Η καλλιέργεια αλόης βέρα είναι πολύ χρήσιμη. Ίσως το μεγάλωσες επειδή ήθελες να το χρησιμοποιήσεις. χρήσιμες ιδιότητες.

Συχνά θα βρείτε την αλόη βέρα που χρησιμοποιείται ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα χρήση τέτοιων φαρμάκων για την καταπολέμηση της καούρας.

Τα οφέλη της αλόης βέρα είναι τόσα πολλά που πολλοί αρχίζουν να την καλλιεργούν στους κήπους τους. Αν θέλεις να τρυγήσεις, πρέπει να κόψεις λίγο.

Ωστόσο, δεν θέλετε να σκοτώσετε τα φυτά κατά τη συγκομιδή. Υπάρχει τρόπος να μαζέψετε κάκτους χωρίς να τους σκοτώσετε;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τη συγκομιδή της αλόης βέρα. Μπορείτε να αποφασίσετε πώς να συγκομίσετε με ασφάλεια, ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα φυτά σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια κοφτερή λεπίδα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο μαχαίρι που χρησιμοποιείτε για τη συγκομιδή των κάκτων. Εάν προσπαθήσετε να συγκομίσετε το φυτό με μια θαμπή λεπίδα Είναι πιθανό να βλάψετε το φυτό.

Ο καλύτερος τύπος μαχαιριού για να κόψετε δέντρα είναι ένα οδοντωτό μαχαίρι. Θα πρέπει να είναι πολύ αιχμηρό, ώστε να μπορείτε να κόψετε με ακρίβεια χωρίς μεγάλο πρόβλημα.

Η απολύμανση των λεπίδων πριν και μετά τη χρήση είναι επίσης απαραίτητη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τρίβοντας οινόπνευμα στις λεπίδες πριν μπουν στη διαδικασία συγκομιδής.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποστειρωθούν οι λεπίδες. Αξίζει τον κόπο γιατί τα κοψίματα που κάνετε κάνουν το φυτό λιγότερο πιθανό να αναπτύξει προβλήματα όπως μυκητιάσεις ή ασθένειες.

Εάν δεν έχετε μια καλή λεπίδα αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να βγείτε έξω και να αγοράσετε μια. Ευτυχώς, αυτά τα μαχαίρια δεν είναι ακριβά.

Αποφύγετε να κόψετε περισσότερα δέντρα από όσα χρειάζεται.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να κόψετε περισσότερα δέντρα από όσα χρειάζεται. Κατανοήστε ότι το κλάδεμα ενός κάκτου θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Αυτό το φυτό είναι αυτοθεραπευόμενο. Αλλά θα χρειαστούν δύο ή τρεις ημέρες για να το κάνετε αφού το κόψετε. Αυτό θα προστατεύσει το δέντρο και θα του δώσει χρόνο να ανακάμψει μεταξύ των κοπών. Προσπαθήστε να κόψετε μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Τα φυτά κάκτων δεν χρειάζονται συχνό κλάδεμα. Αλλά πρέπει να αφαιρέσετε τα ξηρά ή αποχρωματισμένα φύλλα. Είναι καλύτερα να μαδάμε χωρίς να βλάπτουμε τα υγιή φύλλα.

Τα φύλλα που θέλετε να αφαιρέσετε για τη συγκομιδή θα βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του φυτού. Ευτυχώς, τα εξωτερικά φύλλα που βλέπετε περιέχουν πολλά τζελ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε προϊόντα όπως προϊόντα περιποίησης δέρματος.

όταν κάνετε αυτές τις περικοπές Κόψτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση του στελέχους. Το καθαρό κόψιμο είναι καλό για το δέντρο. Αρκεί να προσέχεις να μην το αφήσεις να πεθάνει.

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα φύλλα από τα κάτω φύλλα. Οι ειδικοί συνιστούν το κλάδεμα του κάκτου από κάτω προς τα πάνω.

Τι προκαλεί το θάνατο ενός φυτού αλόης;

Μαθαίνεις πώς να κάνεις τα πράγματα σωστά. Αλλά πρέπει επίσης να κατανοήσετε τις συνέπειες του να κάνετε το λάθος. Εάν ο κάκτος δεν έχει κλαδευτεί σωστά. Μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Βασικα Τα κακά κοψίματα μπορούν να βλάψουν το φυτό. Ο αιμορραγικός κάκτος είναι αυτό που αποδυναμώνει το φυτό με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το κόβετε στα σωστά σημεία για να αποφύγετε να καταστρέψετε υπερβολικά το φυτό.

Το πολύ συχνά κλάδεμα του κάκτου δεν του δίνει αρκετό χρόνο για να ανακάμψει. Εάν δεν περιμένετε αρκετό καιρό για να μαζέψετε περισσότερα φύλλα από το φυτό, δείξε ότι έκανες λάθος

Εάν δεν απολυμάνετε τις λεπίδες, το φυτό θα αρρωστήσει Μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν εάν οι λεπίδες δεν τρίβονται με οινόπνευμα για να απολυμανθούν πριν κόψετε το φυτό.

Ευτυχώς, αυτά τα απειλητικά για τη ζωή λάθη μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος Μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να κάνετε το σωστό.

τελικές σκέψεις

Η γνώση του τρόπου συγκομιδής της αλόης θα σας βοηθήσει να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα κοφτερό μαχαίρι είναι απαραίτητο για να γίνει σωστά η δουλειά.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το δέντρο. Φροντίστε να απολυμάνετε τα πιάτα με οινόπνευμα εντριβής πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε τη μόλυνση των φυτών.

Είναι καλύτερο να κόψετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση του στελέχους. Επίσης, κατά τη συγκομιδή η αλόη βέρα πρέπει να κόβεται από κάτω προς τα πάνω.

Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα. γιατί δεν θα βλάψει τα φυτά Αυτά τα φύλλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα τζελ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αφήστε το φυτό να ανακάμψει πριν ξαναπάρετε τα μοσχεύματα. Εάν προσπαθείτε να κλαδεύετε τον κάκτο σας πολύ συχνά Με τον καιρό μπορεί να καταστραφεί.

Ελπίζω ότι μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε καλές επιλογές για να απολαύσετε τα φυτά σας για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για την προσέγγιση της διαδικασίας συγκομιδής με σεβασμό και σοφία.

Αν έχετε φίλο που φροντίζει τον κάκτο Θα πρέπει να τους ενημερώσετε τι έχετε μάθει. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία.

Αυτά τα φυτά είναι υπέροχα και κατάλληλα για όποιον θέλει να τα καλλιεργήσει. Γνωρίζοντας πώς να τα φροντίζετε και πώς να συγκομίζετε σωστά τα φύλλα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη διατήρηση των φυτών ζωντανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *