Κάποιοι το αποκαλούν Creeping Charlie, άλλοι το λένε Ground Ivy. Είναι η μάστιγα πολλών κηπουρών. Στην πραγματικότητα ονομάζεται Glechoma hederacea και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα φυτά σας.

Η Hedera είναι μια οικογένεια 20 πολυετών φυτών που αναπτύσσονται όλο το χρόνο. και εξαρτάται από το περιβάλλον του κήπου. Αυτά τα φυτά μπορούν να σκαρφαλώσουν στο έδαφος ή να σκαρφαλώσουν σε αληθινά κτίρια, δέντρα, βράχους και πολλά άλλα.

Γενικά, τα αναρριχητικά φυτά θα σκαρφαλώσουν πάνω από οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμά τους. Αρκεί το φυτό να έχει γερές βάσεις και να μπορεί να αναπτυχθεί σε σταθερό περιβάλλον. Δεν θα αργήσει να απλωθεί και να φάει τα πάντα στο πέρασμά του.Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που ολόκληρο το δέντρο περιβαλλόταν από κισσό στο έδαφος.

όταν το φυτό τυλίγεται γύρω από το δέντρο Εμποδίζει το δέντρο να πάρει αρκετό ηλιακό φως και τελικά το δέντρο αρχίζει να πεθαίνει. αρκεί να βρίσκεται στο επίπεδο του εδάφους Δεν θα πάει περισσότερο από μισό πόδι. Αλλά αν το αφήσετε χωρίς επίβλεψη και δεν παρακολουθήσετε την ανάπτυξή του. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να καταλάβουν ολόκληρο τον κήπο σας τα χωροκατακτητικά φυτά.

Το πραγματικό πρόβλημα με το Ground Ivy είναι ότι είναι απίστευτα ανθεκτικό. και προσαρμόζεται σχεδόν αμέσως Αυτό καθιστά απίστευτα δύσκολο για τον κηπουρό να ελέγξει την ανάπτυξη και να την αποτρέψει από το να εισβάλει στα παρτέρια τους. Αν έχετε χώρο στον κήπο σας Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να προσθέσετε τον κισσό στο έδαφος.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αλεσμένου κισσού είναι τα φύλλα μέντας με τις άκρες του χτενιού. Θα παρατηρήσετε τα γαλάζια λουλούδια όταν το φυτό ανθίσει την άνοιξη. Όταν βλέπεις φυτά την άνοιξη φαίνεται πολύ όμορφο

Αλλά εκεί πρέπει να τελειώνει η έλξη σας. Αν το αφήσεις να μεγαλώσει ανεξέλεγκτα Θα καταστρέψει το κρεβάτι του τοπίου σας και θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Το φυτό χρειάζεται ιδιαίτερα μια σκιασμένη περιοχή με επαρκή υγρασία. Και αν δεν ενεργήσετε γρήγορα Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εισβάλει το φυτό στον κήπο ή την αυλή σας. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να απαλλαγείτε από τον κισσό.

Προσδιορίστε το Ground Ivy

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν τον αλεσμένο κισσό με την ξαδέρφη του, τη variegata.Το Variegata πωλείται επίσης σε φυτώρια και διατίθεται προς πώληση.

Πολλοί κηπουροί αγαπούν να καλλιεργούν φυτά στους κήπους τους. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε διάκριση μεταξύ αλεσμένου κισσού και varigata.

κοιτάξτε προσεκτικά τα φύλλα Πρέπει να ξέρετε ότι ο αλεσμένος κισσός έχει φύλλα σε σχήμα βεντάλιας με οδοντωτές άκρες. Είναι επίσης ασαφή όταν τα αγγίζετε.

Θα παρατηρήσετε συστάδες μπλε λουλουδιών που μοιάζουν με γιασεμί να αναπτύσσονται σε μικρούς τετράγωνους μίσχους. Αλλά δεν υπάρχει ακριβής τρόπος να προσδιοριστεί το ύψος ενός δέντρου.

Εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες ανάπτυξης του φυτού. στις περισσότερες περιπτώσεις Τα φυτά στο έδαφος δεν θα μεγαλώσουν περισσότερο από 1,6 πόδια ύψος, ωστόσο, ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και την ποσότητα νερού που λαμβάνουν τα φυτά. Τα φυτά μπορεί να είναι λιγότερο από δύο ίντσες ψηλά.

όπως ήδη αναφέρθηκε Στο φυτό αρέσουν οι υγρές περιοχές. Αν και δεν πρέπει να περιμένετε ότι το φυτό θα εξαφανιστεί από μια περιοχή που δέχεται πλήρη ήλιο. Μπορείτε να βρείτε αλεσμένο κισσό στα λιβάδια ως μονοπάτι για ανάκαμψη. Το φυτό προτιμά έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βόριο.

Εξάλλου Ο πιο προφανής τρόπος για να ξεχωρίσετε τον αλεσμένο κισσό από άλλα φυτά είναι η έντονη μυρωδιά του. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν τον αλεσμένο κισσό με την κοινή μολόχα. που είναι ένα τελείως διαφορετικό φυτό

Ο κοινός ιβίσκος δεν εξαπλώνεται μέσω των αμπελιών. και η πικάντικη μυρωδιά που αναδύει ο κισσός κατά μήκος του εδάφους δεν βρίσκεται στον κοινό ιβίσκο

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν μερικά φυτά, όπως ο κισσός, στο έδαφος. Ένα από αυτά είναι το Dichondra, ένα φυτό ιθαγενές του Τέξας. Αυτό το φυτό έχει σχετικά μαλακά φύλλα και την ίδια ζιζάνια που βρίσκετε στα εδάφη αναρριχητικά φυτά.

Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τον αλεσμένο κισσό με τους κότες. Αν και αυτό το φυτό αναπτύσσεται μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

αφαίρεση κισσού δαπέδου

Αφού αναγνωρίσετε το φυτό και είστε σίγουροι ότι έχετε να κάνετε με αναρριχητικό φυτό εδάφους Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές. για να αφαιρέσετε το φυτό

στην επόμενη παράγραφο Θα μιλήσουμε για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τον κισσό.

αφαιρέστε με το χέρι

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο βασικό τρόπο. τραβήξτε το φυτό με το χέρι Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λαστιχένια γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας. Εάν η διαταραχή είναι σχετικά μικρή Μπορείτε να το βγάλετε με το χέρι.

Αν το δέντρο αδυνατεί να απλώσει τις ρίζες του στο έδαφος και το αμπέλι είναι ακόμα νέο Μπορείτε να το κόψετε και να το βγάλετε εντελώς από τις ρίζες.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται σαν ένα δραστικό βήμα. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι τα φυτά είναι πολύ εύθραυστα. Το πραγματικό πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς τις ρίζες του φυτού.

Αν το δέντρο είναι σχετικά ρηχό Μπορείτε να τραβήξετε όλο το φυτό με τα χέρια σας.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι υπάρχουν ρίζες στο φυτό Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο. Πάρτε μια μικρή επιλογή και προσπαθήστε να εκθέσετε τις ρίζες του φυτού.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαλείψετε κάθε αντίσταση. Έτσι μπορείτε εύκολα να τραβήξετε όλο το πράγμα με το χέρι.

χρήση ζιζανιοκτόνου

Το να τραβήξετε το φυτό με το χέρι δεν είναι πιθανώς μια βιώσιμη λύση.

μέσα σε λίγες εβδομάδες Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι στον κήπο σας φυτρώνουν δέντρα. Αν είναι έτσι Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικές άλλες μεθόδους καθαρισμού. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιήστε ζιζανιοκτόνα.

Υπάρχουν πολλά ζιζανιοκτόνα ευρέος φάσματος στην αγορά που είναι πολύ αποτελεσματικά και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Ψάξτε για ζιζανιοκτόνα που περιέχουν dicamba καθώς είναι αποτελεσματικά. Ειδικά αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

Φροντίστε να αποφύγετε τη χρήση συμβατικών ζιζανιοκτόνων. Αντίθετα, αγοράστε μόνο ζιζανιοκτόνα που έχουν σχεδιαστεί για πλατύφυλλα φυτά. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα που βρίσκονται εδώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του γκαζόν σας. Θα καταστρέψουν τυχόν τρυφερά φυτά ή λαχανικά που μπορεί να καλλιεργείτε στον κήπο σας.

Αν έχετε κήπο με λουλούδια Βεβαιωθείτε ότι το ζιζανιοκτόνο σπρέι δεν εξαπλώνεται μακριά και ευρέως. Πρέπει επίσης να προστατεύεστε όταν χρησιμοποιείτε ζιζανιοκτόνα. Επομένως, θα πρέπει να φοράτε μάσκα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο. Ο κισσός είναι πολύ εύκαμπτος και προσαρμόζεται πολύ γρήγορα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν ξανά και ξανά. Το προϊόν θα σταματήσει να λειτουργεί. Τα φυτά προσαρμόζονται πολύ γρήγορα. Έτσι, αν θέλετε να μείνετε μακριά Πρέπει να το αλλάζετε περιοδικά.

Αν παρατηρήσετε σοβαρό πρόβλημα με κισσό στον κήπο σας. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την πιθανότητα να καταστρέψετε ολόκληρο το δέντρο και να ξεκινήσετε από την αρχή.

για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα Ένα ζιζανιοκτόνο ευρέως φάσματος θα πρέπει να ψεκάζεται σε όλη την περιοχή. Ωστόσο, αυτό είναι ένα δραστικό μέτρο και συνιστάται από ειδικούς μόνο εάν περισσότερο από το μισό του χλοοτάπητά σας καλύπτεται με αυτά τα ζιζάνια.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από το ζιζανιοκτόνο Πρέπει να ρυθμίσετε σωστά την ώρα. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ζιζανιοκτόνων όταν ο καιρός είναι περίπου 21 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 70 βαθμούς Φαρενάιτ.

Επιπλέον, εφαρμόστε ζιζανιοκτόνο μόνο μετά το κούρεμα.

Μετά τη χρήση του ζιζανιοκτόνου Θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε επιπλέον εργασίες στον κήπο σας. Απλά πρέπει να αφήσετε το ζιζανιοκτόνο να βυθιστεί και να το αφήσετε να κάνει τη δουλειά του.

Στη συνέχεια, περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν εφαρμόσετε ξανά το ζιζανιοκτόνο στο φυτό στη συνιστώμενη δόση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί τελική θεραπεία μετά από δύο εβδομάδες. Συνιστάται η φθινοπωρινή εφαρμογή ζιζανιοκτόνου. Ο αλεσμένος κισσός τείνει να αποθηκεύει θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι μπορούν να απορροφούν πιο αποτελεσματικά τα ζιζανιοκτόνα.

Αυτό αποδυναμώνει πολύ τον αλεσμένο κισσό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. να πεθάνει τελείως και να μην επιστρέψει ποτέ Μπορείτε να τα περιποιηθείτε νωρίς την άνοιξη ή ακόμα και το καλοκαίρι που τα φυτά είναι ανθισμένα. Αλλά αν θέλετε να έχετε το πλήρες αποτέλεσμα Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε πρόσθετες θεραπείες.

σε αυτές τις περιπτώσεις Πρέπει να ξέρετε ότι τα ζιζανιοκτόνα θα σώσουν τα φυτά. αντί να τους σκοτώσει τελείως Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό εντελώς Το φθινόπωρο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς. Και θα πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες.

σκοτώνουν τα φυτά χωρίς χημικά

Εάν πιστεύετε ότι η χρήση ζιζανιοκτόνων μπορεί να μην είναι έξυπνη ιδέα και θέλετε να επιλέξετε μια μη χημική λύση. Υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Εάν αφαιρέσετε το φυτό με το χέρι Μπορείτε επίσης να κάνετε άλλα πράγματα. Για να κάνετε τη ζωή του φυτού λίγο λιγότερο ευχάριστη, για παράδειγμα, αφαιρέστε τη σκιά στον κήπο για να επιτρέψετε στο φυτό να πάρει πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

Αλλά όπως είπαμε. Το φυτό δεν θα πεθάνει εντελώς σε αυτή την κατάσταση. Εάν μπορείτε να βελτιώσετε την αποστράγγιση του κήπου σας και να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους. Τα δέντρα θα πεθάνουν λιγότερο.

Έχετε όμως υπόψη σας ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. και αντί να σκοτώσει το δέντρο εντελώς Ίσως μπορέσεις να το χειριστείς.

Γεννημένος για να σκοτώσει τον Κλέι Άιβι

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για εσάς είναι να χρησιμοποιήσετε βόριο. Το βόριο είναι ένα αποτελεσματικό ζιζανιοκτόνο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί στη γεωργία συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε βόριο. Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν θα βρείτε αυτήν τη μέθοδο στους περισσότερους ιστότοπους και αλλού.

Η διαδικασία για την προσθήκη βορίου απαιτεί 10 ουγγιές βόρακα και την ανάμειξή του με 4 ουγγιές νερό.Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ελαφρώς ζεστό.

Μόλις αραιώσετε το μείγμα Προσθέστε τρία γαλόνια νερό στο μείγμα για να ανακατευτεί καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε το μείγμα στον αλεσμένο κισσό.

Για καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε βόριο Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα όταν ο καιρός είναι ξηρός και τα φυτά δεν ποτίζονται υπερβολικά. Η πραγματική δυσκολία έγκειται στην ανάμειξη του βορίου μαζί.

Η παραμικρή απόκλιση από τα επίπεδα που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να σκοτώσει όλα τα φυτά του σπιτιού σας. Εξάλλου Το έδαφος μπορεί επίσης να είναι τοξικό.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το βόριο είναι επιβλαβές για τα φυτά και άλλα ζώα, ειδικά εάν βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η μεγάλη προώθηση της χρήσης του βορίου.

στο περασμα του χρονου Το βόριο θα είναι πιο επιβλαβές για το περιβάλλον. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σκοτώσετε αναρριχητικά φυτά εδάφους.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *