Τα φυτά ανθούριου καλλιεργούνται συνήθως ως φυτά εσωτερικού χώρου στις περισσότερες ψυχρές περιοχές του κόσμου. Μπορούν σίγουρα να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Προτιμούν όμως πιο ζεστά περιβάλλοντα. Και δεν βρίσκονται όλα σε περιβάλλοντα της ζώνης 10 του USDA.

Ωστόσο, αυτά τα δέντρα είναι πολύ δημοφιλή λόγω της ομορφιάς τους. Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν τα λουλούδια με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Το χρώμα του λουλουδιού του ανθούριου είναι πολύ φωτεινό και ελκυστικό. Όπου κι αν αποφασίσετε να το τοποθετήσετε, σίγουρα θα τονίσει την ομορφιά του.

Το ανθούριο συμβολίζει την ελπίδα όταν δίνεται ως δώρο. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα λουλούδια έχουν σχήμα ανοιχτής καρδιάς. Και αυτό κάνει το φυτό να συνδέεται με την ευτυχία και τη γονιμότητα.

Εάν είστε νέος στη φροντίδα του ανθουρίου Θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το Anthurium. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις πληροφορίες για τη φροντίδα του ανθουρίου που χρειάζεστε.

Τα “λουλούδια” του Anthurium είναι στην πραγματικότητα φύλλα.

Ένα περίεργο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε περαιτέρω είναι ότι τα λουλούδια που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι τεχνικά λουλούδια. Είναι πολύχρωμα, τροποποιημένα φύλλα που είναι πολύ όμορφα.

Τα φυτά ανθούριου έχουν επίσης αληθινά λουλούδια. Αναπτύσσονται από το κέντρο της ταξιανθίας του φυτού.

Αν και τα φύλλα που οι άνθρωποι αποκαλούν λουλούδια δεν είναι τεχνικά λουλούδια. Αλλά εξακολουθεί να είναι απίστευτα όμορφο να το δεις. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί θεωρούν ότι το ανθούριο είναι ένα όμορφο φυτό.

Απαιτήσεις οπτικών

Αν θέλετε να αναπτυχθεί το ανθούριο Θα πρέπει να καταλάβετε τι είδους ηλιακό φως χρειάζεστε. Το Anthurium δεν θα έχει τόσο καλή απόδοση όσο θα κάνατε αν δεν λάμβανε αρκετό ηλιακό φως.

Τα ανθούρια χρειάζονται μέτριο έως έντονο ηλιακό φως για να ανθίσουν. Εάν δεν έχετε αρκετό φως Δεν θα ανθίσουν και δεν θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ανθούριο μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εάν ένα ανθούριο τοποθετηθεί σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, μπορεί να επιβιώσει.

Οι άνθρωποι αγοράζουν γενικά ανθούριο για να απολαύσουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του φυτού. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε να δώσετε στα φυτά σας το φως που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να φαίνονται όμορφα.

όταν διατηρείτε φυτά ανθουρίου σε εσωτερικούς χώρους Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο κοντά στο παράθυρο. Θα πρέπει να αποφεύγετε την τοποθέτηση φυτών ανθουρίου σε άμεσο ηλιακό φως. για αποφυγή προβλημάτων καύσης

ανάγκες σε νερό

Το πότισμα είναι σημαντικό να γίνεται σωστά ανεξάρτητα από το είδος του φυτού που φροντίζετε. Το ανθούριο χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο νερό ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ανθούριο χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό από το συνηθισμένο. Κατά τους άλλους μήνες του χρόνου, μπορείτε να ποτίζετε λιγότερο.

για να βοηθήσετε το ανθούριο σας να αναπτυχθεί Είναι καλύτερο να διατηρείτε το έδαφος υγρό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας πιο συχνά.

Ελέγχετε πάντα το χώμα πριν ποτίσετε ξανά το ανθούριο σας. Αν το χώμα είναι υγρό, περιμένετε για περισσότερο πότισμα.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι πρόβλημα. Και μπορείτε να κάνετε το φυτό να πεθάνει. κατά το πότισμα του φυτού ανθούριου Μην αφήνετε το χώμα να βραχεί.

Αρκεί να ελέγξετε το χώμα με το δάχτυλό σας πριν το πότισμα. Θα αποφύγεις εύκολα τα λάθη. Συνηθίστε να ελέγχετε το ανθούριο σας. Έτσι μπορείτε να κάνετε το σωστό και να διατηρήσετε το ανθούριο σας υγιές.

λίπανση φυτών ανθουρίου

Η λίπανση είναι χρήσιμη όταν πρόκειται να βοηθήσει τα ανθούρια να αναπτυχθούν υγιή. για καλύτερα αποτελέσματα Θα πρέπει να γονιμοποιήσετε αυτά τα φυτά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το είδος του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε δεν χρειάζεται να είναι πολυτέλεια. στην πραγματικότητα Συνιστάται η χρήση σταθερού υδατοδιαλυτού λιπάσματος για φυτά εσωτερικού χώρου για καλύτερα αποτελέσματα και για να βοηθήσετε τα φυτά κατά την καλλιεργητική περίοδο.

Οι περισσότεροι λάτρεις του ανθουρίου λένε ότι είναι καλύτερο να αραιωθεί το λίπασμα σε ισχύ 25%. Μερικοί άνθρωποι ποτίζουν το φυτό κάθε φορά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Λιπάνετε λιγότερο για καλύτερα αποτελέσματα. αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας δράσης για τα φυτά ανθούριου.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Όταν φροντίζετε φυτά ανθούριου εσωτερικού χώρου Είναι καλύτερο να προσέχετε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας. Εάν το σπίτι σας είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν θερμάστρα όταν είναι κρύο και κάποια μορφή ψύξης όταν είναι ζεστό. Τα φυτά ανθούριου έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 βαθμών Φαρενάιτ και 80 βαθμών Φαρενάιτ.

Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής εποχής του χρόνου για να συνεχίσετε τα πράγματα. Διαφορετικά, η τοποθέτηση του φυτού ανθούριου σε ένα δωμάτιο με ανεκτές θερμοκρασίες δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα φυτά ανθούριου δεν αρέσουν οι θερμοκρασίες κάτω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ τη νύχτα. Αν το σπίτι σας είναι πιο κρύο τη νύχτα Το φυτό ανθούριου μπορεί να έχει πρόβλημα.

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς Φαρενάιτ ή υψηλότερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Λάβετε υπόψη αυτές τις πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να πάρετε σωστές αποφάσεις για το φυτό.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα κρύα ρεύματα μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα για αυτό το φυτό. Μην τοποθετείτε το ανθούριο πολύ κοντά σε αεραγωγούς ή κλιματιστικά. Διαφορετικά, θα βλάψει το φυτό ανθούριου.

Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί σχετικά με την τοποθέτηση φυτών ανθουρίου κοντά σε παράθυρα ή πόρτες όπου υπάρχει πολύ ρεύμα. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να βλάψουν τα φυτά και είναι επιβλαβείς για τη γενική υγεία τους.

Βρείτε μια καλή τοποθεσία για το εργοστάσιο όπου θα λάβει μια σταθερή θερμοκρασία που είναι εντός αποδεκτών ορίων. Η προστασία των φυτών από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας δεν είναι δύσκολη αν ξέρετε πώς.

απαιτήσεις υγρασίας

Τα φυτά ανθούριου είναι τροπικά φυτά, που σημαίνει ότι αγαπούν την υγρασία. Τα φυτά στην αυλή σας μπορεί να μην έχουν αρκετή υγρασία. Εξαρτάται από το πού μένεις.

Το ανθούριο πρέπει να διατηρείται σε δωμάτιο με σχετική υγρασία 80%. Τα φυτά μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι σας ακόμα κι αν ζείτε σε ξηρό κλίμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν καλά αποτελέσματα ψεκάζοντας τα φυτά με νερό από ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Τα μουντά φυτά μπορούν να βοηθήσουν λίγο. Αλλά μόνο όταν έχετε υγρασία κοντά στην τέλεια. Εάν χρειάζεστε περισσότερη υγρασία Είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν μίνι υγραντήρα για φυτά.

Ένας υγραντήρας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δωμάτιο όπου διατηρείτε τα φυτά ανθούριου υγρό. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εύκολη λύση στο πρόβλημα της υγρασίας.

Οι υγραντήρες είναι πραγματικά φθηνοί και μπορεί να επωφεληθείτε από τη χρήση τους για τη δική σας υγεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας δεν έχει αρκετή υγρασία Πάρτε έναν υγραντήρα το συντομότερο δυνατό.

Καλύτερο έδαφος για φυτά ανθούριου

Φυτέψτε το ανθούριο σας στο έδαφος για να το βοηθήσετε να ευδοκιμήσει. Το καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια ανθουρίου είναι χονδρόκοκκο και καλά στραγγιζόμενο.

Οι άνθρωποι συχνά φτιάχνουν το δικό τους μείγμα ανθουρίου χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ορχιδέας που αγοράζεται στο κατάστημα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μείγμα ορχιδέας ως βάση Μπορείτε να προσθέσετε άμμο και τύρφη.

Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερου εδάφους που θα λειτουργήσει καλύτερα για το φυτό ανθούριου. Αυτό το έδαφος στραγγίζει καλά και θα λειτουργήσει καλά όταν ποτίζετε ανθούρια.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά ανθούριου είναι επιρρεπή σε υπερβολικό πότισμα. Εάν χρησιμοποιείτε παχύ χώμα που δεν στραγγίζει σωστά Το φυτό ανθούριου σας θα αντιμετωπίσει εύκολα προβλήματα.

Αποφύγετε τη χρήση πυκνού εδάφους, όπως άργιλο, όταν φυτεύετε ανθούριο. Βγείτε έξω και αγοράστε λίγο μείγμα γλάστρας αντί να χρησιμοποιήσετε το χώμα που έχετε ήδη στο σπίτι.

Φύτευση φυτών για αντικατάσταση του ανθουρίου

Τελικά, το φυτό ανθούριου θα μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το φυτέψετε σε μια νέα γλάστρα. Συχνά συνιστάται να προσπαθείτε να περιμένετε για να φυτέψετε ανθούρια την άνοιξη.

για καλύτερα αποτελέσματα Αυτό μπορεί να γίνει την άνοιξη όταν οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται. Φυτέψτε το ανθούριο σας στο ιδανικό μείγμα εδάφους παραπάνω.

όταν μετακινείτε γλάστρες Το ανθούριο πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά από το αρχικό του δοχείο. Επιθεωρήστε προσεκτικά το φυτό για καφέ φύλλα ή μαραμένα άνθη.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδια κλαδέματος και κόψτε τυχόν καφέ φύλλωμα και μαραμένα λουλούδια που μπορείτε να βρείτε. όταν τελειώσει Τώρα είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε το ανθούριο σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα.

Θυμηθείτε ότι το ανθούριο δεν πρέπει να τοποθετείται σε μεγαλύτερη κατσαρόλα. Προσπαθήστε να βρείτε μια γλάστρα που έχει διάμετρο μόνο μερικά εκατοστά μεγαλύτερη από την παλιά σας.

Η αναφύτευση της φροντίδας του ανθουρίου με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσει το ανθούριο. Θα χρειαστεί να ξαναφυτεύετε το ανθούριο σας συχνά. όταν ξεπερνούν το δοχείο Όταν όμως ξέρεις τι να κάνεις Αυτό δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για εσάς.

παράσιτα ανθούριου

όπως και με τα περισσότερα φυτά Πρέπει να προσέχετε τα ανθούρια για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν προβλήματα με σφάλματα. Συχνά ο τύπος παρασίτων που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ανθούρια είναι τα κορόιδα των φυτών.

Τα φυτά ανθούριου έχουν χοντρά φύλλα που δεν ενοχλούνται από έντομα. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάμπιες κ.λπ.

Τα πιπιλιστικά έντομα είναι επιβλαβή για τα φυτά. Και τρέφονται επίσης με το χυμό των φυτών. Η αποστράγγιση του νερού μπορεί να κάνει τα ανθούρια να φαίνονται λιγότερο υγιή. Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να πει κανείς τι συμβαίνει. γιατί τα λουλούδια θα αλλάξουν σιγά σιγά στο περασμα του χρονου

Ωστόσο, αν αφιερώσετε χρόνο Μπορείτε συχνά να βρείτε έντομα που το κάνουν αυτό στα φυτά. Οι αφίδες είναι συχνά μια από τις αιτίες. και μπορεί να είναι κόκκινο, καφέ, πράσινο, λευκό, γκρι και μαύρο, ανάλογα με διάφορους παράγοντες

Οι αφίδες σέρνονται στα φυτά ανθούριου, τρέφονται με τη σάρκα του φυτού και ρουφώντας το χυμό. Εάν βρείτε αφίδες, θα πρέπει να προσπαθήσετε αμέσως να λάβετε μέτρα για την εξάλειψή τους.

Τα ακάρεα της αράχνης είναι γνωστό ότι προσβάλλουν φυτά ανθούριου. αλλά δύσκολο να το δεις Αυτά τα έντομα είναι τόσο μικρά που πρέπει να ψάξετε προσεκτικά για να τα βρείτε.

ο αναβάτης είναι κόκκινος αλλά αντί να δει το κόκκινο κορμί τους Μπορείτε να τα δείτε μέσα από τους μικροσκοπικούς ιστούς. που άφησαν πίσω τους θυσανόπτερα Το ανθούριο είναι ένα άλλο μικρό παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές για να εντοπίσετε θρίπες και ακάρεα αράχνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πάρτε ένα κομμάτι λευκό χαρτί και τοποθετήστε το κάτω από το φυτό ανθούριο και ανακινήστε το.

όταν ανακινείτε το ανθούριο Μπορεί να παρατηρήσετε μαύρες ή κόκκινες κηλίδες στο χαρτί. Πρόκειται για θρίπες και ακάρεα αράχνης αντίστοιχα.

Οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν να φάνε φυτά ανθούριου. Αλλά είναι κοινό στις εύκρατες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το τελευταίο έντομο που μπορεί να μολύνει τα φυτά ανθούριου είναι Και έχουν πολύ σκληρά σώματα.

επίλυση προβλημάτων παρασίτων

Ευτυχώς, αυτά τα προβλήματα παρασίτων μπορούν να λυθούν χωρίς μεγάλη υπόθεση. ακόμα και τόσο ενοχλητικό όσο με αυτά τα παράσιτα Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αφαιρεθεί με ξέπλυμα με καθαρό νερό.

Μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά με νερό για να ξεπλύνετε τα σφάλματα. Και το νερό θα πνίξει τα έντομα Φυσικά, επειδή τα φυτά του ανθούριου είναι ευαίσθητα σε καταστάσεις όπως η σήψη των ριζών, πρέπει να προσέχουμε να μην βραχούν πολύ.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πλύνετε το φυτό ανθούριου με κηπευτικό σαπούνι. Κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν και εντομοκτόνα. Αλλά είναι στο χέρι σου αν θέλεις να φτάσεις τόσο μακριά.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικές μεθόδους για να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά από τα φυτά ανθούριου, Δοκιμάστε αντ ‘αυτού το λάδι neem. Το έλαιο neem είναι ένα φυσικό προϊόν που απωθεί τα έντομα και τα εμποδίζει να πλησιάσουν το φυτό.

Προσπαθήστε να είστε προνοητικοί για να εμποδίσετε τα παράσιτα να βλάψουν το φυτό σας. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα, έτσι ώστε τα φυτά ανθούριου να μην καταλήξουν σε μεγάλο πρόβλημα εμποδίζοντάς τα να αναπτυχθούν.

νόσος του ανθούριου

Δυστυχώς, τα φυτά ανθουρίου είναι ευαίσθητα σε ορισμένες ασθένειες. Υπάρχουν πολλές βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα φυτά σας.

Το να μάθετε να αναγνωρίζετε ορισμένες ασθένειες μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα σωστά βήματα για να διορθώσετε τα πράγματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τις ασθένειες του ανθουρίου, ώστε να προστατεύσετε τα φυτά σας.

Βακτηριακή μάστιγα

Η βακτηριακή μάστιγα είναι ίσως η πιο κοινή βακτηριακή ασθένεια στα φυτά ανθούριου. Το πρώτο σύμπτωμα που παρατηρείτε κατά τη βακτηριακή προσβολή σχετίζεται με την εμφάνιση κίτρινων βλαβών στις άκρες των φύλλων.

Αυτές οι βλάβες αναπτύσσονται γρήγορα και τελικά εξελίσσονται σε βλάβες σχήματος V. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται όταν βακτήρια μολύνουν το φυτό σας εισχωρώντας στους πόρους στα περιθώρια των φύλλων.

Μερικές φορές τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν ένα φυτό όταν το κόβετε. Αυτό συμβαίνει επειδή το έντομο ρουφά και διεισδύει στο φυτό.

Εάν δεν ελεγχθεί για βακτηριακή όψιμη λοίμωξη Θα δείτε ότι τα φυτά φθείρονται και η ποιότητα των λουλουδιών μειώνεται πολύ. Με την πάροδο του χρόνου, το φυτό του ανθούριου θα αρχίσει να μαραίνεται και να πεθαίνει.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί. και εάν διαπιστωθεί ότι το ανθούριο σας έχει μολυνθεί πρέπει να το πετάξει Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποτρέψετε αυτό να συμβεί ξανά βελτιώνοντας τη ροή του αέρα και μειώνοντας ελαφρώς το επίπεδο υγρασίας.

Βακτηριακή μαρασμός

Ο βακτηριακός μαρασμός είναι ένας άλλος τύπος βακτηριακής ασθένειας που πρέπει να γνωρίζετε. Το πρώτο σημάδι που θα δείτε εάν το φυτό ανθούριου σας έχει βακτηριακό μαρασμό είναι τα κίτρινα φύλλα.

Είναι μια ταχέως εξαπλούμενη βακτηριακή ασθένεια που προκαλεί καφέ χρώμα στα φύλλα και τους μίσχους των φυτών. Μπορούν τελικά να εξελιχθούν σε χάλκινο. και αν κόψετε τους μίσχους των πολύ διαταραγμένων φυτών Θα παρατηρήσετε καφέ βλέννα.

Εάν το φυτό έχει μολυνθεί σωστά, δεν μπορεί να σωθεί. Ο βακτηριακός μαρασμός μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω μολυσμένου νερού, εδάφους και εξοπλισμού.

Γιατί δεν μπορείς να σώσεις το δέντρο. Απορρίψτε εάν επηρεαστεί σοβαρά. Οι μελλοντικές προσβολές μπορούν να προληφθούν με τη χρήση μυκητοκτόνων που περιέχουν φωσφορικό οξύ.

Εάν επηρεάζεται μόνο μέρος του φυτού Απορρίψτε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού και το έδαφος. Αν δεν είναι πολύ μακριά Μπορείτε να προσπαθήσετε να σώσετε το δέντρο. Αλλά εξαρτάται από την κατάσταση. Οι πιθανότητες επιβίωσης του φυτού μπορεί να είναι αμφισβητήσιμες.

σήψη των ριζών

Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που εμφανίζεται όταν το έδαφος είναι πολύ υγρό. Ίσως θυμάστε να διαβάσατε για το πώς να ποτίζετε τα ανθούρια πριν. Και κάποιος είπε πόσο κακό είναι να υπερποτίζεις τα φυτά.

Η ριζοκτονία μπορεί εύκολα να μολύνει τις ρίζες του φυτού σας εάν διατηρείτε το έδαφος υγρό και ποτίζετε πολύ τα φυτά. Αυτός είναι ένας τύπος μυκητιασικής λοίμωξης που προκαλεί τα στελέχη να βουλιάζουν και να μην μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του φυτού.

Οι ρίζες και οι κάτω μίσχοι του φυτού ανθούριου σας κινδυνεύουν εδώ. Εάν ο καιρός είναι ιδιαίτερα υγρός Ο επάνω θόλος του φυτού ανθουρίου μπορεί επίσης να προσβληθεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνα για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να σώσετε το φυτό σας. Δοκιμάστε ένα ισχυρό μυκητοκτόνο για να δείτε αν μπορείτε να ανατρέψετε τα πράγματα.

για να μην συμβεί αυτό στο μέλλον. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να θυμάστε να μην χρησιμοποιείτε φυσικό χώμα στο μείγμα γλάστρας σας. Αντί να φτιάξετε το δικό σας μείγμα φύτευσης, είναι πιο ασφαλές. Γιατί η ριζοκτονία μπορεί να παραμονεύει στο έδαφος για πολλά χρόνια.

φυτόφθορα

Το Phytophthora είναι ένας τύπος μυκήτων που μπορεί να εξαπλωθεί στα φυτά ανθούριου. Εάν τα φυτά σας επηρεάζονται με αυτόν τον τρόπο Μπορεί να δείξει σημάδια μαρασμού, κιτρίνισμα των φύλλων και νεκρές ρίζες.

Αυτή η μόλυνση προσβάλλει κυρίως τις ρίζες του φυτού και το φυτό θα μαραθεί ακόμα και αν λάβει επαρκή υγρασία. Εάν η κατάσταση είναι πολύ κακή Μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε μαύρες και καφέ βλάβες στα φύλλα.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια από πολλές απόψεις με τις λοιμώξεις Rhizoctonia που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα όπως αυτές οι προσβολές έχοντας επίγνωση των συνηθειών σας στο πότισμα.

Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε χώμα που στραγγίζει καλά. Το υγρό έδαφος είναι συχνά η αιτία αυτού του τύπου εστίας. Και μπορείτε να τα αποφύγετε εάν είστε πιο προσεκτικοί με αυτό που κάνετε.

Τα φυτά που παρουσιάζουν σημάδια μόλυνσης πρέπει να αφαιρούνται αμέσως. για ασφάλεια Μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε μυκητοκτόνο σε κοντινά φυτά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

ασθένεια μαύρης μύτης

Τέλος, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή για τη μαύρη μύτη όταν φροντίζετε το ανθούριο. Εάν το φυτό έχει αυτή την ασθένεια Στους μίσχους των λουλουδιών θα δείτε μικρές καφέ ή μαύρες κηλίδες.

Το Spatix μερικές φορές αναφέρεται ως μύτη, γι’ αυτό και ονομάζεται σύνδρομο μαύρης μύτης. Οι κουκκίδες που βλέπετε θα γίνονται μεγαλύτερες με την πάροδο του χρόνου. και θα σκουρύνει και θα γίνει υδαρής με την πάροδο του χρόνου

Τελικά, τα μαύρα στίγματα θα αναπτυχθούν σε όλους τους κροτάφους σας και θα ξεκολλήσουν επίσης. Μερικές φορές μαύρες δομές που φέρουν σπόρους εμφανίζονται επίσης σε νεκρά φύλλα και μίσχους.

Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως όταν ο καιρός είναι υγρός και πολύ ζεστός. Ευτυχώς, τα μυκητοκτόνα είναι αποτελεσματικά και μπορούν να βοηθήσουν στην ανατροπή των πραγμάτων εάν τα αντιμετωπίσετε έγκαιρα.

Θα πρέπει να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα όπου αποθηκεύετε τα φυτά ανθούριου. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ποικιλίες που είναι ανθεκτικές σε αυτή την ασθένεια.

τελικές σκέψεις

Γνωρίζοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά ανθούριου θα σας διευκολύνει να τα φροντίζετε. Αυτά είναι όμορφα φυτά που μπορούν να προσθέσουν ομορφιά σε κάθε δωμάτιο. Πρέπει όμως να προσέχεις πώς τα φροντίζεις.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το φυτό ανθούριου σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να αναπτυχθεί. Αν θέλετε τα φυτά να μεγαλώνουν και να είναι δυνατά Τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας πρέπει να ρυθμιστούν κατάλληλα.

Θέλετε το φυτό του ανθούριου να έχει αρκετό ηλιακό φως για να το διατηρήσει να ανθίζει και να φαίνεται καλά. Μπορεί να επιβιώσει σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Αλλά δεν θα τα πάει καλά χωρίς την ποσότητα φωτός που χρειάζεστε.

Το πότισμα του φυτού είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να διατηρείτε το χώμα ελαφρώς υγρό. Αν δεν το κάνεις αυτό Το ανθούριο δεν θα πάει καλά.

Δυστυχώς, το υπερβολικό πότισμα φυτών ανθουρίου είναι εύκολο. Και αυτό οδηγεί σε προβλήματα σήψης των ριζών για πολλούς.Μπορείτε να κάνετε τα φυτά πιο ευαίσθητα στις μυκητιασικές λοιμώξεις διατηρώντας το έδαφος πολύ υγρό.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να δώσετε προσοχή στο είδος του εδάφους που χρησιμοποιείτε. Εάν το φυτό ανθούριου σας δεν έχει καλά στραγγιζόμενο έδαφος, Θα δυσκολευτείτε να το κρατήσετε ασφαλές.

Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε ένα καλό μείγμα για φυτά ανθούριου χωρίς πολύ κόπο. Εφόσον θυμάστε ότι τα φυτά ανθούριου τα πάνε καλύτερα με χοντρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος, θα είστε εντάξει.

Η φροντίδα του φυτού ανθούριου δεν είναι δύσκολη. Αλλά καλό είναι να μάθουμε για τα σχοινιά. Εάν είστε νέος στη φροντίδα του φυτού ανθούριου, Δεν πρέπει να τρομάζετε με κανέναν τρόπο.

Έχετε μάθει όλα τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του ανθουρίου. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να φροντίσετε το φυτό ανθούριου. Στη συνέχεια, μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα παρασίτων.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *