία:

  • Η καφέ κηλίδα ξεκινά από την άκρη ή στο κέντρο του φύλλου;
  • Είναι ανοιχτό καφέ ή σκούρο καφέ;
  • Βλέπετε πολλά σημεία σε ένα φύλλο ή βρίσκονται σε κάποια απόσταση μεταξύ τους;
  • Θα αυξηθούν τελικά αυτές οι καφέ κηλίδες στο σημείο που πέφτουν τα φύλλα;
  • Αυτές οι καφέ κηλίδες επηρεάζουν κυρίως τα παλαιότερα φύλλα στη βάση του φυτού. ή επηρεάζει το νέο φύλλο στην κορυφή

Αφού το εξετάσετε προσεκτικά και καταλάβετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να εντοπίσετε την αιτία και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν σήψη των ριζών και πώς να τα διορθώσετε.

1 – Καφέ κηλίδες που προκαλούνται από σήψη ρίζας

Μία από τις κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων στα φύλλα είναι η σήψη των ριζών. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις της ρίζας θα αρχίσουν τελικά να «σαπίζουν» και μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να γίνει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το φυτό κάθεται σε υψηλή υγρασία για πολύ καιρό.

Οι μεγαλύτερες αιτίες σήψης των ριζών είναι το υπερβολικό πότισμα και η κακή αποστράγγιση. Εάν καλλιεργείτε σύκα από φύλλα βιολιού Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οπές αποστράγγισης αξιοπρεπούς μεγέθους στο κάτω μέρος. Και τα φυτά δεν παίρνουν πολύ νερό.

Αν το χώμα δεν στραγγίζει καλά Θα παρατηρήσετε καφέ κηλίδες να εμφανίζονται στα φύλλα.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν η σήψη των ριζών είναι η αιτία του προβλήματος. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βγάλετε το φυτό από το δοχείο του και να επιθεωρήσετε μόνοι σας τις ρίζες. Αν παρατηρήσετε λεπτές δομές στις ρίζες, αν είναι καφέ Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι το φυτό σας είναι ευαίσθητο στη σήψη των ριζών.

Πρέπει να προσέχουμε να μην ποτίζονται τα φυτά με οποιοδήποτε κόστος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν ποτίσετε τα φυτά σας είναι να Βουτήξτε πρώτα το δάχτυλό σας στο χώμα. και ελέγξτε αν το χώμα είναι στεγνό.

Μην ποτίζετε φύλλα συκής όταν το χώμα είναι ήδη υγρό γιατί υπάρχει κίνδυνος σήψης των ριζών.

αφού στεγνώσει η γη Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά.Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο. Ο μετρητής υγρασίας σάς επιτρέπει να προσδιορίζετε αξιόπιστα το επίπεδο υγρασίας στο χώμα σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι πότε τα φυτά υποκύπτουν. σήψη των ριζών, Τα καφέ φύλλα εμφανίζονται πρώτα σε παλαιότερα φύλλα. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να εξαπλώνονται. στο περασμα του χρονου Αλλά τα παλαιότερα φύλλα πρώτα γίνονται καφέ.

Αυτό συμβαίνει επειδή το φυτό επιτρέπει στη νέα ανάπτυξη να δέχεται σημαντικό ηλιακό φως και αποτρέπει την υπερβολική συσσώρευση υγρασίας.

Ένα άλλο σημάδι ότι το φυτό σας είναι θύμα σήψης των ριζών είναι τα μαραμένα φύλλα. Οι καφέ κηλίδες συνήθως ξεκινούν ως μικρές μαύρες κηλίδες. απλώνεται από φύλλο σε φύλλο μέχρι να καλύψει ολόκληρο το φυτό και να αρχίσει να πέφτει

Έχουμε ήδη μιλήσει για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος. Τι γίνεται όμως με τις υγρές και τρυφερές ρίζες; Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι η αναφύτευση.

Πρέπει να αφαιρέσετε το φυτό από το δοχείο του και να κόψετε όλες τις καλές ρίζες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ξανά σε σωστά στραγγισμένο χώμα. Και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλές τρύπες στο κάτω μέρος του δοχείου για αποστράγγιση.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά το φυτό και να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός και πρόσβαση σε άφθονο νερό όταν το επαναφυτεύετε.

Το εργοστάσιο θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. και όταν συνέβη Θα δείτε ξανά νέα ανάπτυξη.

2 – Εμφανίζονται καφέ κηλίδες λόγω βακτηριακής μόλυνσης.

Μια άλλη αιτία καφέ κηλίδων στα φυτά σας είναι μια βακτηριακή μόλυνση.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι συχνά πολύ επίμονες και δύσκολο να καταπολεμηθούν. Και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε βακτήρια. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τα βακτήρια να φάνε ολόκληρο το φυτό.

Δυστυχώς, οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι πιο συχνές εάν αγοράζετε τα φυτά σας από ένα μεγάλο κατάστημα. Η κύρια διαφορά μεταξύ των κηλίδων που εμφανίζονται λόγω βακτηριακής μόλυνσης είναι ότι έχουν αισθητά καφέ χρώμα σε σύγκριση με άλλες κηλίδες. που μπορεί επίσης να είναι μαύρο

Εάν το φυτό σας υποφέρει από σήψη των ριζών Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να πέσετε θύμα βακτηριακής λοίμωξης. Πρέπει να φροντίσετε να ενεργήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διαφορετικά το φυτό θα προκαλέσει τεράστια ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι βακτηριακές λοιμώξεις προσβάλλουν διαφορετικά μέρη του φυτού.

Θα επικεντρωθούν σε παλαιότερα και μεγαλύτερα φύλλα καθώς και σε νέα ανάπτυξη. Εάν παρατηρήσετε καθυστερημένη ανάπτυξη ή καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στα νέα φύλλα Αντιμετωπίστε το αμέσως ως βακτηριακό πρόβλημα. και αναζητήστε κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις για να λύσετε το πρόβλημα

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλές καφέ κηλίδες στα φύλλα. Μην περιμένετε λοιπόν ούτε ένα μεγάλο σημείο ανά φύλλο.

Αυτές οι βακτηριακές κηλίδες μπορεί να έχουν ακανόνιστες άκρες και να εμφανίζονται σχεδόν οπουδήποτε στα φύλλα. Δεν μπορείτε να βρείτε στυλ για εμφανίσεις.

Εκτός από τις καφέ κηλίδες Ένα σαφές σημάδι ότι το φυτό σας έχει βακτηριακή μόλυνση είναι όταν παρατηρήσετε κιτρίνισμα στα φύλλα. Εάν εμφανιστούν αυτές οι καφέ κηλίδες λόγω σήψης της ρίζας Τα φύλλα είναι συνήθως σκούρα πράσινα. Εμφανίστηκαν όμως καφέ κηλίδες.

Από την άλλη, εάν πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη Τα φύλλα θα αποκτήσουν ένα κίτρινο χρώμα. που υποδηλώνει αργό θάνατο Αν όχι προσεκτική και γρήγορη θεραπεία.

Η θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Και ακόμη και έμπειροι κηπουροί παλεύουν με αυτό. Το κλειδί είναι να εντοπίσετε τα συμπτώματα μιας βακτηριακής λοίμωξης πριν εξαπλωθεί σε όλο το φυτό.

Η θεραπεία είναι κάπως παρόμοια με τη θεραπεία της σήψης των ριζών. Πρέπει να ελέγξετε τις ρίζες του φυτού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υγρές.Στη συνέχεια θα πρέπει να κόψετε τις μεμβρανώδεις ρίζες και να ξαναφυτέψετε το φυτό σας σε φρέσκο, αποστειρωμένο έδαφος. Κατά προτίμηση σε καλά στραγγισμένα δοχεία.

Στην πορεία, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. κατά την ανάκαμψη Θα πρέπει να φροντίσετε να μειώσετε το πότισμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λιγότερο νερό κατά την ανάκτηση είναι πάντα καλύτερο από περισσότερο.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία αποκατάστασης είναι να κρατήσετε το φυτό έξω στη σκιά. Αφήστε το να φτάσει σε κάποια σκιά και θα δείτε τις τύχες του να ανεβαίνουν στα ύψη.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό καθαρό αέρα και ηλιακό φως για να προωθήσετε την καλή ανάπτυξη. Αν ο καιρός είναι ζεστός Οι ευκαιρίες για βελτίωση θα αυξηθούν πολύ.

Αλλά εάν περισσότερο από το 50% των φύλλων του φυτού σας είναι μολυσμένα με βακτήρια και συνεχίζουν να πέφτουν. Πρέπει να ξέρετε ότι το να ξεκινήσετε από την αρχή μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις εξαπλώνονται γρήγορα και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε το πρόβλημα. Διαφορετικά, θα εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του φυτού.

αν απλωθεί πάρα πολύ Θα πρέπει να ρίξετε το δέντρο και να ξεκινήσετε από την αρχή.

3 – Καφέ κηλίδες λόγω ξηρότητας

Μια άλλη σημαντική αιτία αυτών των καφέ κηλίδων είναι η ξηρότητα. Τα δέντρα μπορούν να μαραθούν για πολλούς λόγους. Και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε αρκετά για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. στο τέλος της μέρας Η διαχείριση της ξηρασίας είναι σχετικά εύκολη και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα άλλο εκτός από το πότισμα των φυτών.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες γύρω Το φυτό είναι ελαφρώς πιο υγρό. Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό τακτικά για μερικές ημέρες για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των φυτών και την απαλλαγή από τις καφέ κηλίδες στα φύλλα. Αρκεί να ενεργήσετε γρήγορα και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Αν όμως συνεχίσεις Θα σκοτώσει τελικά τα φυτά σας.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *