How to Straighten a Tree (Of Any Age)

Τα δέντρα είναι ένα μέρος του γκαζόν και του τοπίου σας που συχνά παραβλέπετε και γίνονται πρόβλημα. από αχλαδιές μέχρι βελανιδιές μέχρι ιτιές Τα φυτά εκπληρώνουν τη φαντασία και τον κήπο σας.

Μπορούν να σας ενοχλήσουν όταν τα πράγματα χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Τα δέντρα μπορούν να σπάσουν ή να σπάσουν κλαδιά και να καλύψουν τον κήπο σας. Αυτά είναι κοινά προβλήματα για τους ιδιοκτήτες δέντρων.

Ψάχνετε στο διαδίκτυο γιατί έχετε νέο πρόβλημα. Αυτό είναι το δέντρο που πρέπει να ισιώσει. Ανεξάρτητα από το πώς προκύπτει το πρόβλημα του δέντρου – από μια καταιγίδα ή φυσικά με την πάροδο του χρόνου – υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε βήματα και να ισιώσετε το δέντρο.

Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια από έναν κηπουρό ή άλλο ειδικό στα φυτά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να το κάνετε ή πότε να προσπαθήσετε να σώσετε το δέντρο. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο επιλογών είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε. Και αυτός ο ιστότοπος έχει απαντήσεις για να σας βοηθήσει!

Γιατί το δέντρο άρχισε να γέρνει;

Είναι σύνηθες τα νεαρά φυτά να γέρνουν προς τα πίσω ως μέρος του τοπίου σας. Το έδαφος τείνει να καθιζάνει φυσικά όταν ποτίζετε. Και οι δυνατοί άνεμοι και η βροχή μπορεί να κάνουν τα φυτά σας να πέσουν πριν φυτευτούν καλά.

Ωστόσο, ακόμη και τα μακρόβια δέντρα μπορούν να καταστραφούν από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Μετά από μια μεγάλη βροχή Όταν το έδαφος είναι βρεγμένο και πιο αδύναμο από το συνηθισμένο Οι τυφώνες ή οι ισχυρές καταιγίδες τείνουν να προκαλούν την ανατροπή των δέντρων. Ανεξάρτητα από την αιτία Πρέπει να ξέρετε πώς να το διορθώσετε.

Αυτό το άρθρο θα παρέχει μεθόδους. Τέσσερις τρόποι προσέγγισης αυτού του θέματος Μπορείτε να στηριχτείτε σε ένα νεοφυτεμένο δενδρύλλιο.

Το πρόβλημα ποικίλλει για το δέντρο και τις ρίζες σε μια καλά προσκολλημένη κατάσταση. Τα ώριμα φυτά έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Ορισμένα δέντρα έχουν ειδικά προβλήματα που μπορούν να λυθούν μόνο με καλωδιώσεις. συνδυασμό μεθόδων Τέσσερις τρόποι για να γείρετε ένα δέντρο σε ένα άρθρο είναι σημαντικοί και χρήσιμοι.

Προβλήματα ειδικά για νεαρά δέντρα

Το δέντρο θα αναπτυχθεί φυσικά προς τον ήλιο, κάτι που θα διορθώσει την κλίση με την πάροδο του χρόνου. Τα δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν διαγώνια χωρίς καμία ζημιά. Τα νεαρά φυτά μπορεί να αναπτυχθούν άπαχα για τους ακόλουθους λόγους:

 • Τα νεαρά φυτά τείνουν να κλίνουν επειδή οι ρίζες τους δεν έχουν ακόμη προεξέχει από τη σφαίρα της ρίζας για να αγκυρώσουν το περιβάλλον έδαφος.
 • Τα πορώδη, εύθραυστα εδάφη δεν παρέχουν την καλύτερη υποστήριξη στις ρίζες των δέντρων.
 • Το πολύ υγρό χώμα μπορεί να κάνει το φυτό ασταθές – προσαρμόστε το σχέδιο αποστράγγισης γύρω από το φυτό έτσι ώστε να μην γέρνει.
 • Οι ισχυροί άνεμοι και το ασταθές ή υγρό έδαφος προκαλούν συχνά τα δέντρα να ταλαντεύονται.
 • Τα νέα φυτά μπορούν να κλίνουν εάν δεν φυτευτούν αρκετά βαθιά ή το έδαφος δεν χαλαρώσει μετά τη φύτευση.

Πώς να ισιώσετε ένα μικρό, λεπτό φυτό

χτίστε ένα δέντρο σε ένα δέντρο

όταν ορίζεται ως μικρό δέντρο Είναι πιθανό να σκέφτεστε δέντρα ηλικίας μικρότερης του ενός έτους που δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει ριζικά συστήματα. όπως βλέπεις Αυτά τα δέντρα έχουν τα δικά τους συγκεκριμένα προβλήματα.

Αν γέρνεις λίγο, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Τα μικρά δέντρα που γέρνουν μπορούν να ωθηθούν προς τα πίσω όρθια και να στερεωθούν στη θέση τους.

Σε νεαρά φυτά που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, σκεφτείτε τα εξής.

 1. οδηγούν τις μετοχές. Εάν ο ιστότοπός σας φυσάει από μία κατεύθυνση Χρησιμοποιήστε μια βαριοπούλα για να σφυρίξετε ξύλο ή μέταλλο γύρω από την περίμετρο του δέντρου έξω από τη σφαίρα της ρίζας για να κρατήσετε την κορυφή ενάντια στον άνεμο. Οδηγήστε το κοντάρι σε γωνία 45 μοιρών προς τον κορμό του δέντρου.
 2. τεντώστε το Μουλιάστε το χώμα γύρω από το φυτό σας με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου. Ασκήστε πίεση στον κορμό σας καθώς πιέζετε. Αν η ρίζα κινηθεί Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα χειροκίνητο βαρούλκο συνδεδεμένο στο δέντρο για να σηκώσετε το δέντρο. Ασκήστε αργή, ομοιόμορφη πίεση για να μην καταστρέψετε τον κορμό. Συμπυκνώστε καλά το χώμα γύρω από τη βάση. Θα βουλώσει τη ρίζα στο έδαφος.
 3. διατηρούν την ασφάλεια Χρησιμοποιήστε ένα σχοινί για να το δέσετε σε ένα δέντρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο τυλιγμένο μέσα από την εύκαμπτη θήκη για την προστασία του κορμού. με μικρά σπορόφυτα Ένα μικρό μήκος νάιλον μπορεί να δεθεί γύρω από το στέλεχος και να στερεωθεί στον πάσσαλο. Οι λωρίδες από καμβά ή λινάτσα θα λειτουργήσουν επίσης. Ορισμένοι τύποι εμποδίζουν το σχοινί ή το καλώδιο να τρίβεται μέσω του ελαστικού καθετήρα. Θέλετε τα στελέχη να κουνιούνται ελαφρά.
 4. Δώστε χρόνο στο φυτό να διορθωθεί. για να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας αντέχει Αφήστε τους πασσάλους για ένα χρόνο μέχρι να φυτευτούν οι ρίζες στο έδαφος. Επιθεωρείτε περιοδικά το δέντρο. Ρυθμίστε την τάση του σχοινιού όπως χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι το ραβδί είναι εύκαμπτο.

Μια σημείωση για τη στοίβαξη

Πολλοί άνθρωποι ποντάρουν τα δέντρα αμέσως μετά τη φύτευση για να διασφαλίσουν ότι θα μεγαλώσουν ίσια και ψηλά μέχρι να στείλουν τις ρίζες τους στο έδαφος—πιθανώς κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Ωστόσο, οι κηπουροί και οι ειδικοί στα φυτά προειδοποιούν να μην αφήνετε απόθεμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς τα νεαρά φυτά παράγουν πιο ανθεκτικό ξύλο εάν ο κορμός είναι εύκαμπτος.

Αφαιρείτε τους πασσάλους για να επιτρέψετε στον κορμό να λυγίσει και να φυτέψετε ένα πιο ανθεκτικό δέντρο.

Διαχείριση ξεριζωμένων δέντρων

μικρές σανίδες δαπέδου

Εάν μια καταιγίδα ξεριζώσει τα νεαρά φυτά σας, αξιολογήστε προσεκτικά εάν μπορούν να διασωθούν. Αφαιρέστε το χώμα από τις ρίζες και ισιώστε απαλά το φυτό.

στηρίξτε το δέντρο

Πώς να κρατήσετε ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο όρθιο

Το ποντάρισμα μπορεί να υποστηρίξει προσωρινά το δέντρο μέχρι το ριζικό του σύστημα να είναι αρκετά σταθερό ώστε να υποστηρίζει μόνο το δέντρο. Αν βάλετε φυτό, αφήστε τη συσκευή για μια σεζόν.

Οι πόλοι πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ξύλο ή μέταλλο. Το ποντάρισμά σας θα πρέπει να έχει μήκος πέντε πόδια.

 • Σφυρηλατήστε τον πάσσαλο στο χώμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από το δέντρο που γέρνει.Σφυρί περίπου 18 ίντσες από το ξύλο και 18 ίντσες στο χώμα σε γωνία 15 μοιρών. Αποφύγετε να καταστρέψετε τις ρίζες.
 • Περάστε τον ιμάντα καστάνιας μέσα από το κέντρο του εύκαμπτου σωλήνα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες είναι αρκετά μακριές ώστε να ασφαλίζουν γύρω από τον κορμό του δέντρου.
 • Χρησιμοποιήστε προαιρετικά τον εύκαμπτο σωλήνα που τροφοδοτείται μέσω ελαστικού εύκαμπτου σωλήνα. Μη χρησιμοποιείτε σύρμα ως ιμάντα. Αυτό μπορεί να βλάψει το φλοιό και να καταστρέψει το δέντρο.
 • Ελέγχετε το δέντρο κάθε εβδομάδα. Σφίξτε όταν ο ιμάντας είναι χαλαρός. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι ασφαλή μετά από μια καταιγίδα.
 • Αφαιρέστε τη μπάρα και το κοντάρι μετά από μία σεζόν. Αν δείτε ότι το φυτό είναι όρθιο αντί να γέρνει χαλαρώστε το λουρί
 • Μπορείτε να αρχίσετε να ποντάρετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αλλά αφήστε το δέντρο να περάσει την πλήρη καλλιεργητική του περίοδο προτού ξεφλουδίσετε τον φλοιό.

Πώς να κάνετε ένα μεγάλο δέντρο να στέκεται όρθιο

σχοινί γύρω από το κούτσουρο
 • για τον προσδιορισμό του μεγέθους της τάφρου που θα σκαφτεί Μετρήστε τη διάμετρο των γύρω δέντρων. το πιο χοντρό μέρος του κορμού του δέντρου
 • Σκάψτε μια τάφρο γύρω από το φυτό σας για να ελευθερώσετε τις ρίζες. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να σκάψετε μια τάφρο γύρω από τον κορμό του δέντρου, τουλάχιστον 10 ίντσες για κάθε ίντσα διαμέτρου κορμού, σκάβοντας δύο πόδια βάθος.
 • Εάν το δέντρο είναι ασυνήθιστα μεγάλο Μπορείτε να προσλάβετε μια εταιρεία μετακίνησης δέντρων για τη δουλειά.
 • Τα μεγάλα δέντρα δεν επισκευάζονται εύκολα. Πολλοί άνθρωποι κλίνουν για να αποφύγουν να βλάψουν τις ρίζες των ώριμων δέντρων και να τα σκοτώσουν.
 • Τοποθετήστε το χαλάκι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. στη συνέχεια τυλίξτε το σχοινί γύρω από το χαλάκι τυλίξτε το κορδόνι γύρω από το χαλάκι χτίστε και προστατέψτε το
 • Για την προστασία του φλοιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν φύλλα φελιζόλ ή παλιές κουβέρτες.
 • Τραβήξτε το σχοινί για να ισιώσετε το δέντρο. Σταματήστε να τραβάτε όταν το δέντρο είναι όρθιο.

προειδοποίηση

 • Να είστε προσεκτικοί όταν λυγίζετε το στέλεχος κάθετα. Μπορεί να χρειαστεί να λυγίσετε αρκετές φορές. εβδομάδες ή μήνες για να μην καταστραφεί το καλώδιο
 • Παρακολουθήστε τη σχέση μεταξύ των δέντρων. Χαλαρώστε καθώς μεγαλώνει το δέντρο. Αν δεθεί πολύ σφιχτά, θα βλάψει το φλοιό και το στέλεχος. Η ζημιά μπορεί να αποδυναμώσει τα ώριμα φυτά σας.
 • Κλαδέψτε γύρω από τα δέντρα και τη βλάστηση για να κρατήσετε το φυτό ίσιο και όχι συνωστισμένο.
 • Τραβήξτε τους πασσάλους και δέστε τις άκρες αφού το δέντρο σας είναι όρθιο και σταθερό.
 • Μην τραβάτε τις ρίζες προς τα πάνω χωρίς πρώτα να τις χαλαρώσετε. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να σκοτώσετε το δέντρο.
 • Γεμίστε τη βρωμιά γύρω από το δέντρο. Συλλέξτε τη βρωμιά πίσω στα χαρακώματα. Καλύψτε τις ρίζες για καλή βάση. Αφαιρέστε το σχοινί από το δέντρο και τον κορμό αφού καλαφατίσετε τις τρύπες.
 • Οι ρίζες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από ένα χρόνο για να αποκατασταθούν όταν χαλαρώσετε τις ρίζες και αντικαταστήσετε το φυτό.
 • Τυλίξτε μια ελαστική ταινία γύρω από το ξύλο. Καρφώστε δύο ή τρεις πασσάλους τουλάχιστον 18 ίντσες πάνω από το έδαφος Τυλίξτε μια λωρίδα από τέντωμα δέντρου γύρω από το κέντρο του κορμού για να κρατήσετε το δέντρο στη θέση του, ώστε οι ρίζες να μπορούν να αποκατασταθούν.

επιλογές καλωδίωσης

ζωσμένο δέντρο

Καλωδίωση σταθεροποιήστε το παλιό ξύλο Η καλωδίωση χρησιμοποιείται από κηπουρούς ή επαγγελματίες φροντίδας φυτών για να βοηθήσει στη διάσωση των φυτών. Μπορεί να προκύψει περίζωμα εάν το καλώδιο δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στο δέντρο.

Η καλωδίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σωθούν σπασμένοι κορμοί δέντρων. Αν δεν υπάρχει καλώδιο Το σχισμένο καλώδιο τελικά θα σπάσει.

Η καλωδίωση μπορεί να υποστηρίξει μεγάλα κλαδιά που αναπτύσσονται υπό άβολες γωνίες. Η χειρουργική επέμβαση είναι ένα προληπτικό μέτρο που μπορεί:

 1. Κορμοί δέντρων (Οι κορμοί ή τα κλαδιά που έχουν καταπατηθεί μπορεί να οδηγήσουν σε μυκητιασικές λοιμώξεις.)
 2. διατηρήστε την όψη του δέντρου (Ένα δέντρο που έχει χάσει τα μεγάλα κλαδιά του)
 3. Αν είναι μεγάλο δέντρο κοντά στο σπίτι Η καλωδίωση μπορεί να σώσει ένα σπίτι από υλικές ζημιές.

Καλωδίωση και Guying

Η καλωδίωση περιλαμβάνει τη διάνοιξη μιας τρύπας στον κορμό ή το κλαδί δέντρου και τη σύνδεση του καλωδίου. Κρατά με ασφάλεια τα καλώδια. Η στήριξη γίνεται εξ ολοκλήρου πάνω από το έδαφος.

Η καλωδίωση παρέχει σταθερότητα κατά τη διάρκεια ζωής του δέντρου. Τα καλώδια ήταν εκεί για πάντα.

Το Guying είναι μια άλλη τεχνική για τη σταθεροποίηση ενός δέντρου. Είναι μια μέθοδος δρομολόγησης καλωδίων κατά την οποία το καλώδιο αγκυρώνεται στο έδαφος. (όπως στο στοίχημα ενός δέντρου) ή με άλλο δέντρο

γενική υγεία του δέντρου

υγεία του δέντρου

Επειδή αφιερώνετε πολύ χρόνο και προσοχή στα φυτά σας. Πρέπει να δώσετε στα φυτά σας τις κατάλληλες συνθήκες υγείας για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία τους.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κατά την επιλογή νέων εγκαταστάσεων ή τη συντήρηση υπαρχόντων.

 • Επιλέξτε ζωντανά φυτά κατάλληλα για την περιοχή και την καλλιεργητική περίοδο της χώρας σας. Το αγροτικό σας κέντρο, το φυτώριο ή η ζαρντινιέρα σας μπορούν να σας πουν ακριβώς τι είναι καλύτερο για την περιοχή σας.
 • Καθορίστε το σωστό μέρος για να φυτέψετε. Μην φυτεύετε πολύ κοντά στο σπίτι ή τον φράχτη σας. Παρατηρήστε πόσο μεγάλο θα είναι το δέντρο και πόσο μακριά θα εξαπλωθεί το ριζικό σύστημα. Δεν θέλετε να καταστρέψετε το πεζοδρόμιο γιατί το ριζικό σύστημα του δέντρου που θα επιλέξετε είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζετε.
 • Δώστε προσοχή στη δύση του ηλίου που θα επιτρέψει στα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.
 • Εξετάστε τις επιλογές ποτίσματος των φυτών σας.
 • Μάθετε ποια λιπάσματα είναι πιο κατάλληλα για να βοηθήσουν τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.
 • Προσδιορίστε ποια παράσιτα ζουν στην περιοχή σας και ποια μπορεί να αποτελέσουν μακροπρόθεσμη απειλή για την υγεία του δέντρου σας.
 • Ερευνήστε τα ζιζανιοκτόνα και άλλες θεραπείες που μπορούν να σκοτώσουν τα έντομα που βλάπτουν τα φυτά σας.
 • Ερευνήστε ποια ζώα θα ωφεληθούν από τη φύτευση των φυτών σας. Το δέντρο σας μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία ζώων, από σκίουρους μέχρι πουλιά.
 • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα οφέλη της φύτευσης δέντρων με βάση τον τρόπο που τα δέντρα απομακρύνουν το μονοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και επαναφέρουν οξυγόνο. Θα σε κάνει να χαμογελάσεις!
 • Και να χαίρεσαι το δέντρο σου! Φύτεψε το, μίλα σαν νερό! Καθίστε δίπλα του και κάντε ένα πικνίκ. Τραβήξτε μια φωτογραφία και δείξτε τη στους φίλους και την οικογένειά σας. Κλαδέψτε το κλαδί και φυτέψτε ένα νέο δέντρο από αυτό! Συγχαρητήρια για το δέντρο σας!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *