Hibiscus Not Blooming? (6 Things to Focus On)

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανθοφόρα φυτά στον κόσμο. Ανήκει στην οικογένεια Malvaceae.

Τα είδη μέλη του γένους φημίζονται για τα μεγάλα, έντονα χρωματιστά άνθη τους. Που είναι πιο ελκυστικό και εξαιρετικό από άλλα. Οι περισσότεροι το αποκαλούν «Rose Mallow» ή φυτό με ανοιχτόχρωμα άνθη

Αν σας ενδιαφέρει να καλύψετε τον κήπο σας με όμορφα φυτά και λουλούδια. Ο ιβίσκος πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη συλλογή σας. Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που έχετε δει ποτέ. Τα άνθη του ιβίσκου είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα.

Πρέπει όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές που η επαρκής φροντίδα δεν αρκεί. Ο ιβίσκος χρειάζεται πολλή φροντίδα και προσοχή από εσάς. Και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις του φυτού εάν θέλετε να ανθίσει σωστά.

Ο ιβίσκος είναι ένα όμορφο τροπικό φυτό που μπορείτε να το καλλιεργήσετε ως θάμνος ή δέντρο στον κήπο σας. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία, καθώς μπορούν να ανθίσουν όλο το χρόνο.

Ωστόσο, αν συνεχίσετε να φροντίζετε τα φυτά. Αλλά δεν άνθισε;

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο μόνος τρόπος είναι να διατηρήσετε τον ιβίσκο χαρούμενο και υγιή. ώστε τα φυτά να αρχίσουν να ανθίζουν σωστά Πρέπει να πληροίτε ορισμένες απαιτήσεις.

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί άνθρωποι φυτεύουν ιβίσκο είναι ότι είναι απίστευτα εύκολο να διατηρηθούν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα δυσκολευτείτε να λύσετε το πρόβλημα της μη ανθοφορίας του φυτού.

Τι γίνεται όμως αν η ορτανσία σας δεν ανθίσει; Ας μιλήσουμε για όλα τα απαραίτητα που πρέπει να δώσετε στο δέντρο σας προτού μεγαλώσει χαρούμενο και υγιές.

1 – Θερμοκρασία

Ξεκινήστε με την ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξη των φυτών. γιατί είναι τροπικό φυτό Πρέπει να ξέρετε ότι στον ιβίσκο γενικά αρέσουν οι ζεστές θερμοκρασίες.Γενικά, το φυτό χρειάζεται θερμοκρασίες μεταξύ 60 και 80 βαθμών Φαρενάιτ για να αναπτυχθεί σωστά.

Είναι ένα φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Έτσι μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε. Κατ ‘αρχήν όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή Θα πρέπει να φέρετε το φυτό στο σπίτι και να του δώσετε αρκετή θερμότητα.

Οι υάκινθοι, από την άλλη, δεν μπορούν να κρατηθούν όταν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι απίστευτα καυτές. Εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από το σημάδι των 90 βαθμών Φαρενάιτ Αναμένετε ότι το φυτό θα έχει πρόβλημα.

κατά τους ψυχρότερους μήνες Οι περισσότεροι άνθρωποι που καλλιεργούν ιβίσκο φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους. αν πρόκειται να το κάνετε αυτό Φροντίστε να φέρετε τα φυτά σας σε εσωτερικούς χώρους πριν φτάσει ο πρώτος παγετός της σεζόν. Γιατί ο παγετός μπορεί να καταστρέψει εντελώς το δέντρο.

Καθώς πλησίαζε ο χειμώνας και το φθινόπωρο Φέρτε το φυτό σε εσωτερικό χώρο και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος. Μπορείτε πάντα να μετακινήσετε το φυτό έξω.

Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να βγάλετε τα φυτά έξω, Πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να γίνεται σταδιακά.

Αφήστε το φυτό να εγκλιματιστεί σωστά πριν το επαναφέρετε στη ζωή έξω. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάζετε το φυτό έξω για μερικές ώρες κάθε μέρα και μετά να το επαναφέρετε μέσα.

Κάνετε αυτό για λίγες μέρες μέχρι το φυτό να προσαρμοστεί πλήρως. Και κάθε μέρα αύξανε τον χρόνο που τα φυτά ήταν σε εξωτερικούς χώρους. Τελικά το φυτό θα το συνηθίσει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται σωστά.

2 – Άρδευση

υγρός ιβίσκος

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα χρυσάνθεμα διψούν πολύ. Και αν θέλετε τα χρυσάνθεμα να ανθίσουν σωστά Φροντίστε να έχουν αρκετό νερό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν φυτά ιβίσκου σε δοχεία σε εξωτερικούς χώρους. στο μπαλκόνι ή στο αίθριο χρησιμοποιείται για διακόσμηση

όταν αποθηκεύεται σε εξωτερικό δοχείο Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φυτά ιβίσκου πρέπει να ποτίζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε μέρα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν ποτίζετε τα φυτά.Για παράδειγμα, φροντίστε να κορεστείτε καλά το χώμα έτσι ώστε τελικά να αρχίσει να στραγγίζει το νερό από τις οπές αποστράγγισης.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο δίσκος σταγόνων πρέπει να αδειάζεται σωστά μετά την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από το φυτό.

Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά το φυτό θα βραχεί εντελώς. Αυτό το φυτό δεν του αρέσει να κάθεται στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Επομένως, πρέπει να ρίχνετε το νερό από καιρό σε καιρό.

Αλλά πώς να αποτρέψετε τα φυτά να πάρουν νερό; Πρέπει να εφαρμόσεις δύναμη.

Πριν αποφασίσετε να ποτίσετε τα φυτά Ελέγξτε το φυτόχωμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό. Εάν το επάνω στρώμα βραχεί, θα πρέπει να σταματήσετε το πότισμα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα φυτά του ιβίσκου χρειάζονται άφθονο νερό, γι’ αυτό συνιστάται συχνό πότισμα.

Επιλέξτε χώμα που στραγγίζει καλά. Εάν πρόκειται να τοποθετήσετε τα φυτά σε ένα δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλές οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να διασφαλίσετε την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.

Μην αφήνετε το φυτό να κάθεται σε λιμνάζοντα νερά γιατί αυτό θα βλάψει την ανάπτυξή του.

3 – Συνθήκες φωτισμού

Υβίσκος

Όλα τα φυτά χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν σωστά. Και ο ιβίσκος δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό το φυτό αγαπά τον πλήρη ήλιο. και αν θέλετε τα λουλούδια να καλύψουν Φροντίστε να έχετε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

Εάν το φυτό δέχεται αρκετό ηλιακό φως και πληρούνται άλλες προϋποθέσεις, Ο ιβίσκος σας θα ανθίσει.

όταν το κρατάς έξω Τοποθετήστε τον ιβίσκο για να έχει πλήρη ήλιο όλη την ημέρα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Το να βρεις ένα σημείο που είναι πάντα στον ήλιο δεν είναι εύκολο. Μην ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να το τοποθετήσετε εκεί που δέχεται το μεγαλύτερο ηλιακό φως.

Τώρα, όταν φέρνεις ιβίσκο τους πιο κρύους μήνες. Φροντίστε να το φυλάξετε σε μέρος που να έχει αρκετό ηλιακό φως.

Στη συνέχεια, όταν πρέπει να το ξαναβάλετε έξω. Πρέπει να κλείσει τοποθετώντας το πρώτα σε μερικώς σκιερό περιβάλλον και εκθέτοντας σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Η απότομη αλλαγή από τις συνθήκες φωτισμού εσωτερικού χώρου σε ηλιοφάνεια δεν είναι πολύ ευεργετική για τα φυτά. Και μπορεί πραγματικά να είναι επικίνδυνο. Υπάρχει πιθανότητα το φυτό να χαλάσει και να αρχίσει να ρίχνει φύλλα.

Εάν παρατηρήσετε υπερβολική αποβολή Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φέρετε το φυτό ξανά μέσα και να το αφήσετε να εγκατασταθεί αργά. πριν το βγάλετε πίσω

4 – Υγρασία

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο στο αν ανθίζει ή όχι ο ιβίσκος είναι η υγρασία.

Τα χρυσάνθεμα αναπτύσσονται καλά σε μέτρια υγρασία. Εάν το φυτό τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο Δεν μπορείτε να ελέγξετε την υγρασία. Αλλά αν διατηρείτε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την υγρασία.

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας. Η πιο προφανής λύση για εσάς είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα. Μπορείτε να ρυθμίσετε την υγρασία και να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα στο δωμάτιο.

ή αν αυτό δεν λειτουργεί Μπορείτε να ψεκάζετε τα φυτά κάθε λίγες μέρες για να διατηρήσετε την υγρασία.

Μια άλλη καλή επιλογή για εσάς είναι να τοποθετήσετε τα φυτά στον πέτρινο δίσκο. Φροντίστε να προσθέσετε νερό για να επιβραδύνετε την εξάτμιση του νερού όταν έρθει σε επαφή με τα βότσαλα και τα βράχια.

Με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία του φυτού αυξάνεται. Τώρα πρέπει να ξέρετε αν το δέντρο είναι αρκετά ψηλό. Δεν θα λειτουργήσει πραγματικά.

Η κοντινή απόσταση των φύλλων του φυτού πρέπει να είναι αρκετά κοντά. Και θα πρέπει να υπάρχει μια λογική απόσταση μεταξύ του δέντρου και της πέτρας.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι η στάθμη του νερού δεν είναι υψηλότερη από το χαλίκι, καθώς αυτό θα αποτρέψει την αποστράγγιση του νερού από την οπή αποστράγγισης.

Η διατήρηση της υγρασίας σε υψηλά επίπεδα δεν κάνει μόνο τα φυτά σας να ευδοκιμούν. αλλά επίσης αποτρέπει άλλα προβλήματα όπως παρεμβολές αναβάτη

5 – Σίτιση

κινέζικος ιβίσκος

Τώρα ας μιλήσουμε για τη διατροφή των φυτών. ώστε η ορτανσία να ανθίζει άφθονα όλο το χρόνο Πρέπει να ταΐζετε σωστά.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει έλλειψη λιπασμάτων ειδικά σχεδιασμένων για τον ιβίσκο. επίσης Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα μισής ισχύος για να πάρετε το σωστό μείγμα.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι ο ιβίσκος σας παίρνει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Θα πρέπει να ταΐζετε τον ιβίσκο σας κάθε εβδομάδα. Κατ ‘αρχήν Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα θα ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτό.

Αυτός ο τύπος λιπάσματος είναι μια επαρκής επιλογή, καθώς επιτρέπει στα ανόργανα άλατα να διασκορπίζονται σωστά και να διανέμονται σε όλο το έδαφος.

Αν παρατηρήσετε ότι οι ορτανσίες σας τρέφονται τακτικά αλλά δεν παράγουν αρκετά άνθη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα φυτά λαμβάνουν πολύ άζωτο. Ειδικά αν το φυτό είναι πολύ φυλλώδες.

Τα λιπάσματα με βάση το άζωτο τείνουν να προκαλούν βλάστηση των φύλλων. Αν και αυτό συμβαίνει συχνά σε βάρος της ανθοφορίας.

Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε έναν άλλο τύπο λιπάσματος που είναι χαμηλό σε άζωτο και υψηλό σε κάλιο. Είναι εξαιρετικό για τον ιβίσκο και σύντομα θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματά του.

Αποφύγετε επίσης τα λιπάσματα που είναι πλούσια σε φώσφορο. Αυτό είναι επικίνδυνο για το φυτό σας και θα πρέπει να το αποφύγετε.

6 – Κλάδεμα

Είναι αρκετά απλό και οι περισσότεροι άνθρωποι που καλλιεργούν καλλωπιστικά φυτά το γνωρίζουν ήδη. Πρέπει να φροντίσετε να κλαδέψετε σωστά για να αποκτήσετε υγιή λουλούδια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να κλαδέψετε τον ιβίσκο καθώς ρίχνει τα φύλλα του. Αλλά το περιστασιακό κλάδεμα θα βελτιώσει την υγεία των φυτών και την ποιότητα της ανθοφορίας.

το πιο σημαντικό πράγμα Το κλάδεμα των ανθοφόρων φυτών διατηρεί αρκετή ισορροπία και ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα νεκρά λουλούδια αφαιρούνται από το φυτό.

Το νεκρό ή κατεστραμμένο φύλλωμα είναι πολύ συνηθισμένο και μέρος της διαδικασίας κλαδέματος. Επομένως, θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτά τα φύλλα στην πορεία. Δεν είναι πολύ όμορφες. Οπότε ίσως θελήσετε να το ξεφορτωθείτε σύντομα.

Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα φυτά σας να αναπτύσσονται σωστά. Εάν φροντίζετε τον ιβίσκο σας Σύντομα θα ανθίσετε την άνοιξη!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *