How to Keep Rabbits from Eating Your Plants (7 Effective Methods)

Είτε φυτεύετε λουλούδια είτε λαχανικά. Υπάρχουν πολλά ζώα της αυλής που τρώνε φυτά κήπου. Το κουνέλι σφύριξε τον φόβο στην καρδιά του κηπουρού.

Τα κουνέλια είναι κοινά στους κήπους και δεν χρειάζεται περιγραφή για να τα αναγνωρίσετε.Είναι ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι παμφάγα.

Τα κουνέλια θα φάνε οποιοδήποτε φυτό μπορούν να φάνε. Αυτό περιλαμβάνει τον φλοιό, τα κλαδιά, τις ρίζες και τους περισσότερους καρπούς μαζί με οτιδήποτε έχει φύλλα.

Εκτός από το να τρώτε τα φυτά σας Τα περισσότερα κουνέλια δεν κάνουν ζημιά. για τον κήπο σας

Σημάδια κουνελιών στον κήπο σας

Πριν βουτήξετε στο πλήρες πρόγραμμα προστασίας κουνελιών, Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι το κατάλληλο ζώο για να μασάτε τα φυτά σας.

Επιθεωρήστε προσεκτικά τα κατεστραμμένα φυτά σας. Γεμάτη με μικροσκοπικές τρύπες ή σκισμένη; μάλλον έντομο

Τα κουνέλια τρώνε τα περισσότερα φυτά ταυτόχρονα. αφήνοντας πολύ καθαρές άκρες Είναι σαν κάποιος να κόβει τα περισσότερα φυτά με ένα ψαλίδι.

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι των κουνελιών είναι η παρουσία μικρών στρογγυλών περιττωμάτων που είναι σκούρα καφέ ή σχεδόν μαύρα και περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου μπιζελιού.

Οι σκίουροι ή τα ποντίκια, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ μικρότερα και μακρύτερα.

Σκάβω στον κήπο; Ακόμα κι αν το κουνέλι σκάβει ριζώδη λαχανικά Αλλά θα είναι πάνω από το έδαφος όταν έχετε χόρτα εύκολα προσβάσιμα από τον κήπο σας.

Τα μικρά λαγούμια μπορούν να σκάψουν από σκίουρους, τσιπούνια ή τρωκτικά. Μερικά πουλιά μπορούν να τρυπήσουν δέντρα και να σκάψουν μια αξιοσημείωτη τρύπα στην αυλή σας.

Μπορεί επίσης να βάλετε τον κηπουρό να συζητήσει αν έχετε να κάνετε με κουνέλια ή κουνέλια. Μοιάζουν τόσο πολύ που μπορεί να μην είναι εμφανή την πρώτη φορά που επισκέπτεστε τον κήπο σας.

Τα κουνέλια είναι μεγαλύτερα από τα κουνέλια. Έχει μακρύτερο σώμα και μακρύτερα πόδια Μόλις διευθετήσετε αυτό το επιχείρημα Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για την προστασία των φυτών σας.

Μόλις μάθετε ότι έχετε πρόβλημα με τα κουνέλια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα φυτά σας.

Πώς να κρατήσετε τα κουνέλια μακριά από τα φυτά σας

1 – Τοποθετήστε το φράχτη

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κουνέλια είναι σπουδαίοι άλτες και μπορούν να υπερπηδήσουν τα περισσότερα εμπόδια. Η αλήθεια είναι Ο μέσος λαγός είναι απίθανο να πηδήξει περισσότερο από 3 πόδια, οπότε η περίφραξη δεν είναι καλή ιδέα. Δεν είναι σαν ένα εμπόδιο 12 ποδιών όπου πρέπει να αποτρέψεις τα ελάφια.

Τα κουνέλια λατρεύουν να σκάβουν και μπορούν να τρυπώσουν κάτω από φράχτες εάν δεν είναι θαμμένα τουλάχιστον ένα πόδι κάτω από το έδαφος.

Το διχτυωτό σύρμα όπως το σύρμα κοτόπουλου ή ο σύνδεσμος αλυσίδας λειτουργεί καλά. Οτιδήποτε έχει μεγάλη τρύπα μπορεί να επιτρέψει σε ένα αποφασισμένο κουνέλι να στριμωχτεί.

Για κάτι πιο ελκυστικό Μπορείτε να αποτρέψετε τα κουνέλια από το να τρώνε τα φυτά σας με ξύλινο φράχτη αντί για συρματοπλέγματα. Ο φράχτης ή οι σανίδες πρέπει να είναι πιο κοντά το ένα στο άλλο. και εξακολουθεί να είναι εν μέρει θαμμένο υπόγεια για να αποφευχθεί η δημιουργία σήραγγας

2 – Κάντε τα φυτά σας λιγότερο πεινασμένα

Τώρα μιλάμε για διάφορα σπρέι ή εφαρμογές. Για να φέρετε την αίγλη από τα φυτά του κήπου σας Το κλασικό μπορεί να γίνει στο σπίτι με ψιλοκομμένο σκόρδο ή χυμό σκόρδου και νερό.Οι δυνατές γεύσεις εσπεριδοειδών όπως λεμόνι ή πορτοκάλι θα λειτουργήσουν επίσης.

Αν φτιάξετε το δικό σας σπρέι αιθέριων ελαίων Αραιώστε πριν τη χρήση. Όπως ακριβώς είναι πολύ δυνατά στο δέρμα σου. Είναι επίσης πολύ δυνατά στα φύλλα των φυτών.

όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σπρέι Πρέπει να είστε επιμελείς και να ψεκάζετε ξανά κάθε λίγες μέρες, ακόμη και μετά το πότισμα ή τη βροχή.

Το καυτερό πιπέρι καγιέν μπορεί να απωθήσει τα περισσότερα παράσιτα. Αν και είναι λίγο πιο επώδυνο για τη μύτη ή το στόμα από τις παραπάνω επιλογές. Ψεκάστε στο έδαφος και το φύλλωμα γύρω από τα φυτά σας για να δημιουργήσετε έναν πιο ελκυστικό κήπο.

Η διαφορά με αυτό είναι ότι το κουνέλι δεν αρέσει αρχικά στη γεύση του. Τα κουνέλια έχουν φαρδύ ουρανίσκο και δυστυχώς δεν μπορούν να φάνε πολλά πράγματα.

Το σκόρδο και τα κρεμμύδια είναι δύο υπέροχες εντομοαπωθητικές επιλογές. (Και βοηθά επίσης στην απώθηση των κοριών.)

Για λουλούδια, μπορείτε να προσθέσετε μαυρομάτικα Susan, yarrow, periwinkle, παπαρούνες ή catnip για να απωθήσετε τα κουνέλια.

Το τελευταίο μπορεί να έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της προσέλκυσης γατών της γειτονιάς, κάτι που θα μπορούσε να είναι άλλος ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τα κουνέλια.

3 – Σοκ τους

Τα αστικά κουνέλια μπορεί να φαίνονται αδιάφορα στους ανθρώπους. Αλλά γενικά, τα κουνέλια είναι τρομακτικά πλάσματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των φυτών σας.

Τα αρωματικά προϊόντα που δίνουν την ψευδαίσθηση των κοντινών αρπακτικών είναι μια άλλη επιλογή. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά που παρασκευάζονται από ούρα κογιότ ή άλλα αρπακτικά.

Αυτές οι ουσίες είναι γενικά χωρίς άρωμα για τον άνθρωπο. Αλλά τα κουνέλια έχουν πολύ καλή όσφρηση και σίγουρα θα παρατηρήσουν την «παρουσία» των αρπακτικών.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει DIY τα δικά σας ούρα Όμως τα κουνέλια δεν έχουν την ίδια έντονη ενστικτώδη ανταπόκριση.

Ένας άλλος τρόπος χαμηλής τεχνολογίας για να τρομάξετε τα κουνέλια είναι να κρεμάτε σακούλες από αλουμινόχαρτο γύρω από τον κήπο σας, κουνώντας τα στο αεράκι.

Το κόλπο είναι να πατήσετε τη σωστή ποσότητα για να τα κάνετε να κάνουν έναν απροσδόκητο θόρυβο. Αλλά μην είστε τόσο δυνατοί ώστε να σταματήσει να δημιουργεί ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα.

Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί καλύτερα γιατί αντανακλά το φως τις ηλιόλουστες μέρες. προκαλούν λάμψεις φωτός και ήχου Τα κουδούνια του ανέμου μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά αν τα κρεμάσετε κοντά στον κήπο.

Αν θέλετε μια πιο ακραία επιλογή Μπορείτε να αγοράσετε συσκευές αισθητήρα κίνησης που λειτουργούν με εκτοξευτήρες κήπου. όταν το κουνέλι περνάει τον αισθητήρα Θα ήταν μια σταγόνα νερό. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο. αν και οι αισθητήρες είναι γενικά πιο αποτελεσματικοί έναντι μεγαλύτερων ζώων (π.χ. ελάφια).

Δεν κάνουν διακρίσεις. Οπότε όποιος περνάει μπορεί να το ψεκάσει. Εάν εγκαταστήσετε τον αισθητήρα σε μέρος όπου περνούν άνθρωποι Αυτό περιλαμβάνει εσάς, τα παιδιά σας ή τον πλησιέστερο ταχυδρομικό πάροχο.

4 – Αφαιρέστε το κάλυμμα.

Στα κουνέλια δεν αρέσει να περιφέρονται μακριά στην ύπαιθρο και προτιμούν να μετακινούνται από το ένα ασφαλές μέρος στο άλλο. Αν βάλετε ψηλό γρασίδι, πεσμένα δέντρα ή σωρούς από βράχους τριγύρω όλος ο χώρος του κήπου σας έξω Θα δημιουργήσει μια ζώνη έκθεσης που αποτρέπει τον έλεγχο πολύ κοντά στα φυτά σας.

Αυτό θα τους εμποδίσει να χτίσουν σπήλαια ή φωλιές στην ιδιοκτησία σας. Τα κουνέλια αναπαράγονται πολύ γρήγορα. και αν αφήσετε μια οικογένεια να ζει μέσα ή κοντά στον κήπο σας Μπορεί σύντομα να έχετε μεγάλο πρόβλημα.

5 – Πάρε ένα σκύλο

Αυτή μπορεί να μην είναι μια βολική λύση για το φυτοφάγο κουνέλι σας. Αλλά το να έχεις έναν σκύλο που περνά τον περισσότερο χρόνο του στην αυλή μπορεί να είναι αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας.

Το να σας κυνηγάει ένας σκύλος μπορεί να τρομάξει το κουνέλι για φαγητό. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ο σκύλος σας ενδιαφέρεται να κυνηγήσει κουνέλια ή απλώς να κάθεται και να παρακολουθεί.

Εάν είστε τυχεροί, ακόμη και ένας τεμπέλης σκύλος μπορεί να σας βοηθήσει με τη δουλειά σας. Γιατί το άρωμά τους θα τους αποτρέψει αυτόματα. Αφήστε τα να ουρήσουν γύρω από τα φυτά για να αυξήσετε το αποτέλεσμα.

6 – Παγίδες και μεταφορές

έσχατη λύση Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε κουνέλια για να διατηρήσετε τον κήπο σας. Οι επικίνδυνες παγίδες είναι μια επιλογή. Αλλά οι ανθρώπινες παγίδες φαίνονται λίγο πιο κατάλληλες για αυτήν την κατάσταση.

Ενώ αυτός ο τύπος δολώματος μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερα ζώα όπως τα ρακούν, το ζωντανό δόλωμα με μια φέτα φρέσκο ​​μήλο και φυστικοβούτυρο είναι το πιο αποτελεσματικό.

Η μοίρα δεν έχει λόγο να τα παρατήσετε και να αφήσετε τον κήπο σας να εξαφανιστεί από τον τοπικό πληθυσμό κουνελιών. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές στρατηγικές. Ή ανακατέψτε και συνδυάστε τον τέλειο συνδυασμό για να αποτρέψετε τα κουνέλια από το να φάνε τα φυτά σας.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *