Οι γαρδένιες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς υπαίθριους διακοσμητικούς θάμνους και δέντρα. Είναι πραγματικά όμορφα φυτά που θα είστε περήφανοι που θα έχετε στο σπίτι σας.

Κάθε φορά που ψάχνετε για κάτι που μπορεί να προσθέσει ομορφιά στο σπίτι σας. Είναι σοφό να φυτεύεις δέντρα στον κήπο. Είναι πολύ όμορφο και μυρωδάτο.

Αν ψάχνετε για ένα δέντρο που μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Ίσως αναρωτιέστε πώς μοιάζουν οι γαρδένιες στο χωράφι, ωστόσο πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι γαρδένιες;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους ρυθμούς ανάπτυξης της γαρδένιας. Μπορείτε να μάθετε λίγα πράγματα για το τι χρειάζεται για να έχετε μια υπέροχη εμπειρία με αυτά τα καταπληκτικά φυτά.

μέσος ρυθμός ανάπτυξης γαρδένιας

Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της γαρδένιας θα ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με την ποικιλία που έχετε. Υπάρχουν περισσότερες από διακόσιες ποικιλίες αυτού του αειθαλούς φυτού.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι απαραίτητο να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με την ποικιλία που καλλιεργείτε. Ανεξάρτητα από αυτό, θα εξακολουθείτε να επωφεληθείτε από τη γνώση ορισμένων βασικών πληροφοριών για τη μέση γαρδένια.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαρδένιας κυμαίνονται από αργούς έως γρήγορους ανάλογα με την ποικιλία. Οι γαρδένιες, κατά μέσο όρο, θεωρούνται ότι έχουν μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες γαρδένιες μεγαλώνουν ένα έως δύο πόδια κάθε χρόνο. αυτό είναι καλό Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε φυτά που βρίσκονται σε μεσαίο εύρος.

Αν ψάχνετε για ένα φυτό γαρδένιας που μεγαλώνει πιο γρήγορα από αυτό. Μπορείτε να αναζητήσετε ποικιλίες που αναπτύσσονται γρήγορα. Τόσο οι Coral Gables όσο και οι Mystery είναι ταχέως αναπτυσσόμενες ποικιλίες που μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα από δύο πόδια σε ένα χρόνο.

Πόσο σύντομα θα αρχίσει να ανθίζει η γαρδένια;

Τώρα ξέρετε λίγα για τους ρυθμούς ανάπτυξης της γαρδένιας. Θα πρέπει να ξέρετε για την ανθοφορία. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν ακούσετε ότι οι γαρδένιες χρειάζονται λίγο χρόνο για να αρχίσουν να ανθίζουν μετά τη φύτευση.

Πόσο σύντομα αρχίζει να ανθίζει η γαρδένια; εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Όταν καλλιεργείτε ένα φυτό κήπου από σπόρους, χρειάζονται μερικά χρόνια για να αρχίσει να ανθίζει. Αν ξεκινήσετε τον κήπο σας από μοσχεύματα. Αυτά τα φυτά θα ανθίσουν μέσα σε ένα χρόνο.

Όταν η γαρδένια μεγαλώσει πλήρως Μπορείτε να απολαύσετε λουλούδια τόσο πλάτους όσο πέντε ίντσες. Τα φύλλα της γαρδένιας έχουν συνήθως πλάτος περίπου μιάμιση ίντσα.

Φυτέψτε τα φυτά του κήπου σας σε καλό έδαφος.

Η φύτευση γαρδένιας σε καλό έδαφος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας τους. Αν δεν τα φυτέψετε στο σωστό χώμα. Δεν θα μεγαλώσει πολύ.

Θυμηθείτε ότι η γαρδένια είναι ένα φυτό που απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο οξύτητας του εδάφους. Προτιμούν να αναπτύσσονται σε έδαφος με ισορροπημένο pH από 5,0 έως 6,0.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε το χώμα σας για να δείτε τι κάνετε. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τον κήπο με πιο όξινο χώμα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι γαρδένιες προτιμούν καλά στραγγιζόμενα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έδαφος. Μπορείτε να βοηθήσετε τα φυτά του κήπου να αναπτυχθούν. λίπασμα και κομποστ, ώστε να παίρνουν όλα όσα χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Τα λιπάσματα βοηθούν τους κήπους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

όπως περίμενες Τα σφαιρίδια κομπόστ βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη. Εάν θέλετε η γαρδένια να μεγαλώσει υγιής και δυνατή Θα πρέπει να κάνετε λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Η καλλιεργητική περίοδος του Gardenia είναι από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Σε αυτό το διάστημα, γονιμοποιήστε κάθε 2-4 εβδομάδες.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κάποιο είδος λιπάσματος για φυτά που αγαπούν τα οξέα. Το λίπασμα πρέπει να αραιώνεται για διατήρηση.

Φροντίστε να κάνετε λίπανση μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου. αρκεί να το θυμάσαι αυτό Μπορεί να βοηθήσει τη γαρδένια σας να αναπτυχθεί λίγο πιο γρήγορα.

θερμοκρασία, υγρασία και ηλιακό φως

Υπάρχουν πολλές πτυχές της καλλιέργειας φυτών που πρέπει να λάβετε σωστά για να ευδοκιμήσουν τα φυτά.

Οι γαρδένιες συνήθως ευδοκιμούν στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA οκτώ έως έντεκα. Τους αρέσουν οι νυχτερινές θερμοκρασίες των 60 βαθμών Φαρενάιτ και οι θερμοκρασίες της ημέρας των 70 βαθμών Φαρενάιτ.

Μια ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία είναι η καλύτερη. Αλλά η βέλτιστη ανάπτυξη εμφανίζεται μεταξύ 65 και 75 βαθμών Φαρενάιτ. Αν και υπάρχουν κάποιες ποικιλίες γαρδένιας που είναι ανθεκτικές στο κρύο. Αλλά τα περισσότερα είναι φυτά θερμού κλίματος που πρέπει να διατηρούνται σε ζεστό κλίμα.

Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται επίσης καλά σε υψηλή υγρασία. Εάν το περιβάλλον σας δεν είναι αρκετά υγρό Μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε τη γαρδένια.

Οι εσωτερικοί κηπουροί σε δοχεία πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τα επίπεδα υγρασίας. Ευτυχώς, είναι εύκολο να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγρασία σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας έναν μικρό υγραντήρα.

Οι γαρδένιες χρειάζονται επίσης τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός για να αναπτυχθούν δυναμικά. Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν στον ήλιο. Αλλά τα καταφέρνει καλύτερα σε μερική σκιά σε πολλές περιοχές.

Ο ήλιος θα καίει τα φύλλα εάν το φαγητό είναι πολύ ζεστό. Σε ιδανικές συνθήκες, τα φυτά κήπου πρέπει να φυτεύονται σε πρωινή ηλιοφάνεια και απογευματινή μερική σκιά.

άρδευση

Το πότισμα των φυτών δεν είναι δύσκολο. Αλλά πρέπει να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να διατηρείτε το έδαφος υγρό καθώς οι κήποι χρειάζονται συχνό πότισμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ελέγχετε πάντα ότι το χώμα είναι ελαφρώς στεγνό πριν ποτίσετε αυτά τα φυτά.

Κατά μέσο όρο, η γαρδένια χρειάζεται περίπου μια ίντσα βροχής την εβδομάδα. Δώστε προσοχή στον καιρό όταν φροντίζετε τις γαρδένιες σε εξωτερικούς χώρους και ελέγχετε πάντα το χώμα πριν κάνετε οτιδήποτε.

Αν ποτίζετε πολύ τον κήπο σας θα πέσουν μπουμπούκια Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν και ότι το συνεχές υπερβολικό πότισμα θα πνίξει τις ρίζες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *