Έχετε παρατηρήσει ότι οι όμορφες ορτανσίες σας φαίνονται λιγότερο όμορφες τον τελευταίο καιρό; Μπορεί να αρχίσουν να φυτρώνουν και γενικά να φαίνονται λιγότερο υγιή και ελαφρώς αποχρωματισμένα. Οι ορτανσίες σας μπορεί να έχουν προσβληθεί από κοινά παράσιτα γνωστά ως ζωύφια.

Μπορείτε να καταλάβετε αν αυτό ισχύει αναζητώντας εύκολα παρατηρήσιμα σημάδια. Αυτό το άρθρο παρέχει ενδείξεις και λύσεις για την αποφυγή ζημιών σε ορτανσίες ή άλλα φυτά. στον κήπο και την αυλή σας

Τι είναι όμως το έντομο λεπιών;

Τι είναι ένα έντομο λεπιών;

Το λέπι είναι ένα είδος εντόμου που καταστρέφει τα φύλλα και τους μίσχους πολλών φυτών. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 1.000 είδη εντόμων μόνο στη Βόρεια Αμερική.

Το κεφάλι των ζυγών είναι σωληνοειδές, επιτρέποντάς τους να τρέφονται με το χυμό του φυτού. Τα λέπια έντομα εγκαθίστανται στα δέντρα όπου φτιάχνουν τα σπίτια τους και ζουν εκεί. Μάλιστα, έχασαν τα πατήματά τους όταν εγκαταστάθηκαν σε καλό μέρος.

Δυστυχώς, αυτά τα έντομα αφήνουν πίσω τους χημικές ουσίες που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ορισμένων μυκήτων που καταστρέφουν τα φυτά. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καταλάβετε πότε αντιμετωπίζετε πρόβλημα κλιμάκωσης και τι να κάνετε για να το διορθώσετε αμέσως.

Αν αφήσεις το ξέσπασμα της ζυγαριάς να περάσει. Μπορεί να σκοτώσει τις ορτανσίες, ένα από τα διαμάντια του κήπου ή της αυλής σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο των προβλημάτων παρασίτων και τη διατήρηση των πολύτιμων ορτανσιών σας.

Σημάδια ότι η ορτανσία σας έχει μολυνθεί από λέπια

Υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε για να διαπιστώσετε εάν οι ορτανσίες σας επηρεάζονται από το μέγεθος.

Εάν η ορτανσία σας μαραίνεται και τα φύλλα είναι ελαφρώς κίτρινα Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έντομα λέπια. Αλλά μπορείτε να παρατηρήσετε προσεκτικά τα φυτά σας για άλλα σημάδια. Μπορείτε να αναζητήσετε έντομα στις ορτανσίες σας ή να αναζητήσετε υπολείμματα εντόμων.

Αρχικά, ας ψάξουμε για ενδείξεις ότι η ορτανσία σας μπορεί να έχει πρόβλημα ζυγαριάς. Να θυμάστε ότι μερικά λέπια στα φυτά σας δεν θα τα βλάψουν. Θα πρέπει να ανησυχείτε και να αναλάβετε δράση για αυτά τα παράσιτα.

Συμπτώματα της ορτανσίας

Οι ορτανσίες σας τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητες σε προσβολή από έντομα. Τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν πρόωρα και αλλάζουν χρώμα.Θα παρατηρήσετε επίσης μαρασμό των μίσχων, των φύλλων και των κλαδιών.

Δύο άλλα ενδεικτικά σημάδια είναι η παρουσία μαύρης μούχλας σε φύλλα ορτανσίας και υπολείμματα εντόμων. Αυτή η ουσία, γνωστή ως νέκταρ, είναι ένα διαυγές, κολλώδες υγρό που εκκρίνεται από έντομα που τρέφονται με χυμό. Τα έντομα και άλλα ζώα τρώνε μερικές φορές αυτό το υπόλειμμα.

ψάχνοντας για ζυγαριά

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν η ορτανσία σας έχει προσβληθεί από έντομα λέπια είναι να αναζητήσετε ακάρεα, αυγά, προνύμφες (νύμφες) ή ενήλικες.

Τα αυγά έχουν ωοειδές σχήμα. Είναι μικρό και αφράτο. Οι νύμφες είναι κίτρινες και πολύ μικρές. Φαίνονται να περπατούν γύρω από το εργοστάσιο.Αυτή είναι μια νεοεκκολαπτόμενη γκόμενα. Τα λέπια των ενηλίκων δεν κινούνται, έχουν καφέ και ελλειπτικό σχήμα.

Αφού το θηλυκό γεννά αυγά στη ζυγαριά. Τα αυγά νιφάδων μπορεί να χρειαστούν μία έως τρεις εβδομάδες για να εκκολαφθούν. Τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν πολλά αυγά σε ένα χρόνο. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλά θηλυκά λέπια δεν ζευγαρώνουν με τα αρσενικά και χρησιμοποιούν παρθενογένεση για ασεξουαλική αναπαραγωγή

όταν εκκολάπτονται Η ζυγαριά του μωρού θα κινηθεί. Φυτέψτε μέχρι να βρεθεί ένα κατάλληλο σημείο μακροχρόνιας σίτισης.Τελικά, κάποιοι χάνουν τα πόδια τους αφού σχηματίσουν ένα σκληρό κέλυφος και βρουν τη δική τους θέση.

Τα λέπια των εντόμων είναι σκληρά και μαλακά.

Επειδή αυτά τα ενήλικα έντομα είναι ακίνητα. Η σκληρή ή θωρακισμένη ποικιλία σχηματίζει έτσι τη δική της ανθεκτική θήκη πάνω από το σώμα τους. Αυτές οι ασπίδες δεν συνδέονται με έντομα. Αντίθετα, κάθονται πάνω σε έντομα.

Οι μαλακές νιφάδες παράγουν περισσότερο νέκταρ από τις σκληρές που δεν εκκρίνουν νέκταρ. Και οι δύο τύποι ζυγαριάς μπορεί να έχουν επίπεδο ή σφαιρικό σχήμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα έντομα λέπια

Υπάρχουν μερικές επιλογές για την αντιμετώπιση εστιών κλίμακας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους βιολογικού ελέγχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά έλαια ή να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα.

βιολογικού ελέγχου

Ένας τρόπος που διαρκεί περισσότερο αλλά είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον. είναι να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας τους φυσικούς θηρευτές των αλάτων εντόμων. Τα παράσιτα μπορούν να προσελκύσουν έντομα όπως σφήκες και σκαθάρια στον κήπο σας.

για να γινει αυτο Πρέπει να φυτέψετε μια ποικιλία ανθοφόρων φυτών στο σπίτι ή/και στον κήπο σας. Εάν τα αρπακτικά έντομα τρώνε μεγάλες ποσότητες γύρης από άλλα φυτά Θα μείνουν στην περιοχή και θα σκοτώσουν τα λέπια που καταστρέφουν την ορτανσία σας.

Επιπλέον, με την ισορροπημένη ποσότητα γύρης και νέκταρ που τρώνε. Επομένως, οι παρασιτικές σφήκες και οι δαντέλες γεννούν περισσότερα αυγά και ζουν περισσότερο. Αυτό θα σκοτώσει περισσότερες από αυτές τις ενοχλητικές κλίμακες.

Στην αντίθετη πλευρά του νομίσματος, υπάρχουν σφάλματα που είναι ευεργετικά για τη ζυγαριά. Ένα από αυτά τα έντομα είναι ένα μυρμήγκι. Τρέφονται με το νέκταρ που εκκρίνεται από τα έντομα λέπια. Αυτό άφησε λιγότερη τροφή για τα φυσικά αρπακτικά. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι θηρευτές μπορεί να είναι λιγότεροι στην περιοχή.

Επομένως, η μείωση του αριθμού των μυρμηγκιών στην αυλή σας θα μειώσει τελικά τον αριθμό των φολίδων στις ορτανσίες σας.

Η σκόνη μπορεί να εμποδίσει τους φυσικούς θηρευτές να προσκολλήσουν και να καταστρέψουν τα λέπια. Φροντίστε λοιπόν να κρατάτε τα φύλλα του φυτού σας χωρίς βρωμιά.

Εάν ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση και αποφασίσετε ότι μόνο βιολογικός έλεγχος θα χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη του παρασίτου. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να παρατηρήσετε αποτελέσματα. Ωστόσο, μπορεί να έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Φυτοφάρμακα και λάδια κηπευτικών

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα Αφαιρέστε πρώτα όσο το δυνατόν περισσότερη κλίμακα. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ψεκάζετε τα φυτά με εντομοκτόνο κάθε λίγες μέρες. Να θυμάστε ότι το τρίψιμο δεν θα σας βοηθήσει εάν έχετε μια σοβαρή μόλυνση.

Δεν πρέπει να εφαρμόζονται φυτοφάρμακα όταν το φυτό είναι ανθισμένο. Όταν τα λέπια έντομα είναι νύμφες και ή και και ή και άλλη παρέα. Δεν έχουν αναπτύξει άμυνα ακόμα. Επομένως, ο ψεκασμός φυτών είναι για εσάς.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι. Και πάλι, πριν την εφαρμογή του εντομοελαίου μπορεί να εξαλειφθεί εάν δεν υπάρχουν πολλά έντομα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αιχμηρά εργαλεία για να βοηθήσουν.

Ένα άλλο βήμα που μπορείτε να κάνετε πριν χρησιμοποιήσετε το λάδι είναι να κόψετε τα φύλλα και τα κλαδιά της ορτανσίας που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από κρούρες. Κόψτε περίπου ένα τέταρτο της ίντσας από τη βάση των κλαδιών και των φύλλων.

Τώρα μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά σας με λάδι. Ουσιαστικά έπνιγε έντομα.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το φυτό σας πρέπει να είναι τελείως στεγνό όταν το ψεκάζετε με λάδι.Επίσης, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό τις μέρες που ο καιρός δεν είναι πολύ υγρός. και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα Προστατέψτε τον εαυτό σας με γυαλιά και γάντια ασφαλείας.

Ανακατέψτε πολλά φυτικά έλαια με μικρή ποσότητα νερού. Ανακινήστε λοιπόν το μπουκάλι για να μην διαχωριστούν το λάδι και το νερό. Ψεκάστε το διάλυμα σε μολυσμένα στελέχη, κλαδιά και φύλλα ορτανσίας.

Το λάδι πρέπει να εφαρμόζεται νωρίς την άνοιξη για να στοχεύσετε τα λέπια που έχουν επιβιώσει τον χειμώνα. Αν εξακολουθείτε να παρατηρείτε έντομα όταν είναι καλοκαίρι, Μπορείτε πάλι να ψεκάσετε τα φυτά με λάδι.

φυσικές θεραπείες

Εάν έχετε λέπια που είναι στην πιο μαλακή πλευρά Μπορείτε να εφαρμόσετε οινόπνευμα στα ακάρεα για να σκοτώσετε τα ακάρεα της σκόνης. Μια εναλλακτική λύση στο αλκοόλ είναι το ghee από φύλλα neem.

Μια άλλη επιλογή είναι τα οργανικά φυτοφάρμακα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το εντομοκτόνο σαπούνι. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το υγρό Αυτό πρέπει να γίνεται όσο τα έντομα είναι ακόμα προνύμφες. Θα χρειαστεί να το επαναλάβετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της περιόδου εκκόλαψης για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα λέπια από τις ορτανσίες σας.

Υπάρχουν επίσης φυσικά εντομοκτόνα που μπορείτε να πάρετε από φυτά που έχουν φυσικές εντομοκτόνες ιδιότητες. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ καλύτερα για το περιβάλλον και λιγότερο επιβλαβή για τα προσβεβλημένα φυτά από τα ανθρωπογενή χημικά.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *