Πώς να μεγαλώσετε χωρικούς στο Minecraft;

Ωοτοκία ή ζευγάρωμα χωρικών στο Minecraft Χρήσιμο για πολλούς λόγους. Εάν ο παίκτης έχει δωμάτιο ανταλλαγής χωρικών, πρέπει να το γεμίσει με χωριανούς και να αντικαταστήσει τα δωμάτια που έχουν απορρίψει. Η προσέλκυση χωρικών είναι δύσκολη, επομένως η ύπαρξη μιας φάρμας NPC είναι πολύ χρήσιμη.

Μια άλλη εφαρμογή είναι το iron golem farming, καθώς λειτουργεί μόνο με περιορισμένο αριθμό χωρικών (10 ανά golem). Για παράδειγμα, αν ο παίκτης θέλει να σώσει δέκα γκολ σε ένα χωριό ταυτόχρονα, χρειάζεται 100 χωριανούς. Και αυτό είναι πολλοί χωρικοί, μόνο πρακτικά δυνατό αν ο παίκτης δημιουργήσει έναν καλλιεργητή χωριού εκ των προτέρων.

Δυναμική της αναπαραγωγής του χωριού

Σε αντίθεση με άλλα πλάσματα που μπορούν να αναπαραχθούν, οι χωρικοί δεν μπορούν να αναγκαστούν να αναπαραχθούν. Ωστόσο, ο παίκτης μπορεί να κάνει καλύτερες ρυθμίσεις για να κάνει τη διαδικασία αποτελεσματική. Η απόφαση ενός χωρικού να εμφανίσει σωματίδια καρδιάς εξαρτάται από την «προθυμία» του να ενταχθεί.

Αν δύο γειτονικοί χωρικοί θέλουν να ζευγαρώσουν ταυτόχρονα, θα αποκτήσουν ένα παιδί χωριανό όπως κάθε άλλο ζώο. Υπάρχουν πολλοί προαιρετικοί παράγοντες, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς εξαρτάται από το πόσο ταΐζει ο παίκτης τους γονείς. Για να ταΐσει τους χωρικούς, ο παίκτης πρέπει να τους πετάξει φαγητό και να τους επιτρέψει να πάρουν από το απόθεμά τους. Ο παρακάτω πίνακας λέει στον παίκτη την κατά προσέγγιση ποσότητα φαγητού που είναι διατεθειμένος να δώσει σε έναν χωρικό.

Φαγητό Απαιτείται αριθμός
ψωμί 3
Καρότο 12
Πατάτες 12
Παντζάρι 12
Τροφή απαραίτητη για την αναπαραγωγή των χωρικών

Ο παίκτης μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για αναπαραγωγή εάν συναλλάσσεται με χωρικούς. Επιπλέον, ένας αγρότης του χωριού έριχνε το πλεόνασμα τροφίμων σε άλλους χωρικούς. Έτσι, εάν οι δωρεάν καλλιέργειες είναι διαθέσιμες στους αγρότες και είναι σε κοντινή απόσταση από ένα χωριό, το χωριό μπορεί να υποστηρίξει την αυτάρκεια των χωρικών.

Η επιθυμία έχει περισσότερες παραμέτρους από την τροφή που διαθέτουν οι χωρικοί. Οι χωρικοί κάνουν απογραφή του χωριού τους κάθε λεπτό. Θα είναι έτοιμοι μόνο εάν ο πληθυσμός είναι μικρότερος από 100%. Εξαρτάται από τον αριθμό των κρεβατιών. Κάθε χωρικός πρέπει να έχει ένα κρεβάτι. Όσο περισσότερα κρεβάτια υπάρχουν, τόσο περισσότεροι χωρικοί θα αναπαράγονται. Ωστόσο, η ενημέρωση 1.16 δεν απαιτεί πόρτες.

Μετά την ενημέρωση Villages and Loot, η αναπαραγωγή των χωρικών έχει αλλάξει. Τώρα, ο αριθμός των χωρικών που θέλετε να αναπαράγετε καθορίζεται από τον αριθμό των κλινών που τοποθετούνται. Αν θέλουμε 300 χωριανούς χρειαζόμαστε 300 κλίνες.

Αυτόματος χωρικός εκτροφέας

Η περιοχή γύρω από τον καλλιεργητή σε ένα χωριό πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι ο καλλιεργητής λειτουργεί σωστά. Το χωριό πρέπει να είναι μικρό, επομένως ο παίκτης πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει άλλο χωριό μέσα σε 80 μπλοκ σφαιρών. Ανεξάρτητα από το τι κατασκευάζει ο παίκτης, χρειάζονται τουλάχιστον τρεις χωρικοί για να ξεκινήσει η διαδικασία. Εδώ είναι οι ρόλοι που παίζουν στη φάρμα NPC:

  • Αγρότης – συλλέγει τρόφιμα από κοντινές καλλιέργειες για να ταΐσει τους χωρικούς που βοσκούν, οι οποίοι μπορεί να είναι χωρικοί με καστανή επίστρωση.
  • Καλλιεργητής – Συλλέγει τρόφιμα από τον αγρότη και και οι δύο εκτελούν εργασίες επιλογής
  • Ανιχνευτής – Καταγράφει τα κοντινά κρεβάτια (πύλες 1.13 ή νωρίτερα) ενός χωριού ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η αναπαραγωγή.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αγρότης είναι πολύ απασχολημένος για να συλλέξει τις καλλιέργειες. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτήσουν παιδιά στο χωριό. Η αύξηση του αριθμού των χωρικών που μπορούν να αναπαραχθούν στο αγρόκτημα (με το να κρατούν τα παιδιά αναπαραγωγής σε εσωτερικούς χώρους) μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος και γενικά να αυξήσει τον ρυθμό αναπαραγωγής.

Minecraft 1.14 – Automatic Villager Grower.

Ένας χειρώνας αγρότης στο χωριό

Για να φτιάξετε ένα χειροκίνητο καλλιεργητή, πρέπει να δημιουργήσετε αρκετό χώρο για 3 ή περισσότερα κρεβάτια. Στη συνέχεια μπορούν να αναπαραχθούν πετώντας φαγητό στους χωρικούς.

Leave a Comment