Οι αφρικανικές βιολέτες είναι πολύτιμα διακοσμητικά σπιτιού. Αγαπήστε τα πολύχρωμα λουλούδια και τα απαλά φύλλα. όταν λάθος Χάνουν γρήγορα την ορμή.

Αν ανησυχείτε μήπως πεθάνει η αφρικανική βιολέτα σας Να ξέρετε ότι λίγα πράγματα μπορούν να καταστρέψουν αυτό το ανθεκτικό φυτό. στις περισσότερες περιπτώσεις Μια άρρωστη αφρικανική βιολέτα μπορεί να αναστηθεί.

Απαιτούνται 3 βασικά συστατικά της αφρικανικής βιολέτας φροντίδας

1 – Άρδευση

καθώς και φυτά σε γλάστρες εσωτερικού χώρου Η υπερβολική υγρασία είναι η πιο κοινή αιτία φυτοφονικών ασθενειών. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο οι ρίζες που πνίγονται. Αλλά και μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις που κάνουν το χώμα μουσκεμένο.

Το λογικό ερώτημα είναι πόσο συχνά να ποτίζετε την αφρικανική βιολέτα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ωστόσο, αυτά δεν έχουν συχνότητες.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Πότισμα δηλαδή του χώματος για να στεγνώσει στην αφή. όταν ποτίζετε τα φυτά Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω τεχνικές ποτίσματος για να βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα παραμένουν στεγνά.

2 – Λάμπα

Οι αφρικανικές βιολέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν ποικίλη ένταση φωτός. Αλλά διαφορετικές εποχές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν δεν αλλάξει σε διαφορετική πηγή φωτός.

Το χειμώνα, η χρήση του ηλιακού φωτός από ένα παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό μπορεί να μην παρέχει αρκετό φως για τη φωτοσύνθεση. Όλο το καλοκαίρι, τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό κινδυνεύουν λόγω του κινδύνου εγκαύματος των φύλλων από την καυτή ζέστη. για μεγάλο χρονικό διάστημα Η μάστιγα των φύλλων θα επηρεάσει και πάλι τη φωτοσύνθεση.

Εάν χρησιμοποιείτε τεχνητό φως Η African Violet Society of America συνιστά ένα σύστημα διπλού λαμπτήρα T12 με έναν θερμό λευκό και έναν ψυχρό λευκό λαμπτήρα. φως πλήρους φάσματος που είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση και την ανθοφορία των φυτών

Χωρίς φως πλήρους φάσματος Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αφρικανικές βιολέτες δεν ανθίζουν, δεν ανθίζουν άσχημα ή δεν έχουν την ενέργεια να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να μεγαλώνουν με κίτρινα φύλλα. ακόμα και τα μαραμένα φύλλα φεύγει όταν είναι σε χαμηλό φωτισμό

3 – Υγρασία και κυκλοφορία αέρα

Η υγρασία και η ροή του αέρα πάνε χέρι-χέρι. Όσο πιο πυκνό είναι το φυτό, τόσο περισσότερη υγρασία. Ο υπερβολικός ανοιχτός χώρος και η υγρασία δεν θα είναι αρκετά.

Η αφρικανική βιολέτα είναι ένα τροπικό φυτό. στην προέλευσή του Οι άγριες αφρικανικές βιολέτες ευδοκιμούν σε 80% υγρασία.Αυτό είναι απίθανο να συμβεί σε εσωτερικούς χώρους. αλλα τότε ξανά Αυτό είναι ένα υβρίδιο σχεδιασμένο για εσωτερική καλλιέργεια στη Δύση.

Καλά προσαρμοσμένο για να χειρίζεται υγρασία 50% έως 60%. Οι συνθήκες πρέπει να είναι ζεστές και η υγρασία να διατηρείται στο 60%.

Η διατήρηση της υγρασίας σε υψηλά επίπεδα θα κάνει τα φυτά να συσσωρευτούν για να δημιουργήσουν ένα μικροτροπικό κλίμα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει το έδαφος να βουλώσει. Και επαναφέρετε τα πράγματα στο αρχικό σημείο του υπερβολικού ποτίσματος.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες που οδηγούν σε ασθένειες στις αφρικανικές βιολέτες. Μπορούν επίσης να θανατωθούν από έντομα που προσελκύονται από το υγρό έδαφος.

Συνθήκες που μπορούν να σκοτώσουν τις αφρικανικές βιολέτες

Καύση ριζών/καύση κομπόστ

Η λίπανση με περίσσεια αζώτου ή ουρίας μπορεί να αυξήσει το άζωτο έως και 46%.Ένα κατάλληλο λίπασμα για τις αφρικανικές βιολέτες είναι χωρίς ουρία και χαμηλό σε φώσφορο.

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα είναι πιο πράσινα από τα πράσινα αμέσως μετά τη γονιμοποίηση. Αυτό δείχνει ότι το έδαφος έχει πάρα πολύ άζωτο. Ένας καλός τρόπος για την επίλυση των εγκαυμάτων λιπασμάτων σε φυτά σε γλάστρες είναι να καθαρίσετε το έδαφος.

Αν δεν προσέξουμε τις ρίζες, το υπόλοιπο φυτό θα πέσει γρήγορα.

Φούρα πορτρίτιδας (γκρίζα μούχλα)

Η γκρίζα μούχλα είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλείται από τον μύκητα Botrytis cinerea.Στις αφρικανικές βιολέτες εμφανίζεται σε νεκρό ή σε αποσύνθεση ιστού. Η αιτία είναι η πολύ υψηλή υγρασία ή η ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα για το φυτό.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα παθογόνα μπορούν να εξαπλωθούν σε γειτονικά φυτά. Για να διατηρηθεί το φυτό, πρέπει να απομονωθεί από άλλα φυτά. Όταν τα φυτά διαχωρίζονται Κόψτε κάθε κατεστραμμένο φυτικό ιστό. και αντιμετωπίστε το φυτό με μυκητοκτόνο.

Root rot/root rot/top rot

Οι αφρικανικές βιολέτες μπορεί να υποφέρουν από σήψη ρίζας, κορώνας ή στελέχους. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα συμπτώματα ξεκινούν από τη βάση του φυτού (σήψη ρίζας) και στη συνέχεια φτάνουν μέχρι τη σήψη της ρίζας. και τελικά να οδηγήσει σε σήψη βλαστών. Μέχρι να αρχίσει να σαπίζει το στέμμα Οι περισσότερες από τις ρίζες θα πεθάνουν και θα σαπίσουν. ή μετά βίας επέζησε

Ο λόγος είναι η περίσσεια νερού στο έδαφος. Το μουσκεμένο έδαφος είναι πρόσφορο έδαφος για δύο μύκητες που προκαλούν σήψη, το Pythium ή το Phytophthora.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη στράγγισης, την ποιότητα του εδάφους ή την έλλειψη οπών αποστράγγισης στη γλάστρα. Και τα δύο διατηρούν το έδαφος υγρό για περισσότερο. Ως εκ τούτου, μπορεί να συμβεί σήψη.

Αυτές οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν να σκοτώσουν το φυτό, εκτός εάν ξαναφυτευτεί σε καθαρό έδαφος και το πρόβλημα δεν επιλυθεί.

αντιμετώπιση της σήψης των ριζών

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την καταπολέμηση της σήψης των ριζών στα φυτά. Αλλά κάθε προσέγγιση βασίζεται στην έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είτε βλέπετε σήψη ρίζας, στελέχους ή κορώνας, οι ρίζες πρέπει πάντα να είναι η αιτία του προβλήματος.

Τα υγιή μέρη του ριζικού συστήματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με μυκητοκτόνο. Τα φυτά αντικατάστασης στη συνέχεια φυτεύτηκαν σε αποστειρωμένα μείγματα γλάστρας. Τα κατεστραμμένα μέρη του φυτού πρέπει να απορρίπτονται.

Παράσιτα που πρέπει να προσέχετε

Κυκλάμινο και πλατύφυλλα σκαθάρια

Στο φάσμα των φυτών εσωτερικού χώρου, τα ακάρεα της αράχνης και οι αφίδες είναι προβληματικά παράσιτα. Όσο για την αφρικανική βιολέτα, αυτή απειλείται από μια ποικιλία παρασίτων εντόμων. Τόσο μικρά όσο 0,2 mm, είναι δύσκολο να τα δεις. Όμως η ζημιά ήταν εμφανής.

Τα έντομα είναι παρόμοια με τις αράχνες, έχουν λιγότερα πόδια, αλλά εξακολουθούν να είναι ιστοί αράχνης. Έτσι, αν δείτε ιστούς στα φύλλα οποιουδήποτε μέρους της αφρικανικής βιολέτας. Κρατήστε τα απομονωμένα για να αποτρέψετε την εξάπλωση αυτών των παρασίτων σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Διατηρούν τροπικά φυτά στα σπίτια τους.

Τα ακάρεα κυκλάμινο έχουν συνήθως συνολικό μέγεθος μικρότερο από 1 χιλ. Αυτά είναι πράσινα ή διαφανή και δεν μπορούν να ανιχνευθούν. Πρέπει να αναζητήσετε τον ιστό καθώς κρύβεται από το φως κρύβεται σε ρωγμές φυτικού ιστού και μπουμπούκια νέας ανάπτυξης.

Οι κοριοί κινούνται πιο γρήγορα. Αλλά όλα τα είδη εντόμων αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Κάθε ένα μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στο φύλλωμα του φυτού και στο σύστημα τροφοδοσίας του. όταν συμβαίνει αυτό η φωτοσύνθεση επιβραδύνεται Ως αποτέλεσμα, τα φυτά αγωνίζονται να παράγουν την τροφή που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Ο μόνος τρόπος για να το βοηθήσετε να ανακάμψει είναι να χωρίσετε το φυτό. Απαλλαγείτε από αυτά με φυτοφάρμακα όπως το έλαιο neem και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε νέο χώμα για γλάστρες εάν τα αυγά εκκολάπτονται σε αδράνεια. Αυτά τα έντομα πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Αν λοιπόν αποκτήσετε μικρό αριθμό εντόμων Μια προσβολή μπορεί γρήγορα να κατακλύσει ένα φυτό.

Mealybug

Τα mealybugs είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν από τα έντομα. Αυτά έχουν μέγεθος μικρότερο από ένα τέταρτο της ίντσας. Αυτό δίνει την εμφάνιση ενός σώματος που μοιάζει με βαμβάκι.Στα φύλλα των φυτών, οι αλευρώδεις κοριοί εμφανίζονται ως λευκές ασαφείς μπάλες ή σβώλοι στα φύλλα. Είναι έντομα με μαλακό σώμα που γλιστρούν μέσα από τα φύλλα.

Τσιμπούν τους φυτικούς ιστούς για να τραφούν με το χυμό. Όσο περισσότερο μένει στο φυτό, τόσο περισσότερο το φυτό χάνει θρεπτικά συστατικά από τον αλευρώδη.

Μπορεί να δείξει σημάδια μαρασμού κάτω από το νερό και συχνά θα μαραθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα επειδή ο γονέας του φυτού πιστεύει ότι χρειάζεται ένα ποτό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η σήψη των ριζών μπορεί να είναι επικίνδυνη μακροπρόθεσμα.

Ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος είναι η ελαφρά απώλεια φύλλων από μύκητες μύκητα.

όταν ο αλευρώδης ταξιδεύει μέσα από τα φύλλα Θα εκκρίνουν το νέκταρ. Είναι μια κολλώδης ουσία που επικαλύπτει τα φύλλα.Όταν μουχλιάσουν, τα φύλλα φαίνονται να μαυρίζουν. Οι ουσίες που μοιάζουν με αιθάλη μπορούν να παρασυρθούν. αλλά όταν είναι ακόμα στα φύλλα Θα εμποδίσει τη φωτοσύνθεση.

Εκείνη την εποχή, τα φυτά δεν αφαιρούνταν μόνο από τα θρεπτικά συστατικά. αλλά όσο λιγότερα ορυκτά Όσο περισσότερο τα φύλλα απορροφούν λιγότερο φως και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

καταπολεμά τη μόλυνση Χειρότερο από αυτό Τα αδύναμα φυτά προσελκύουν παράσιτα όπως οι αφίδες.Οι αλευρώδεις μπορεί να είναι τα μόνα παράσιτα που προκαλούν πολλά προβλήματα.

νηματώδης ρίζας

Αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα έντομα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Αυτοί είναι φυτοφονείς.

Υπάρχουν δύο τύποι νηματωδών που μπορούν να σκοτώσουν τις αφρικανικές βιολέτες. Νηματώδεις κόμπων ρίζας και νηματώδεις φύλλων. Πρόκειται για μικροσκοπικούς στρογγυλούς σκώληκες που τρέφονται με το εσωτερικό των φυτών.

Οι νηματώδεις των φύλλων προκαλούν εκτεταμένη ζημιά στα φύλλα. ενώ τα νηματώδη της ρίζας καταστρέφουν γρήγορα τις ρίζες και σκοτώνουν την αφρικανική βιολέτα. Και τα δύο είναι παρασιτικά νηματώδη. Δεν είναι ευεργετικό είδος όπως η πασχαλίτσα, που είναι αρπακτικό νηματώδη.

Τα παράσιτα σκοτώνουν μικρά φυτά με ρηχές ρίζες. Η αφρικανική βιολέτα δεν έχει καμία ευκαιρία.

Το σύμπτωμα των παρασιτικών νηματωδών της αφρικανικής βιολετί ρίζας είναι η χλώρωση. (τα φύλλα κιτρινίζουν) Οι άκρες των φύλλων κουλουριάζονται, μαραίνονται, έλλειψη λουλουδιών και κακοσμία.

Ένα σημάδι των νηματωδών είναι οι τρύπες στα φύλλα. Αυτό δείχνει ότι τα νηματώδη τρώνε από μέσα.Όλα τα άλλα έντομα τρέφονται από έξω.

Οι νηματώδεις δεν φαίνονται στο έδαφος ή στα φύλλα. προκλήθηκαν μόνο ζημιές Αυτό είναι το μόνο έντομο που σκοτώνει τις αφρικανικές βιολέτες.

Γνωρίζοντας αν βλέπετε ακάρεα ή άλλα σημάδια για προβλήματα παρασίτων όπως οι ιστοί αράχνης, μπορείτε να αναλάβετε δράση Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα της αφρικανικής βιολέτας. Στη συνέχεια, αρχίστε να φροντίζετε ξανά το δέντρο για υγεία.

Οι αφρικανικές βιολέτες πεθαίνουν μόνο εάν βρεθούν παρασιτικοί νηματώδεις μέσα στις ρίζες ή τα φύλλα. Ή εάν όλες οι ρίζες είναι σάπιες, άλλα μέρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με μυκητοκτόνο ή εντομοκτόνο. εξαρτάται από το πρόβλημα

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *