Why is My Spider Plant Turning Brown or Yellow? (7 Potential Causes)

Δύο ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες φυτών αράχνης είναι: 1) Γιατί οι αράχνες μου γίνονται καφέ ή κίτρινες; Και μια άλλη ερώτηση είναι γιατί το φυτό μου αράχνη δεν σχηματίζει νύμφη.

Ο αποχρωματισμός των φύλλων των φυτών αράχνης είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τις συνθήκες καλλιέργειας. Επειδή και τα δύο είναι σχετικά θέματα. μέχρι να διορθωθεί Θα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις απογόνους.

Για να αποκομίσετε τα καλύτερα οφέλη του φυτού αράχνης Χρειάζεται σωστή διατροφή και κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης. σωστός Προϋποθέσεις επειδή είναι ευέλικτοι και μπορεί να είναι σκληροί. Αλλά πρέπει να γαλουχηθούν κατάλληλα για να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως περιοχές καλλιέργειας με χαμηλό φωτισμό.

7 Πράγματα που προκαλούν τα φύλλα να κιτρινίζουν και να καφέ στα φυτά αράχνης

1 – Υδατικό στρες που προκαλείται από περιοριστικές συνθήκες καλλιέργειας

Το στρες στο νερό είναι συχνά ο ένοχος. Και παρόλο που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτών των φυτών γνωρίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται σε λιμνάζοντα νερά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ρίζες μεγαλώνουν πάρα πολύ στη γλάστρα και φράζουν τις τρύπες αποστράγγισης.

Οι βουλωμένες οπές αποστράγγισης σε δοχεία αράχνης μπορεί να προκαλέσουν υπερχείλιση και πίεση στο φυτό. Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού αράχνης κιτρινίζουν Ελέγξτε τη βάση για να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες δεν διεισδύουν μέσα από τις οπές αποστράγγισης.

Αν είναι έτσι Τα φύλλα θα γίνουν καφέ και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να σαπίσει το φυτό.

Εάν το φυτό αφεθεί σε ένα δοχείο που είναι πολύ μικρό για τις ρίζες του Τελικά τα φύλλα θα γίνουν σκούρα καφέ. Σκοτεινό μέχρι τη σκιά του θανάτου – είναι μαύρο!

Όταν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες χτυπούν στις τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Αποτρέψτε το χειρότερο σενάριο μεταφυτεύοντας το φυτό αράχνη σας σε ένα δοχείο πιο κατάλληλου μεγέθους.

2 – Υπερβολική γονιμοποίηση

είναι κοινό (και έξυπνο) Για τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου, γονιμοποιήστε τα φυτά αράχνης. θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν Εάν χρησιμοποιείτε κομπόστ σε φυτά αράχνης εσωτερικού χώρου Εφαρμόστε υγρό λίπασμα μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Για φυτά αράχνης που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως κρεμαστά καλάθια, είναι ιδανικό ένα λίπασμα με κυλίνδρους αργής αποδέσμευσης που εφαρμόζεται στο έδαφος νωρίς την καλλιεργητική περίοδο. Και χρειάζεται να κάνετε λίπανση μόνο μία φορά το χρόνο.

Μην κάνετε υπερβολική λίπανση ώστε τα φυτά να υποφέρουν από προβλήματα υπερλίπανσης. Κάθε φορά που προσθέτετε λίπασμα στο έδαφος Προσθέτει μέταλλα και ένα από αυτά είναι το αλάτι. Το επίπεδο συσσωρεύεται σε σημείο που τα φυτά δεν είναι πλέον σε θέση να απορροφήσουν νερό από το έδαφος.

Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε εάν συμβαίνει αυτό είναι να αναζητήσετε λευκές κηλίδες που μοιάζουν με αλάτι που σχηματίζονται πάνω ή γύρω από την επιφάνεια του εδάφους. εργοστασιακή οπή αποστράγγισης Αν είναι έτσι Το έδαφος πρέπει να εκπλυθεί για να αφαιρεθούν τα τοξικά επίπεδα αλατιού.

Κατ ‘αρχήν Όταν χρησιμοποιείτε λίπασμα για την προώθηση της ανάπτυξης των φυτών αράχνης, Το έδαφος πρέπει να αποστραγγίζεται ετησίως.

Όταν σχηματίζονται τοξικά άλατα στο έδαφος και εμποδίζουν τα φυτά να απορροφήσουν νερό από κάτω. Θα αρχίσει να αντλεί νερό από τις άκρες των φύλλων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να δείτε κίτρινες ή καφέ κηλίδες στην άκρη του φυτού αράχνης. παρά ολόκληρο το φύλλο

Πώς να αφαιρέσετε το αλάτι από το έδαφος του φυτού αράχνης

φυτό αράχνη γλάστρας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ζεστό νερό και κάπου για να τρέξει το νερό πάνω από το φυτό, ώστε να μην κάνει χάος στο πάτωμά σας. Σε εσωτερικούς χώρους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανιέρα, ντους ή νεροχύτη εάν το φυτό αράχνη σας είναι αρκετά μεγάλο για να το χωρέσει.

Αν έχετε μεγάλο δέντρο Είναι καλύτερο να μετακινήσετε τα δοχεία με τροχούς έξω στο αίθριο όπου μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από ζεστό νερό. εάν χρησιμοποιείτε καθετήρα Συνδέστε στην παροχή ζεστού νερού. Το ξέπλυμα του εδάφους με κρύο νερό δεν συνιστάται, καθώς αυτό μπορεί να σοκάρει το φυτό.

Η γλάστρα πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την επιφάνεια έτσι ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα μέσα από τις οπές αποστράγγισης. όταν ρίχνετε ζεστό νερό στο χώμα Το αλάτι θα εξαλείψει το αλάτι από τις οπές αποστράγγισης. Φροντίστε λοιπόν ο πάτος του δοχείου να έχει αρκετό χώρο για να στραγγίζει ελεύθερα το νερό.

Η συνιστώμενη ποσότητα νερού για χρήση είναι διπλάσια από τη χωρητικότητα του δοχείου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε γλάστρα 2,5 γαλονιών, θα χρειαστείτε 5 γαλόνια νερού για να ξεπλύνετε το αλάτι από το χώμα. Το ζεστό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται αργά. για να αφήσετε αρκετό χρόνο για να στραγγίξει.

Αν ποτίζετε πολύ γρήγορα Το νερό τείνει επίσης να κάθεται πάνω από το έδαφος. Για να αποφευχθεί η διαβροχή του εδάφους, ποτίζετε αργά και μόνο με διπλάσια ποσότητα νερού στο δοχείο.

Το χώμα πρέπει να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ωστόσο, 2-3 φορές το χρόνο είναι καλύτερο να αποφευχθεί η συσσώρευση αλατιού που προκαλεί το κιτρίνισμα ή το καφέ των αράχνων.

Η έκπλυση των φυτών αράχνης είναι μια λύση για τον αποχρωματισμό και την προληπτική συντήρηση για να διατηρείται το έδαφος φρέσκο.

3 – Χαμηλή υγρασία εσωτερικού χώρου το χειμώνα

Τα φυτά αράχνη χρειάζονται μέτρια υγρασία. Αυτό γίνεται εύκολα με τακτικό πότισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ομίχλη τις ζεστές μέρες. το χειμώνα Η μειωμένη υγρασία και οι ραβδώσεις της αράχνης μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες στα φυτά.

Για φυτά αράχνης εσωτερικού χώρου ή φυτά αράχνης εσωτερικού χώρου το χειμώνα Αν δείτε καφέ άκρες στα φύλλα Λάβετε υπόψη τα επίπεδα υγρασίας που είναι πολύ χαμηλά.

Αν είναι έτσι Ψεκάζετε συχνά τα φυτά. και αν το μέγεθος/βάρος του δέντρου είναι διαχειρίσιμο Μεταφέρετε φυτά στο μπάνιο όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα ή το ντους. Για να επωφεληθείτε από την αυξημένη υγρασία

4 – Ηλιακό έγκαυμα

Τα φυτά αράχνης μπορεί να καούν από τον ήλιο και να υπερθερμανθούν. Θα γίνει καφέ. Τα φύλλα έχουν σχήμα λεπίδας ώστε η υγρασία να φτάνει μέχρι τις άκρες.

όταν τα φυτά εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως Το νερό θα συσσωρευτεί στην άκρη των φύλλων. κάψτε την άκρη του φύλλου Με αποτέλεσμα η άκρη του φύλλου να είναι καφέ.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να μειωθεί η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Τα φυτά αράχνης προτιμούν να αναπτύσσονται στη σκιά και είναι καλύτερα τοποθετημένα στο έμμεσο ηλιακό φως.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν σε λεύκανση στα φύλλα του φυτού αράχνης. Κάντε τη μέση να γίνει κίτρινη ή λευκή. Αν παρατηρήσετε κίτρινο ή λευκό στη μέση των φύλλων Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ υψηλή. Ή τα φυτά εκτίθενται σε πολύ έντονο και άμεσο φως.

Για να αποφύγετε τη θερμότητα να κάψει τα φύλλα στο φυτό αράχνη. Η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80.ωφά.

5 – Παράσιτα

Οι αλευρώδεις κοριοί, τα ακάρεα αράχνης, οι αφίδες και οι λευκές μύγες είναι σημαντικοί τροφοδότες των φυτών αράχνης.

Τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολο να τα δεις. εκτός από τον αναβάτη Αν υπάρχει καβαλάρης Έχουν κλωστές καθώς περιστρέφουν τους ιστούς τους καθώς τρέφονται.

Εάν η άκρη του φυτού της αράχνης σας είναι κίτρινη ή καφέ Επιθεωρήστε τα φυτά για προβλήματα παρασίτων. Οι περιοχές που πρέπει να αναζητήσετε παράσιτα είναι το στέμμα του φυτού και η κάτω πλευρά των φύλλων.

όταν τα έντομα σέρνονται σε όλο το δέντρο Απομυζούν το χυμό από διάφορα μέρη των φύλλων, με αποτέλεσμα οι άκρες των φύλλων να κιτρινίζουν. Τα κατσαρά φύλλα στα φυτά αράχνης είναι ένας άλλος δείκτης ενός προβλήματος παρασίτων.

Τα περισσότερα προβληματικά παράσιτα για τα φυτά αράχνης αντιμετωπίζονται εύκολα φέρνοντας το φυτό έξω και ψεκάζοντας τα φύλλα με λάστιχο κήπου ή ψεκάζοντας στη βροχή.

Ο ψεκασμός με νερό είναι αποτελεσματικός στη θανάτωση ζωντανών εντόμων. Επειδή όμως τα έντομα γεννούν αυγά και το νερό δεν επηρεάζει τα μη εκκολαφθέντα αυγά. Αυτή η διαδικασία επομένως πρέπει να γίνεται κάθε λίγες μέρες για να αφαιρεθούν όλα τα έντομα από το φυτό.

Το να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της αράχνης είναι λίγο δύσκολο γιατί το νερό από μόνο του δεν λειτουργεί. Αραιώστε το έλαιο neem σε αναλογία μία κουταλιά της σούπας προς ένα φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε κάθε εβδομάδα μέχρι να φύγουν τα παράσιτα.

6 – Χημικά οικιακού καθαρισμού

Ο ψεκασμός με αεροζόλ κοντά σε φυτά μπορεί να καεί. όχι από ζέστη Αλλά από την κρύα θερμοκρασία που ψεκάζουν τα αερολύματα Πολλοί ψεκασμοί χρησιμοποιούνται γύρω από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των σπρέι φονιάς μυγών και μελισσών.

Επίσης, αν κρατάτε ένα φυτό αράχνη στο συρτάρι σας και το ψεκάζετε με λακ Τείνει επίσης να προσγειώνεται σε δέντρα.

Ψεκάστε το σπρέι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το φυτό. Ειδικά δεδομένου ότι τα φυτά αράχνη είναι φυτά του αέρα και απορροφούν τα πάντα στο περιβάλλον τους, όσο πιο μολυσμένος είναι ο αέρας γύρω από το φυτό, τόσο πιο πιθανό είναι. Όσο περισσότερες τοξίνες καταναλώνει το φυτό.

Τα σπρέι είναι τα πιο εύκολα στη φροντίδα γιατί τα ψεκάζετε από το φυτό. Αν δεις μύγες να πετούν τριγύρω Μην πιάνετε ποτέ το απωθητικό της μύγας.

Αν και το φυτό αράχνη είναι φυτό που καθαρίζει τον αέρα Αλλά αν ζείτε σε μια πόλη με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση Μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε έναν καθαριστή αέρα για να βοηθήσετε τα φυτά να απορροφήσουν φρέσκο ​​αέρα.

7 – Θέση του φυτού αράχνης σας

Η θέση της αράχνης πρέπει να είναι εκεί όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή και χωρίς ζεστά ή κρύα ρεύματα.

Οι θερμοκρασίες του χειμώνα πρέπει να είναι σταθερά πάνω από 35°F. και κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Η θερμοκρασία δωματίου της εσωτερικής σας αράχνης θα πρέπει να είναι πάνω από 70°F για να υποστηρίζεται η καλή ανάπτυξη. Εάν είναι κρύο, προσπαθήστε να τη διατηρήσετε τουλάχιστον πάνω από 50°F.

Η περιοχή όπου οι αράχνες δεν πάνε καλά είναι κοντά στα ανοίγματα της πόρτας. στερεωμένο στο τζάμι στο οποίο τα φύλλα μπορεί να έρθουν σε άμεση επαφή με το παγωμένο γυαλί ή κοντά σε θερμάστρα ή κλιματιστικό σε κτίριο

Όταν τα φυτά τοποθετούνται πολύ κοντά σε υπαίθρια ρεύματα το χειμώνα Ο παγωμένος άνεμος που ξέσπασε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους αφαιρούσε σιγά σιγά τη ζωή. Τα κίτρινα ή καφέ φύλλα είναι σημάδι ότι το φυτό έχει πρόβλημα. Και ένας από τους λόγους μπορεί να είναι οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

τελικές σκέψεις

Όταν προσπαθείτε να καταλάβετε τι προκαλεί τα φύλλα του φυτού της αράχνης σας να κιτρινίζουν ή να καφέ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι το περιβάλλον; (πολύ ζεστό ή πολύ κρύο)Ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το υπερβολικό ή μικρό πότισμα. Ή τα φυτά χρειάζονται έκπλυση αλατιού σε τοξικά επίπεδα.

Οι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των φύλλων των φυτών αράχνης. Το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Ο ευκολότερος λόγος για να διακρίνει κανείς στην αρχή είναι τα έντομα που ρουφούν το χυμό. Επειδή μπορείτε να τα δείτε σε φυτά και τα συμπτώματά τους είναι διαφορετικά από άλλες καταστάσεις. Γιατί το κίτρινο και το καφέ δεν είναι μόνο ολόκληρο το φύλλο.

Οτιδήποτε σχετίζεται με την υγρασία, τη θερμοκρασία και τη συχνότητα ποτίσματος μπορεί τελικά να αναγνωριστεί από το κιτρίνισμα και το καφέ χρώμα των άκρων των φύλλων στα φυτά αράχνης. γιατί όταν δεν μπορούν να βρουν τροφή από το χώμα Αντλεί υγρασία από τις άκρες των φύλλων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν δεν υπάρχουν παράσιτα που τρέφονται με το χυμό, Αυτό το μέρος του φύλλου αλλάζει χρώμα πριν από το υπόλοιπο φύλλο.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *