Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ το φιλικό Wrigley Field του Σικάγο. Ή το έχετε δει στην τηλεόραση ή σε φωτογραφίες που δείχνουν ένα από τα παλαιότερα γήπεδα μπέιζμπολ που υπάρχουν ακόμα; Θα αναγνωρίσετε το σήμα κατατεθέν του κισσό τοίχο.

Κανένα άλλο στάδιο μεγάλου πρωταθλήματος δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Αλλά έχετε σταματήσει ποτέ να αναρωτιέστε τι είδους στάδιο είναι – ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κισσών;

κισσός στο Σικάγο (αρκετά μπερδεμένος) Boston IvyΓια όσους ενδιαφέρονται αλλά έχουν Υπάρχουν πολλά είδη κισσού σε όλο τον κόσμο.Από τα αγγλικά και τα ρωσικά μέχρι τα περσικά και τα νεπαλέζικα

Και μετά υπάρχει ο Potos Ivy, ο οποίος Ιθαγενής στα νησιά του ΣολομώνταΚαι παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για τους λάτρεις των φυτών σε όλο τον κόσμο.

Πόσο γρήγορα όμως μεγαλώνει αυτό το φυτό; Και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον κισσό Pothos στις γλάστρες σας;

Επισκόπηση του Pothos Ivy

Πόθος είναι το βοτανικό όνομα του κισσού. Epipremnum OriumΑλλά μπορεί να το αναγνωρίσετε από το Devil’s Ivy, το Silver Vine ή άλλα κοινά ονόματα.

όταν μεγαλώσει πλήρως Έχουν συνήθως μήκος 6 έως 10 πόδια, αν και ορισμένα δείγματα μπορούν να εκτοξεύσουν έως και 30 ή 40 πόδια σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

όπως θα δούμε Πρέπει να επιτύχετε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της παροχής αρκετής θερμότητας και φωτός για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει το αναρριχητικό φυτό potos σας. Ταυτόχρονα, πρέπει να σκιάζεται από το άμεσο ηλιακό φως και να μην υπερθερμαίνεται.

Ο κισσός Pothos πρέπει να φυτεύεται σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος με επίπεδο pH 6,1 έως 6,5.

Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν;

Για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του τίτλου μας όμορφα και συνοπτικά Ο κισσός Potos μεγαλώνει τόσο γρήγορα όσο ένα πόδι το μήνα κατά τη βέλτιστη καλλιεργητική του περίοδο. ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο έως τον ΜάιοΦυσικά εξαρτάται από τις «καλύτερες» συνθήκες, και εκεί είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν.

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Πότε να φυτέψετε Potos Ivy Πρέπει να επιτύχετε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της παροχής επαρκούς ηλιακού φωτός και θερμότητας. ώστε να μπορεί να επιβιώσει στις συνθήκες όπου ευδοκιμεί καλύτερα χωρίς να υποβάλλονται σε υπερβολική ζέστη κρύο ή ξηρό

Ο κισσός Potos είναι επίσης πιο ανθεκτικός και ανθεκτικός στην ξηρασία από άλλους κισσούς. παρ ‘όλα αυτά Τα φυτά συνήθως δεν ευδοκιμούν σε συνθήκες ξηρασίας. Και ο κισσός Potos δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εδώ πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι περίπλοκες «προτιμήσεις» του κισσού Pothos όταν πρόκειται για το φως, τη θερμοκρασία, τις μεθόδους ποτίσματος κ.λπ.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα διαφοροποιημένα φυτά, όπως ο κισσός Potos, χάνουν τις χρωματικές τους αποχρώσεις και τις μορφές τους. Αυτό μπορεί να κάνει το άλλοτε λαμπερό πράσινο φύλλωμά σας να χλωμό από το πολύ ηλιακό φως.

τόσο σημαντικό όσο με την προστασία του κισσού σας από τον ήλιο Πρέπει επίσης να δώσετε μεγάλη προσοχή στις ρίζες του. Αν και το έδαφος πρέπει να είναι υγρό. Τι γίνεται όμως αν οι ρίζες του δέντρου σας είναι υγρές για πολύ καιρό; Θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας – περιμένετε λίγες μέρες ή μέχρι να υποχωρήσει λίγο το νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε ξανά νερό με το δοχείο νερού σας.

Από πλευράς λιπάσματος, ο κισσός Ποτός δεν είναι τόσο απαιτητικός όσο άλλες μορφές. αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο Το έδαφος για γλάστρα έχει πολύ λίγα φυσικά θρεπτικά συστατικά. Επομένως, πρέπει να τονώσετε λίγο την ανάπτυξη με κομπόστ. Αρκεί μια μηνιαία ή διμηνιαία σίτιση με ένα τυπικό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.

Ενώ ο κισσός potos σας μεγαλώνει ακόμα Οι ρίζες του θα συνεχίσουν να γεμίζουν τη γλάστρα. όταν είναι έτοιμο Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσετε προσεκτικά το φυτό και να το φυτέψετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο τουλάχιστον ένα με δύο μεγέθη μεγαλύτερο με φρέσκο ​​χώμα γλάστρας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο pothos κισσός μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα σε σύγκριση με άλλα φυτά. Πρέπει λοιπόν να συνεχίζετε πάντα το κλάδεμα. Θα πρέπει να κόψετε τη κοντή πλευρά του στελέχους. Φροντίστε όμως να έχουν μείνει φύλλα.

Πώς να τα κάνετε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Ο κισσός Potos αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα για τα φυτά. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τη βασική συντήρηση. Τώρα ας εστιάσουμε στο πώς να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία και να κάνετε τον κισσό σας να μεγαλώσει ακόμα πιο γρήγορα.

Αρχικά, ας επιστρέψουμε στο θέμα της θερμοκρασίας. για καλύτερα αποτελέσματα Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας παραμένουν στο εύρος θερμοκρασίας 70 έως 90 βαθμούς.

Θυμηθείτε ότι αυτός ο κισσός είναι εγγενής στους τροπικούς. Έτσι, φυσικά, αναπτύσσεται καλύτερα σε ένα σταθερά υγρό, ζεστό κλίμα. Φυσικά, ενώ αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο κισσός σας, το κλίμα “ζεστό και υγρό” δεν είναι το είδος του κλίματος που θέλετε. ζήστε στο σπίτι σας

Ευτυχώς, το εύρος των 70 έως 90 μοιρών σας δίνει λίγο περιθώριο κινήσεων. Εάν διατηρείτε τον κισσό potos σε εξωτερικό χώρο Δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα εφόσον η θερμοκρασία στην περιοχή σας παραμένει εντός αυτού του εύρους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από την άλλη, όμως, οι 90 βαθμοί ακούγονται σαν κόλαση σαν εσωτερική θερμοκρασία. Αλλά οι θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο τα μέσα της δεκαετίας του ’70 είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε για τον κισσό Potos σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτό υποδηλώνει έναν γενικό εμπειρικό κανόνα όσον αφορά τον κισσό Pothos – τα δείγματα που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους σε υψηλότερες θερμοκρασίες τείνουν να αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει οπωσδήποτε να το κρατήσετε μέσα.

Από την άλλη, αν θέλετε να το διατηρήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου. Οι θερμοκρασίες που είναι ζεστές αλλά όχι πολύ κρύες στο σπίτι σας θα πρέπει να είναι υπεραρκετές για να αναπτυχθούν ελέγχοντας την ανάπτυξή τους. Ζήστε στο σπίτι σας, όπως ο φράχτης έξω στο Wrigley Field.

Το πρώτο πρόβλημα είναι πού τοποθετείτε το φυτό σας. Τεχνικά, μπορείτε να το καλλιεργήσετε οπουδήποτε. Μια μεγάλη γλάστρα θα επιτρέψει στις ρίζες να αναπτυχθούν. Αυτό το βοηθά να αναπτυχθεί πιο γρήγορα και πιο γόνιμα Από την άλλη, τοποθετώντας τα φυτά σας σε μικρές γλάστρες. ή ένα βάζο θα σταματήσει αυτή την ανάπτυξη.

Φυσικά, διατίθενται και μικρότερα φυτά σε γλάστρες. Και ίσως έχετε μια μικρή γλάστρα με κισσό που δεν είναι τόσο μεγάλη. Τα βάζα ή οι μικρές γλάστρες δεν θα βοηθήσουν.

Και για αυτό δεν θα υπάρχει μόνο νερό. Και πάλι, απλό νερό και χώμα, αν και αυτό είναι αρκετό για να ξεκινήσετε τα φυτά σας. Αλλά δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει την τεράστια ποσότητα που θα αναπτυσσόταν.

όπως αναφέρθηκε Βεβαιωθείτε ότι ο κισσός potos σας αναπτύσσεται σε βέλτιστες συνθήκες, όπως το έδαφος που είναι τουλάχιστον ελαφρώς γονιμοποιημένο.

στην περίπτωση του λιπάσματος Μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε πριν το εφαρμόσετε στον κισσό σας. Εάν ναι, είστε τυχεροί. Τα περισσότερα καταστήματα οικιακής κηπουρικής πωλούν ευανάγνωστα κιτ δοκιμών εδάφους για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται το έδαφος σας.

Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας και της ανάπτυξης των φυτών περιλαμβάνουν:

 • ώριμος
 • ασβέστιο
 • κοβάλτιο
 • χαλκός
 • σίδερο
 • εξωτερικός
 • μολυβδαίνιο
 • Αζωτο
 • κάλιο
 • φώσφορος
 • θειάφι
 • ψευδάργυρος

Ένα καλό λίπασμα πρέπει να περιέχει αρκετά από αυτά τα πράγματα.

όπως ήδη αναφέρθηκε Υπάρχει διαφορά μεταξύ των καλύτερων λιπασμάτων. Και αυτά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εξέλιξη του φυτού σας κισσού Pothos.

Για παράδειγμα, ορισμένα ανόργανα λιπάσματα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους γρήγορα και σχετικά άμεσα. ενώ άλλα οργανικά λιπάσματα διαρκεί περισσότερο

όπως ήδη αναφέρθηκε Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το οργανικό λίπασμα για τους αληθινούς λάτρεις του πράσινου, και τι είναι. «Πραγματικά βιολογικά» και παρόλο που τα οργανικά λιπάσματα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν. Αλλά μπορεί να διατηρήσει αυτή την ανάπτυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατηρήσει το φυτό σας υγιές συνολικά.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για όλα τα φυτά είναι η υγρασία. έχουν συχνά μύκητες Η καλλιέργεια φυτών μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και γρήγορη εμπειρία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα «διασκεδαστικό» στο να σαπίζει η μούχλα ή να μυρίζεις τα φυτά σου.

Επομένως, πρέπει να αναζητήσετε μυκητιασικές προσβολές και να τις αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό με ασφαλή ζιζανιοκτόνα που δεν θα βλάψουν τα φυτά σας.

Τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλη η πρόοδός σας στη φύτευση pothos δεν καταστρέφεται από πεινασμένα έντομα. Εν ολίγοις, ο κισσός potos είναι ένα ζωηρό φυτό και δεν είναι ένα φυτό που τείνει να είναι στόχος για έντομα. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι ένα από τα καλύτερα φυτά κισσού για καλλιέργεια στο σπίτι.

Ωστόσο, οι κάμπιες, τα ζωύφια, τα αλευρώδη και όλα τα έντομα μπορούν ακόμα να φάνε τα φύλλα και τις ρίζες του κισσού Potos, αν δεν τα ξεριζώσετε πρώτα.

Τα παράσιτα που επιτίθενται στα εργοστάσιά σας έχουν ωρολογιακές βόμβες και κοντές ασφάλειες. Πρέπει να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό διαφορετικά θα προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο φυτό σας.

Ένας από τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους που μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα είναι με ήπιο οινόπνευμα εντριβής. Στη συνέχεια τρίψτε οποιοδήποτε μέρος του φυτού όπου βρήκατε τα ακάρεα. που μπορεί να είναι και τα δύο

Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα. Υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες φυτών που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο στα φυτά τους. Επομένως, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κολλήσετε παράσιτα στα αναρριχητικά φυτά σας εξαρχής. και άλλα σημάδια αυγών ή αποσύνθεσης το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια μέση λύση αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 λίτρο νερό και χρησιμοποιώντας το για να τρίψετε το φυτό σας. Το οποίο δημιουργεί φιλικά προς το περιβάλλον σπιτικά φυτοφάρμακα.

Γενικές οδηγίες για γρήγορη κοπή

Εάν έχετε ήδη στο χέρι κισσό potos και θέλετε να τον καλλιεργήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα Υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πρώτα, πρέπει να το κόψετε μόνοι σας. Κάτι που αναπόφευκτα εγείρει το ερώτημα πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι αυτή η περικοπή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το κρατήσετε έξι έως δώδεκα ίντσες. Οτιδήποτε μικρό και αξιόπιστο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ενώ οι μεγάλες περικοπές μπορεί να είναι ογκώδεις

Μόλις κάνετε αυτό το κόψιμο Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε μερικά φύλλα από το κάτω μέρος του στελέχους. Αν δεν το κάνετε αυτό θα περιπλέξει τη διαδικασία ανάπτυξης.

Τώρα ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσετε στο σημείο που θέλετε να φυτέψετε. Μπορείτε να το βάλετε αμέσως σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τον τεμαχισμό σας.

αν είναι έτσι Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα βάζο ή ένα μικρό βάζο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε αμέσως σε μια νέα τοποθεσία όταν γίνει πολύ μεγάλη για το περιβάλλον της.

Βεβαιωθείτε ότι οι κάτω 2 ή 3 κόμβοι του στελέχους είναι εντελώς βυθισμένοι στο νερό. για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά

Διατηρήστε το νερό φρέσκο ​​κάθε επτά ημέρες. Μετά από ένα μήνα περίπου Το δέντρο σας πρέπει να είναι πολύ μεγάλο και έτοιμο για ένα κατάλληλο μεγάλο σπίτι. Αν δεν είναι σε μεγάλη κατσαρόλα.

Απλώς βγάλτε το φυτό και κόψτε το σε υγρό χώμα. Βεβαιωθείτε ότι χειρίζεστε τα φυτά απαλά. και οι δύο ρίζες του ήταν πλήρως βυθισμένες και είχαν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν προς τα έξω.

Όταν ακολουθείτε αυτά τα βήματα Μπορείτε να προσθέσετε κισσό pothos και να τον μεγαλώσετε σε ένα γεμάτο δωμάτιο, φωτεινό φύλλωμα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *