Αν είστε μανιώδης κηπουρός Θα ξέρετε την αξία της κομποστοποίησης. Ο συνδυασμός υλικών που συχνά απορρίπτονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού σας δημιουργεί ένα γόνιμο μείγμα που βοηθά τα φυτά και τον κήπο σας να αναπτυχθούν χωρίς σκληρές χημικές ουσίες.

Εκτός από τη βελτίωση του κήπου σας και άλλων αντικειμένων. που έχουν φυτευτεί γύρω από το σπίτι Η κομποστοποίηση μειώνει επίσης την ποσότητα του υλικού που προστίθεται στην τοπική χωματερή σας.

Είναι ένας φθηνός τρόπος για να βελτιώσετε τα φυτά, τα λουλούδια και τα προϊόντα σας. μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται στους τοπικούς ΧΥΤΑ.

Πώς φτιάχνετε ένα σωρό κομποστοποίησης;

Η κομποστοποίηση είναι εύκολη και μπορεί να ξεκινήσει ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο χώρος σας. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα Μπορείτε να ξεκινήσετε την κομποστοποίηση από την κουζίνα σας. Είναι τόσο εύκολο όσο το 1-2-3.

1 – Πάρτε ένα μεγάλο πλαστικό ή ανοξείδωτο δοχείο, μπολ ή κουβά για το σωρό κομποστοποίησης σας. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι εφαρμόζει καλά. Το καλύτερο μέρος για να τα πάρετε είναι στην κουζίνα σας, στον πάγκο.

2 – Αναζητήστε βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες που χωράνε στο δοχείο σας. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες από το μπακάλικο. Θέλετε να σπάσει η σακούλα όταν το κομπόστ είναι έτοιμο.

3 – Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα συσσωρευμένα υπολείμματα τροφών σας κάθε ή δύο εβδομάδες. Για να μην δημιουργήσει έντονη μυρωδιά στην κουζίνα σας. όταν έχεις πλήρη χωρητικότητα Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σακούλα κομποστοποίησης στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε.

Εάν έχετε μεγάλη έκταση έξω από το σπίτι σας Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως έναν κάδο κομποστοποίησης με λίγες μόνο προμήθειες. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι που δείχνουν βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε έναν κάδο κομποστοποίησης από σανίδες ή άλλα ξύλινα υλικά.

Εάν δεν είστε ο τύπος φορητότητας. Μπορείτε να αγοράσετε κάδους κομποστοποίησης από αλυσίδες καταστημάτων υλικού όπως το Lowe’s ή το Home Depot, που είναι πιο εύκολο. Μπορείτε να βρείτε κάθε είδους κάδους και υλικά κομποστοποίησης στο Διαδίκτυο.

Ο κηπουρός B. Alan Smith προτείνει έναν απλό τρόπο. Για να φτιάξετε έναν κάδο κομποστοποίησης, χρησιμοποιήστε έναν μεγάλο πλαστικό κάδο με καπάκι. Ανοίγονται οπές για την κυκλοφορία του αέρα στο κάτω μέρος και το καπάκι του δοχείου. και ακουμπήστε πάνω από το τσιμεντόλιθο.

Αν θέλετε να ανακατέψετε τα υλικά μέσα Τοποθετήστε το δοχείο στο πλάι και τυλίξτε το γύρω από μια σκληρή επιφάνεια.

Ποιο υλικό είναι καλύτερο για κομποστοποίηση;

Υπάρχουν πολλά είδη υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κομποστοποίηση. Και συνήθως χωρίζεται σε δύο τύπους: πράσινο και καφέ.

Τα πράσινα υλικά αποτελούνται από υλικά πλούσια σε άζωτο. ενώ τα καφέ υλικά αποτελούνται από υλικά πλούσια σε άνθρακα. Στοχεύστε σε δύο μέρη πράσινου υλικού σε ένα μέρος καφέ υλικού όταν συνδυάζονται για να δημιουργήσετε το δικό σας σωρό κομποστοποίησης.

Μπορεί να θέλετε να αποθηκεύσετε τα χόρτα σε ένα δοχείο κουζίνας. Τα μεγάλα άδεια δοχεία καφέ είναι ιδανικά για την αποθήκευση αυτών των συστατικών. Και αυτά τα δοχεία έχουν επίσης καπάκια. Έτσι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε περισσότερες οσμές.

Τα καφέ αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν εξωτερικά. για να πλησιάσετε το γρασίδι και τα φυτικά υπολείμματα που μαζεύετε Ο διαχωρισμός κάθε ομάδας θα σας βοηθήσει να τις συνδυάσετε στις σωστές αναλογίες κατά την κομποστοποίηση.

Τα πράσινα υλικά κομποστοποίησης περιλαμβάνουν:

 • Φλούδες λαχανικών και φρούτων – εκτός από τα εσπεριδοειδή ή τα κρεμμύδια.
 • κέλυφος αυγού
 • κομμένο γρασίδι
 • κόκκοι καφέ
 • χαλαρά φύλλα τσαγιού
 • φύκι

Προετοιμάστε το καφέ υλικό κομπόστ ως εξής.

 • Ρολά από προϊόντα χαρτιού – χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες
 • παλιά εφημερίδα
 • Τριμμένο χαρτί που δεν είναι έγχρωμο ή γυαλιστερό
 • φλοιός
 • ξερά φύλλα
 • πριονίδια

Εάν ο σωρός σας κομποστοποίησης έχει πάρα πολύ υλικό με βάση τον άνθρακα (καφέ), το μείγμα θα στεγνώσει και φαίνεται να χρειάζεται για πάντα για να αποσυντεθεί.

Αν το μείγμα σας μυρίζει και φαίνεται ατημέλητο Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πολύ λίγο (πράσινο) άζωτο σε αυτό.

Τι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο σωρό κομπόστ σας;

Αν και υπάρχουν πολλά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα σωρό κομποστοποίησης, Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε. Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να συμπεριλάβετε καθώς γράφετε:

 • Οτιδήποτε από γάλα
 • οποιαδήποτε προϊόντα κρέατος
 • Φύλλα ή κλαδιά άρρωστων ή άρρωστων φυτών.
 • Μαγειρικό λάδι
 • ρύζι
 • Όλα τα είδη ψωμιού ή φούρνου
 • κόπρανα από τη γάτα ή τον σκύλο σας
 • Μεγάλα κλαδιά – Χρειάζεται πολύς χρόνος για να σπάσει.

Πόσο χρόνο διαρκεί η κομποστοποίηση;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποσυντεθεί ο σωρός κομποστοποίησης; Το να σας δώσουμε ένα πλούσιο οργανικό λίπασμα για χρήση με τα φυτά σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από τέσσερις εβδομάδες έως ένα χρόνο. Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 1. Μέγεθος του σωρού σας κομποστοποίησης – όσο μεγαλύτερος είναι ο κάδος, τόσο το καλύτερο. Τα σκουπίδια θα σπάσουν πιο γρήγορα.
 2. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείτε στο σωρό κομποστοποίησης σας.
 3. Ο τύπος του αντικειμένου στην ομάδα καφέ λίστας σας.
 4. Τα είδη των υλικών που αποτελούν το πράσινο μπλοκ σας.
 5. Πόσο ηλιακό φως λαμβάνει τακτικά η τοποθεσία σας;
 6. Πόσο αέρα παίρνει ο στοίβας κομποστοποίησης σας;

Τι μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε την κομποστοποίηση;

Εάν αισθάνεστε ότι ο στοίβας κομποστοποίησης σας διαρκεί πολύ. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τα πράγματα να λειτουργήσουν. Κουνήσου γρηγορότερα

 • Εάν έχετε ένα μικρό σωρό κομπόστ Ας πάμε σε μεγαλύτερη δεξαμενή. Όταν έχεις μεγαλύτερη δεξαμενή Θα έχετε περισσότερο χώρο για να απλώσετε τη θερμότητα και να κάνετε κομποστοποίηση πιο ομοιόμορφα και γρήγορα. Δοκιμάστε να εργαστείτε σε κάδους κομποστοποίησης σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων μεταξύ τους.
 • Βεβαιωθείτε ότι το σωρό κομπόστ σας είναι πάντα υγρό. Ποτίζετε τακτικά, αλλά μην το αφήνετε να βραχεί. Εάν το υλικό δεν κινείται Το κομπόστ σας μπορεί να είναι στεγνό.
 • Είναι καλύτερο να διατηρείτε το σωρό κομπόστ μικρό. Κόψτε το φαγητό σε μικρά κομμάτια, κόψτε όσα κλαδιά και συστάδες χόρτου μπορείτε. Κόψτε το χαρτί σε φέτες και πετάξτε όλη την ποσότητα στα σκουπίδια σας.
 • Διατηρήστε το σωρό κομποστοποίησης σας σωστά αεριζόμενο. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να μετακινήσετε αντικείμενα στον Κάδο απορριμμάτων. Κάντε μια κανονική περιστροφή ή επενδύστε σε μια κούπα. Εάν μεταβείτε σε ένα ποτήρι κομπόστ Μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο αποσύνθεσης από αρκετούς μήνες σε τρεις εβδομάδες.
 • Εάν το κομπόστ σας φαίνεται σχεδόν έτοιμο και έχετε μόνο λίγα, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη για να τα διαχωρίσετε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το κομπόστ σας. Χρησιμοποιήστε υπολείμματα που χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσετε την επόμενη παρτίδα κομπόστ.

Πώς ξέρετε πότε το κομπόστ σας είναι έτοιμο;

Μπορείτε να καταλάβετε αμέσως πότε το κομπόστ σας είναι έτοιμο. Όταν ανοίγετε τη μπανιέρα για πρώτη φορά Κομμάτια από υπολείμματα κουζίνας και κλαδάκια συσσωματώνονται σε ένα λείο μείγμα που μοιάζει με βρωμιά.

Το συνηθισμένο άρωμα εξαφανίζεται από το μείγμα στοιχείων. Και το κομπόστ σας μυρίζει πραγματικά σαν βρωμιά. Και μπορείτε να κρατήσετε φρέσκο ​​γόνιμο χώμα στο χέρι σας.

5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το προσυσκευασμένο κομπόστ σας

Όταν βιώνεις για πρώτη φορά την κομποστοποίηση δεν θα θέλετε να σταματήσετε Περισσότερο από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα. Η αίσθηση της ολοκλήρωσης που νιώθετε από τη συλλογή αντικειμένων που κανονικά θα πεταχτούν σε χωματερές και τη μετατροπή τους σε υγιεινό λίπασμα θα σας κάνει να ανυπομονείτε να ξεκινήσετε τον επόμενο κάδο.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να αξιοποιήσετε το κομπόστ για να μετατρέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου, τους εξωτερικούς κήπους και τα τοπία σας σε έναν καταπράσινο παράδεισο.

 1. Στο γρασίδι σας – Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα πάνω από τον υπάρχοντα χλοοτάπητα ή δημιουργήστε μια βάση ύψους έως και έξι ίντσες όταν ξεκινάτε έναν νέο χλοοτάπητα.
 2. Προσθέστε κομπόστ στις ρίζες των φυτών. Κάνετε αυτό δύο φορές το χρόνο για να βοηθήσετε το φυτό σας να αναπτυχθεί και να αφαιρέσετε τα ζιζάνια καθώς μεγαλώνει.
 3. Μπορείτε να προσθέσετε μια χούφτα φυτά εσωτερικού χώρου στο έδαφος και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα από την αγορά φυτικών τροφών που αγοράζονται από το κατάστημα.
 4. Το κομπόστ πρέπει να εφαρμόζεται σε παρτέρια με λαχανικά ή σε κήπους με λουλούδια το φθινόπωρο. (Μαλακώστε το χώμα και το λίπασμα θα κάνει τον φόρο του.) Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα δύο εβδομάδες αργότερα την άνοιξη πριν από τη φύτευση.
 5. Φτιάξτε τσάι κομπόστ. Σε λίγες μέρες, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που είναι γνωστό ως λίπασμα “υγρού χρυσού” τόσο για φυτά εξωτερικού χώρου όσο και για φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να έχετε πολύ λίπασμα για να φτιάξετε αυτό το τσάι. Ρίξτε το κομπόστ σε μια σακούλα 5 γαλονιών και ρίξτε σε ένα μεγάλο δοχείο. και προσθέτουμε αρκετό νερό Ανακινήστε και χρησιμοποιήστε αμέσως ή αφήστε το για 24-36 ώρες.Ανακατεύετε δύο φορές την ημέρα και ξαναγεμίζετε το ποτιστήρι όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε στα φυτά και τα λουλούδια σας.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *