How Big Do Lilac Bushes Get? (And How to Encourage Growth)

Οι λιλά θάμνοι είναι από καιρό αγαπημένοι όσων θέλουν να καλλιεργούν λουλούδια και θάμνους στο σπίτι. Απίστευτα δημοφιλής λόγω του υπέροχου αρώματος και των πανέμορφων λουλουδιών του.

Το χρώμα των λουλουδιών κυμαίνεται συνήθως από ροζ έως μοβ. Και είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιού. Εάν ο κήπος που θέλετε να διακοσμήσετε είναι έξω Η τοποθέτηση ενός θάμνου λιλά είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Οι ροζ θάμνοι δεν είναι μόνο όμορφοι και μοναδικοί στην εμφάνιση. αλλά και παρέχει ιδιωτικότητα και σκιά. Το ύψος του θάμνου θα ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία που αγοράζετε. Υπάρχουν ποικιλίες νάνων που μπορούν να φτάσουν τα 8 πόδια και μεγαλύτερες ποικιλίες που μπορούν να φτάσουν τα 30 πόδια.

Αλλά όπως κάθε άλλο φυτό Αυτά τα φυτά χρειάζονται κάποια φροντίδα και προσοχή. και αν προσέχετε σωστά Αυτά τα φυτά μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες!

φυτέψτε έναν θάμνο

ο σωστή συντήρηση Γιατί τα φυτά ξεκινούν από τη στιγμή που τα φέρνετε στο σπίτι σας. Εάν μπορεί να φυτευτεί σε ύψος, πρέπει να φυτευτεί σωστά.

Θα πρέπει να φυτευτεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Και φροντίστε να απλώσετε τα φύλλα κάθετα κατά μήκος του εδάφους. Πρέπει να σκάψετε προσεκτικά τρύπες. Φυτέψτε βαθιά και πλατιά για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να υποστηρίξει τον θάμνο.

Εάν φυτεύετε πολλές πασχαλιές, φροντίστε να αφήσετε τουλάχιστον 5 πόδια απόσταση μεταξύ κάθε θάμνου. Αυτό είναι σημαντικό και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον συνωστισμό.

Δεν έχει σημασία αν φυτεύετε φράχτη ιδιωτικότητας ή όχι. Θα κλείσουν μόνοι τους το χάσμα.

Όταν επιλέγετε την περιοχή που θα φυτέψετε τους ροζ θάμνους. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια περιοχή που δέχεται άφθονο απογευματινό ηλιακό φως. και χώμα με καλή στράγγιση

Οι μοβ θάμνοι προτιμούν καλή αποστράγγιση και ευδοκιμούν σε τέτοιο έδαφος.

Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να το φυτέψετε σε μια ελαφρώς υπερυψωμένη περιοχή. Αυτό θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα αποτρέψει τη συγκέντρωση νερού γύρω από τον θάμνο.

Μόλις φυτέψετε τους θάμνους πασχαλιάς. Πρέπει πάντα να ποτίζετε προσεκτικά. Η προσθήκη ενός στρώματος χαλαρού στρώματος θα αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη.

Θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι το μούλτι είναι αρκετά παχύ για να κρατήσει έξω τα ζιζάνια. διατηρώντας την υγρασία και παρέχοντας επαρκή φωτισμό.

θάμνος χαμηλής συντήρησης

ροζ

Για πολλούς ανθρώπους, το ροζ θεωρείται θάμνος χαμηλής συντήρησης Δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολλά χρήματα ή χρόνο για τη φροντίδα των φυτών σας. Πρέπει όμως να είσαι λίγο προσεκτικός. Ειδικά αν θέλετε να μεγαλώσουν δέντρα.

Λάβετε υπόψη ότι οι κοινές πασχαλιές μπορούν να αυξηθούν σε ύψος περίπου 12 έως 15 πόδια και να απλωθούν έως και 12 πόδια πλάτος. Οι πασχαλιές χρειάζονται αρκετές ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα για να αναπτυχθούν σωστά.

Τώρα αν θέλετε να ελέγξετε το ύψος του δέντρου Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε. για αρχάριους Εάν αγοράσατε μια ποικιλία νάνος δεν θα είναι πρόβλημα Χτυπά το πολύ περίπου τέσσερα έως έξι πόδια και σταματά στη θέση του.

Αν όμως αγοράσετε μεγάλες ποικιλίες, πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί όταν τις φυτεύετε.

κλάδεμα

Οι πασχαλιές ανθίζουν σε ξερό ξύλο. Επομένως, κόψτε αμέσως μόλις ανθίσουν. Είναι απίστευτα σημαντικό να το κάνετε αφού έχει ανθίσει. Γιατί τα μπουμπούκια για την επόμενη άνοιξη θα πήξουν αμέσως μετά την πρώτη ανθοφορία.

Γενικά, αν αργήσετε πολύ να κόψετε τα λουλούδια σας. Θα καταστρέψει τα λουλούδια του επόμενου έτους.

Δείτε πόσο διαρκούν τα ροζ λουλούδια; (και πώς να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο)

Εξάλλου Το κλάδεμα μειώνει επίσης τις επιπτώσεις του ωιδίου που μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Οι λιλά θάμνοι είναι πολύ ανθεκτικοί και αντέχουν σε βαρύ κλάδεμα. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταστραφεί το δέντρο.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται αντιπαθητικό. Αλλά το κλάδεμα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει την υγεία των δέντρων. Θα δείτε έναν κόσμο διαφορετικών καθώς τα φυτά σας θα αρχίσουν αμέσως να αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

Μην ξεχνάτε ότι στα φυτά αρέσει και το γόνιμο έδαφος. Οπότε πρέπει πάντα να γονιμοποιείτε όταν νομίζετε ότι το χρειάζεται.

για να αναπτυχθούν τα φυτά και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους Πρέπει να ποτίζετε τακτικά. Στους θάμνους πασχαλιάς αρέσει το άφθονο νερό. Και αυτό θα βοηθήσει το φυτό να σχηματίσει ένα βαθύ ριζικό σύστημα.

Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε να ποτίζετε τα φυτά στο επίπεδο του εδάφους. όχι από τα γενικά έξοδα

Αυτό θα αποτρέψει το υπερβολικό πότισμα και θα εξασφαλίσει ότι το νερό θα φτάσει απευθείας στις ρίζες. Αφού εγκαταστήσετε σωστά το εργοστάσιο Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτό. Θυμηθείτε ότι πρέπει να ποτίζετε το φυτό εβδομαδιαία και θα αναπτυχθεί σωστά.

Φροντίστε να κλαδέψετε τυχόν αδύναμα κλαδιά καθώς αυτό θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα ενθαρρύνει ισχυρότερους βλαστούς. Αν η πασχαλιά είναι σε κακή κατάσταση Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν φυτευτή για να κοιτάξει τα φυτά.

Αν το ροζ είναι σε πολύ κακή κατάσταση Θα πρέπει να αφαιρέσετε τουλάχιστον το ένα τρίτο από τα παλαιότερα καλάμια.

Πρέπει να τραβήξετε μικρούς βλαστούς. για να επιτρέψουν στα φυτά να συγκεντρωθούν στην ανάπτυξη Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας αζωτούχο λίπασμα για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Μην ξεχάσετε να το ξεφορτωθείτε κι εσείς. γυμνοσάλιαγκας ή σαλιγκάρι Αυτό μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξη των φυτών.

Οι λιλά θάμνοι έχουν καλή απόδοση σε ανοιχτούς χώρους και συνήθως φυτεύονται από τους περισσότερους ανθρώπους στους κήπους τους. προφανώς Αν και αυτό είναι καλό για την ανάπτυξη. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ρίζες μπορεί να μεγαλώσουν υπερβολικά και να εμποδίσουν τους σωλήνες ή τα καλώδια που τρέχουν κάτω από το δάπεδο.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ρίζες πρέπει να κοπούν κατά μήκος του σωλήνα. Θα πρέπει λοιπόν να το γνωρίζετε αυτό. εκτός αυτού Οι φράχτες λιλά είναι επίσης απίστευτα εύκολο να φροντιστούν.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ομορφιά του κήπου σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε οπωσδήποτε να φυτέψετε αυτόν τον θάμνο στον κήπο σας!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *