Πώς να παίξετε multiplayer στο Minecraft και να εγγραφείτε σε έναν διακομιστή;

Όταν παίζετε Minecraft, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι για έναν ή πολλούς παίκτες. Εάν θέλετε να παίξετε με άλλους, υπάρχουν τέσσερις επιλογές: LAN (τοπικό δίκτυο), Διακομιστής Διαδικτύου, Minecraft Realms και διαχωρισμένη οθόνη (μόνο εκδόσεις κονσόλας).

Είτε σε τοπικό δίκτυο είτε φιλοξενείται στο διαδίκτυο, η έκδοση παιχνιδιού ενός παίκτη πρέπει να είναι ίδια με την έκδοση διακομιστή για να παίξει σε αυτόν τον διακομιστή Minecraft. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό έκδοσης του παιχνιδιού σας στο κάτω μέρος του κύριου μενού σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: Πώς να αλλάξετε την έκδοση του Minecraft.

Για το Minecraft σε όλες τις άλλες πλατφόρμες, το Minecraft μπορεί να ενημερωθεί μεταβαίνοντας στο κατάστημα συσκευών σας.

Παίζει σε τοπικό δίκτυο (LAN).

Παίζετε ανοίγοντας το σπίτι σας ή το τοπικό σας δίκτυο (LAN) σε άλλα άτομα που είναι συνδεδεμένα σε αυτό το δίκτυο. Γίνεται δυνατό Για να παίξετε με 2 άτομα στο Minecraft χωρίς διακομιστή.

Minecraft: Java Edition

Για να παίξετε με κάποιον στο δίκτυό σας, επιλέξτε πρώτα έναν κεντρικό υπολογιστή. Αυτός ο υπολογιστής θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορος για να τρέχει το Minecraft, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και διακομιστής για άλλους παίκτες. Στη συνέχεια ξεκινάτε το παιχνίδι και κάνετε κλικ στο “Single Player” για να δημιουργήσετε έναν νέο κόσμο ή να ανοίξετε έναν υπάρχοντα. Αφού μπείτε σε αυτόν τον κόσμο, πατήστε το πλήκτρο Esc και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα σε LAN”. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μια λειτουργία παιχνιδιού για άλλους παίκτες: Το Survival είναι το προεπιλεγμένο Minecraft, με πόντους επιτυχίας και πείνα, η λειτουργία Creative σάς επιτρέπει να πετάτε και να τοποθετείτε αμέτρητα μπλοκ και η λειτουργία Adventure είναι παρόμοια με την Survival, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν. Τοποθετήστε ή καταστρέψτε μπλοκ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα cheat (εντολές).

Αφού ορίσετε αυτές τις επιλογές, κάντε κλικ στο Start LAN World και θα δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι φιλοξενείται ένα τοπικό παιχνίδι. Άλλοι παίκτες που θέλουν να εγγραφούν στο ίδιο δίκτυο μπορούν τώρα να ξεκινήσουν το παιχνίδι τους, να επιλέξουν multiplayer και μέσα σε λίγα λεπτά ο υπολογιστής τους θα ανιχνεύσει αυτόματα το παιχνίδι.

Διαβάστε: Το σεμινάριο μας για τη δημιουργία του διακομιστή Minecraft σας

Minecraft για Windows 10/Xbox/Mobile

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι παίκτες που θέλουν να συμμετάσχουν είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο, στη συνέχεια επιλέξτε τη συσκευή υποδοχής που θα τρέχει τον κόσμο και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκτελούν την ίδια έκδοση του παιχνιδιού με τον κεντρικό υπολογιστή.

Ξεκινήστε ένα παιχνίδι LAN:

  • Πατήστε Αναπαραγωγή
  • Δημιουργήστε έναν νέο κόσμο ή τροποποιήστε έναν υπάρχοντα κόσμο πατώντας το εικονίδιο με το στυλό
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Πολλαπλοί παίκτες” και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Γνωστοί σε παίκτες LAN”.
  • Ξεκινήστε τον κόσμο επιλέγοντας Δημιουργία ή Παίξτε

Για να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι LAN:

  1. Μεταβείτε στο μενού Αναπαραγωγή
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φίλοι και αναζητήστε διαθέσιμα παιχνίδια LAN

Παίζει σε διαδικτυακό διακομιστή

Minecraft: Java Edition

Παίζετε σε έναν διαδικτυακό διακομιστή βρίσκοντας και συνδέοντας τη διεύθυνση IP του διακομιστή πολλών παικτών.

Ένας διακομιστής για πολλούς παίκτες επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους παίκτες να παίξουν μαζί το Minecraft. Μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου διακομιστή που απαιτείται για τη ρύθμιση του δικού σας διακομιστή από το Minecraft.net ή να συνδεθείτε με τον διακομιστή κάποιου άλλου.

Για να συνδεθείτε σε διακομιστή άλλου παίκτη, συνδεθείτε στο Minecraft, επιλέξτε Multiplayer από το κύριο μενού, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη διακομιστή και εισαγάγετε τη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση web του διακομιστή. Εάν δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του διακομιστή, μπορείτε να αναζητήσετε χιλιάδες δημόσιους διακομιστές στο Διαδίκτυο για να βρείτε έναν που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού σας, μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε έναν διακομιστή Minecraft.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν διακομιστή, πρέπει να εκτελείτε την ίδια έκδοση του Minecraft με τον διακομιστή. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με αυτό, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλλαγή των εκδόσεων παιχνιδιών στο άρθρο μας.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τους διακομιστές, ανατρέξτε στη σελίδα διακομιστών του wiki του Minecraft. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση του δικού σας διακομιστή, ανατρέξτε στους οδηγούς του διακομιστή wiki.

Minecraft για Windows 10/Xbox/Mobile

Για το Minecraft σε αυτές τις πλατφόρμες, υπάρχουν τρεις επίσημοι διακομιστές: Mineplex, InPvP και Lifeboat. Μπορείτε να εγγραφείτε από την καρτέλα Διακομιστές πατώντας έναν από αυτούς τους τρεις διακομιστές.

Ένας εξωτερικός διακομιστής μπορεί να προστεθεί κάνοντας κλικ στην Προσθήκη διακομιστή και στη συνέχεια εισάγοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον κάτοχο του διακομιστή. Σημείωση: Λόγω περιορισμών πλατφόρμας, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στις κονσόλες.

Παίζοντας στο Minecraft Realms

Το Minecraft Realms είναι μια υπηρεσία για πολλούς παίκτες που αναπτύχθηκε από την Mojang. Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και μέσω του προγράμματος-πελάτη του παιχνιδιού και επιτρέπει σε έως και δέκα φίλους να παίζουν ταυτόχρονα.

Minecraft: Java Edition

Μάθετε περισσότερα για το Minecraft Realms για PC/Java Edition ή περιηγηθείτε στην ενότητα Βοήθεια Realms.

Όλες οι άλλες πλατφόρμες

Ρίξτε μια ματιά στο Minecraft Realms για Win10/Xbox/mobile ή μεταβείτε στο minecraft.net/realms.

χωρισμένη οθόνη

Το Split Screen δεν είναι διαθέσιμο για το Minecraft: Java Edition, καθώς είναι μια αποκλειστική δυνατότητα για κονσόλα. Μπορεί να αναπαραχθεί σε όλες τις κονσόλες (Xbox, Playstation και Nintendo Switch). Το παιχνίδι με χωριστή οθόνη επιτρέπει σε έως και τέσσερις παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη. Για να παίξετε split-screen, ξεκινήστε το παιχνίδι και συνδέστε τα χειριστήρια, τα οποία θα χωρίσουν αυτόματα την οθόνη σε οθόνες για τον παίκτη (μία για κάθε παίκτη).

Leave a Comment