Το Lucky bamboo έχει διαφορετικά ονόματα όπως μπαμπού, μπαμπού νερού, δέντρο κορδέλας και πολλά άλλα Χρησιμοποιείται συχνά στο φενγκ σούι. Και μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα κήπου και παντοπωλεία.

Το Lucky bamboo δεν είναι πραγματικό μπαμπού. Η επιστημονική του ονομασία είναι Dracaena sanderiana και συνήθως καλλιεργείται στη σκιά. Μπορεί να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες 10 και 11 και μπορεί να αναπτυχθεί με την κατάλληλη φροντίδα.

Τι είναι το Lucky Bamboo;

Το τυχερό μπαμπού λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, τύχη και υγεία σε όσους το κρατούν. Ιθαγενής στο Καμερούν Δυτική Αφρική Και παρόλο που μοιάζει με φυτό της οικογένειας των μπαμπού. Αλλά δεν είναι μπαμπού.

Έχει μακριά αγκαθωτά φύλλα και σπασμένους πράσινους μίσχους. και αυξάνεται με μέτριο ρυθμό Τα φύλλα μπορούν να μεγαλώσουν έως και μια ίντσα κάθε μήνα. και μπορεί να φτάσει τα οκτώ πόδια ύψος και δύο πόδια πλάτος σε ιδανικές συνθήκες.

όταν φυτεύεται στη σκιά Αυτό το φυτό συνήθως μεγαλώνει μέχρι και τρία πόδια.

Πώς να καλλιεργήσετε τυχερό μπαμπού

Αν θέλετε το τυχερό σας μπαμπού να είναι δυνατό και να μεγαλώνει Πρέπει να δώσεις αυτό που θέλει. Συνήθως δεν απαιτούν πολλή δουλειά και μπορούν να αναπτυχθούν στο έδαφος ή στο νερό.

Αν το φυτέψετε σε νερό Πρέπει να γεμίσετε το δοχείο με νερό και να τοποθετήσετε μερικές πέτρες στον πάτο για να αναπτυχθούν οι ρίζες. Μπορεί να φυτευτεί σε δοχεία με χώμα αρκεί να έχει καλή στράγγιση.

Το Lucky bamboo μπορεί να φυτευτεί σε διάφορους τύπους εδάφους, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση.

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τυχερό σας μπαμπού παίρνει τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Σε εξωτερικούς χώρους, χρειάζεται πρωινό ήλιο, πλήρη ήλιο ή μερική σκιά.

Αν μεγαλώνεις σε εσωτερικούς χώρους Τοποθετήστε το σε ένα χώρο του σπιτιού σας που δέχεται έμμεσο ηλιακό φως. Δεν πρέπει να το τοποθετείτε στο άμεσο ηλιακό φως. γιατί τα φύλλα του μπορεί να καούν. που μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη

Το τυχερό μπαμπού είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Αλλά είναι καλύτερο με τακτικό πότισμα. Ποτίστε βαθιά μέχρι να δείτε νερό να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης.

Είναι σημαντικό να αγγίξετε το πάνω χώμα για να δείτε αν είναι στεγνό. μπορείτε να ποτίσετε Φυτέψτε τα σε εξωτερικούς χώρους μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο εάν βρίσκονται σε ζεστό, ξηρό μέρος.

Αν ποτίζετε τυχερά φυτά μπαμπού στο σπίτι σας Μπορεί να δείτε τα φύλλα να καίγονται ή να κιτρινίζουν. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το νερό σας έχει πάρα πολύ φθόριο ή αλάτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε είναι χρησιμοποιώντας απεσταγμένο νερό ή συλλέγοντας νερό της βροχής για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το τυχερό μπαμπού όταν πιστεύουν λανθασμένα ότι η λίπανσή τους θα τους κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τις περισσότερες φορές, αρκεί να δώσετε στο τυχερό μπαμπού όλα όσα χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να τα γονιμοποιήσετε για να αναπτυχθούν, αλλά αν τα φυτέψετε στο νερό αντί στο έδαφος, θα αναπτυχθούν. Θα μπορούσε να είναι υποσιτισμένο.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα τυχερά φυτά μπαμπού σας με ένα αραιωμένο λίπασμα εσωτερικού χώρου κάθε 10 λεπτά. τρεις μήνες για να αυξήσετε την αναζωογόνηση Αν το φυτό επιβραδύνει την ανάπτυξή του και δείτε τα φύλλα να κιτρινίζουν. Ξέρεις ότι το χρειάζεται.

Γιατί το τυχερό μπαμπού δεν μεγαλώνει;

Εάν το τυχερό σας μπαμπού δεν μεγαλώνει όπως αναμένεται Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη εάν το φυτό σας δεν αναπτύσσεται.

1 – Προσαρμόστε την έκθεση

Το Lucky bamboo είναι καλύτερο στον ήλιο ή στο άμεσο ηλιακό φως. Εάν υπερεκθέσετε απευθείας Τα φυτά μπορούν να καούν και να πεθάνουν.

Ωστόσο, εάν το αποθηκεύσετε σε τεχνητό φως ή υποέκθεση, Μπορεί ακόμη και να σταματήσει να μεγαλώνει. Τα φυτά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα φωτός για να αναπτυχθούν σωστά. Επομένως, θα πρέπει να το τοποθετείτε κάτω από ένα παράθυρο με φιλτραρισμένο φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το φως είναι σημαντικό για όλα τα φυτά. Και το τυχερό μπαμπού δεν είναι διαφορετικό. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας έχει κατάλληλο φωτισμό για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη.

2 – Ελέγξτε τη θερμοκρασία

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πού βρίσκονται τα φυτά σας στο σπίτι σας και τι υπάρχει γύρω τους. που μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας είναι από 65 έως 90 βαθμούς Φαρενάιτ. και πρέπει να είναι σε αυτό το εύρος

Εάν τα φυτά σας εμφανίσουν ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας Θα σταματήσει αμέσως να αναπτύσσεται. Βεβαιωθείτε ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε σημείο όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή και παρουσιάζει ελάχιστες διακυμάνσεις.

οικιακά είδη όπως αεραγωγοί λαμπτήρας εκπομπής θερμότητας και μεγάλες συσκευές Μπορεί να προκαλέσει τη θερμοκρασία γύρω αλλαγή εργοστασίου καθιστούν αδύνατη την ανάπτυξη Φροντίστε να τα βάλετε εκεί που δεν θα τα αποκαλύψουν.

3 – Λάβετε υπόψη σας την πηγή άρδευσης.

Αν έχετε τυχερό μπαμπού στο σπίτι Μπορείτε να το ποτίσετε με νερό της βρύσης, ωστόσο, μπορεί να περιέχει χημικούς ρύπους όπως χλώριο και φθόριο.

Τα φυτά είναι ευαίσθητα σε αυτές τις χημικές ουσίες. και όταν φυτεύεις στο νερό Δεν θα μπορείτε να το φιλτράρετε με χώμα. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα συμβεί, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό για να εξασφαλίσετε ουδέτερο νερό.

Το νερό της βροχής μπορεί να συλλεχθεί χωρίς τη χρήση χημικών. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του δέντρου. Επομένως, είναι σημαντικό να το διακρίνουμε ως παράγοντα.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα νερού είναι τα φύκια που αναπτύσσονται στο νερό όπου κατοικεί το τυχερό σας μπαμπού. Τα φύκια αναπτύσσονται εύκολα σε γυάλινα δοχεία εάν υπάρχει άφθονο φως.

Όταν φυτεύεις τυχερό μπαμπού στο νερό Βεβαιωθείτε ότι έχετε πέτρες στο κάτω μέρος και προστατέψτε τους από το άμεσο ηλιακό φως. Θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε δύο ή τρεις μήνες.

Το νερό στο δοχείο θα μείνει ακίνητο. Και ζεσταίνεται και δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για άλλα προβλήματα. να συμβεί Οι ρίζες μπορούν να αναπτύξουν μούχλα ή μύκητες. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να φροντίσετε να αλλάξετε το νερό και να καθαρίσετε το δοχείο.

Θα χρειαστεί να καθαρίσετε τους βράχους ή οτιδήποτε άλλο στο δοχείο για να βοηθήσετε τις ρίζες να προσκολληθούν, διαφορετικά μπορεί να συσσωρευτούν βακτήρια και να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα.

4 – Προσθήκη κομπόστ

Το Lucky bamboo δεν χρειάζεται λίπασμα για να αναπτυχθεί στο δυναμικό του. Αν όμως το μπαμπού δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η γονιμοποίηση θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου που προστίθεται στο έδαφος του φυτού. Ή χρησιμοποιήστε 2-3 σταγόνες υγρού λιπάσματος εάν είναι μέσα στο νερό.

Αυτό σημαίνει ότι το τυχερό μπαμπού μπορεί να ζήσει για πολλά χρόνια χωρίς λίπανση. Αναπτύσσεται με άζωτο. Έτσι παίρνει ό,τι χρειάζεται από γλυκό νερό.

Εάν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό για το φυτό σας Το νερό δεν θα περιέχει μαγνήσιο ή σίδηρο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσθέσετε μερικές σταγόνες λιπάσματος.

Εάν το νερό σας είναι βρώμικο για πολύ καιρό Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το νερό και να λιπάνετε για να το βελτιώσετε.Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να λάβετε αυτό το προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσετε ότι το φυτό θα παραμείνει υγιές.

Η ώρα να αναθεωρήσετε το λίπασμα είναι όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν. Μερικές φορές τα κίτρινα φύλλα είναι σημάδι ότι τα φυτά σας έχουν έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Έτσι το λίπασμα μπορεί να βοηθήσει.

Φροντίστε να είστε προσεκτικοί κατά τη λίπανση, γιατί η υπερλίπανση είναι εύκολη. Εάν τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίσουν μετά τη λίπανση Μπορεί να γονιμοποιείτε πάρα πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να το αντικαταστήσετε με αποσταγμένο νερό και να ελπίζετε ότι το φυτό θα ανακάμψει.

Ιδιαίτερα τυχερό είναι το λίπασμα από μπαμπού. Συνήθως παρασκευάζεται με δύο μέρη αζώτου, δύο μέρη φωσφόρου και δύο μέρη καλίου.

Εάν χρησιμοποιείτε λίπασμα για την καλλιέργεια φυτών Αραιώστε σε συγκέντρωση 10% κατά προτίμηση ένα ισορροπημένο λίπασμα NPK κατασκευασμένο για αυτό το φυτό.

5 – Ελέγξτε για έντομα

Ένας άλλος λόγος που το τυχερό σας φυτό μπαμπού μπορεί να μην αναπτυχθεί είναι μολυσμένο με ακάρεα αράχνης. Εάν βρείτε έναν αναβάτη σε ένα τυχερό φυτό μπαμπού θα πρέπει να το φροντίσεις

Ξεκινήστε τοποθετώντας τα στελέχη σας στο νεροχύτη ή στο ντους. και μετά ψεκάστε το φυτό με μια ελαφριά δύναμη Πρέπει να αφαιρέσετε την κάτω πλευρά του φύλλου και πρέπει να εργαστείτε πολύ προσεκτικά για να πάρετε τα ακάρεα και τα αυγά τους.

Στη συνέχεια ψεκάστε σε όλα τα φύλλα και τις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ολόκληρο το δέντρο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ακάρεα της αράχνης είναι τόσο μικρά που δεν μπορείτε να τα δείτε. Και μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Εάν ανησυχείτε για τους αναβάτες Μπορείτε να το κάνετε αυτό μια φορά το μήνα για να προστατεύσετε τα φυτά σας. Αν ξέρεις ότι έχεις όντως κοριούς Ίσως χρειαστεί να λάβετε πιο δραστικά μέτρα.

Μπορείτε να αναμίξετε 1 κουταλιά της σούπας ήπιο σαπούνι πιάτων με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και 1 φλιτζάνι νερό.Ένα άλλο συστατικό που μπορείτε να φτιάξετε είναι 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο, 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.2 σταγόνες υγρού πιάτων

Βάλτε το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε καλά τα φυτά. Μπορείτε να αγοράσετε λάδι κηπευτικών ή έλαιο neem για τα φυτά σας.

Είναι σημαντικό να ενεργήσετε αμέσως εάν υποψιάζεστε ακάρεα αράχνης στο φυτό σας. Γιατί αν δεν μπορείς να ελέγξεις Το φυτό σας μπορεί να μην ανακάμψει. Ψεκάστε τα φυτά μία φορά την εβδομάδα μέχρι να σκοτώσετε τα παράσιτα.

ρυθμός ανάπτυξης του τυχερού μπαμπού

Το μπαμπού αναπτύσσεται πιο γρήγορα από άλλα φυτά. Μερικά είδη μεγαλώνουν μέχρι και τρία πόδια την ημέρα.Ωστόσο, το lucky bamboo, παρά το όνομά του, δεν είναι μπαμπού.

Το Lucky bamboo ανήκει στην οικογένεια των σπαραγγιών παρά στην οικογένεια των μπαμπού. Αν και μοιάζει με μπαμπού Αλλά μεγαλώνει πολύ αργά. Γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι δεν θα αναπτυχθούν σωστά.

Το τυχερό μπαμπού αναπτύσσεται πιο γρήγορα στο έδαφος παρά στο νερό. Αλλά οι άνθρωποι προτιμούν να τα καλλιεργούν σε νερό. Είναι απίθανο να αναπτυχθεί περισσότερο από μερικά πόδια σε λιγότερο από ένα χρόνο.

αρκεί η γη να έχει όλα όσα χρειάζεται Το τυχερό μπαμπού μπορεί να μεγαλώσει 6-12 ίντσες το χρόνο και θα ωριμάσει τα επόμενα χρόνια.

Μπορείτε εύκολα να μειώσετε τον ρυθμό ανάπτυξης. με την απομάκρυνση από το φως Αν θέλετε να μεγαλώσει γρήγορα, πρέπει να το φυτέψετε στο έδαφος για να διατηρείται το έδαφος υγρό.

Ένα άλλο κόλπο για την τόνωση της ανάπτυξης είναι να γονιμοποιήσετε το τυχερό μπαμπού μία φορά το μήνα. Φροντίστε να μην γονιμοποιήσετε πολύ.

Μπορείτε να επηρεάσετε τον ρυθμό ανάπτυξης με το κλάδεμα. Το κλάδεμα θα ενθαρρύνει το φύλλωμα να αναπτυχθεί και νέοι βλαστοί θα αναπτυχθούν εκεί που τους κόβετε.

Η νέα ανάπτυξη θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Αλλά πρέπει να τα κόψετε καθαρά με ένα κοφτερό, αποστειρωμένο μαχαίρι.

τελικές σκέψεις

Το Lucky bamboo είναι ένα φυτό που φυτεύεται συνήθως στο σπίτι. Φημολογείται ότι φέρνει τύχη, υγεία και τύχη σε οποιονδήποτε.

Οι άνθρωποι συχνά διαπιστώνουν ότι μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό. Και λατρεύουν την εμφάνιση σε ένα διαφανές δοχείο με πέτρες ή βότσαλα στο κάτω μέρος.

Ωστόσο, αυτό το φυτό δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα στο νερό όσο στο έδαφος. Αν θέλετε τα φυτά σας να μεγαλώσουν Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *