How to Use Compost in the Garden (Turn Your Waste into Plant Food)

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν ότι το κομπόστ είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον κήπο. Και είναι ένας εξαιρετικός φυσικός τρόπος για να προσθέσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά. τίποτα περισσότερο Το κομπόστ είναι βιοαποικοδομήσιμη οργανική ύλη και είναι κάτι που μπορεί να φτιάξει ο καθένας.

Ξέρετε όμως τον καλύτερο τρόπο ή χρόνο για να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ κήπου; Είστε σίγουροι για τα σκουπίδια που βάζετε στα σκουπίδια;

Πάρτε λίγες περισσότερες πληροφορίες για την κομποστοποίηση και ο κήπος σας θα σας ευχαριστήσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ στον κήπο σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ κήπου είναι να το αναμίξετε στο έδαφος. Εξάλλου, τα πράγματα ζεσταίνονται την άνοιξη. Προετοιμάστε καλά το κρεβάτι του κήπου σας και ανακατέψτε το στο κομπόστ σας για να ξεπεράσετε την εποχή.

το καλοκαίρι Όλα μπορούν να πάρουν μια δεύτερη δόση προσθέτοντας περισσότερο κομπόστ. Αλλά τώρα που τα φυτά σας μεγαλώνουν και μεγαλώνουν. Δεν μπορείτε να σκάβετε το χώμα και να ανακατεύετε στο κομπόστ.

Τοποθετήστε μια στρώση γύρω από το δέντρο στην επιφάνεια. Το νερό θα συνεχίσει να διεισδύει και να αντλεί θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για τις ρίζες. Αυτό ονομάζεται

Εναλλακτικά, μπορείτε να σκάψετε λίπασμα κάτω από την επιφάνεια. Αλλά μην καταστρέψετε τις πλευρές του δέντρου. Αυτό είναι καλό για μεγαλύτερα φυτά με ευρύτερες ρίζες που εξακολουθούν να ωφελούνται από θρεπτικά συστατικά μακριά από το κύριο στέλεχος του φυτού. Μην σκάβετε πολύ βαθιά

Αυτό το λίπασμα στη μέση της σεζόν είναι το καλύτερο για καλλιέργειες που χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθα, κρεμμύδια, αγγούρια ή κολοκύθες.

Μια άλλη αποτελεσματική επιλογή ειδικά για φυτά εσωτερικού χώρου Είναι να μουλιάζετε το λίπασμα σε νερό και να χρησιμοποιείτε το νερό ως λίπασμα. Μερικές φορές ονομάζεται “κομπόστ τσαγιού”, είναι πιο βολικό από το να σκάβετε μια εσωτερική γλάστρα για να την αναμίξετε σε στερεό λίπασμα.

Πάρτε ένα μεγάλο κουβά και γεμίστε τον κατά το 1/3 με καλό λίπασμα Γεμίστε τον υπόλοιπο κάδο με νερό και αφήστε τον να καθίσει για μερικές μέρες. άνθρωποι μία ή δύο φορές την ημέρα

Μετά από περίπου 4 ημέρες, φιλτράρετε όλα τα στερεά. Και αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό γίνεται το τσάι σας κομπόστ. Τα στερεά απόβλητα μπορούν να τοποθετηθούν ξανά στον κάδο κομποστοποίησης ή να προστεθούν στον ίδιο τον κήπο.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό ως υγρό λίπασμα για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Δεν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης του κανονικού νερού. Αλλά ως περιστασιακό συμπλήρωμα θρεπτικών συστατικών.

Τι μπορεί να μπει σε έναν κάδο κομποστοποίησης;

απόβλητα τροφίμων

Ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο για την κομποστοποίηση αρχάριων είναι αυτό: τι Μπορώ να κάνω κομποστοποίηση; ίσως περισσότερα από όσα ξέρεις Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί.

Αρχικά, μπορείτε να προσθέσετε όλα αυτά τα πράγματα στον κάδο κομποστοποίησης:

  • Φρούτα ή λαχανικά, φλούδες, φλούδες, κουκούτσια, σπόροι, φύλλα, ριζώματα, μίσχοι και μαγειρεμένα σφάγια.
  • υπολείμματα ζυμαρικών
  • επιούσιος
  • κόκκοι καφέ
  • χρησιμοποιημένο φίλτρο καφέ
  • κέλυφος αυγού
  • Χρησιμοποιημένα χαρτοπετσέτες ή χαρτομάντιλα
  • κομμένο γρασίδι*
  • Άλλα απόβλητα*

Το κόλπο είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των τύπων υλικών. Τα απορρίμματα κουζίνας και τα αποκόμματα χλοοτάπητα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και αναφέρονται ως «πράσινα» υλικά κομποστοποίησης.

Τα κλαδιά, τα νεκρά φύλλα, το άχυρο ή τα ροκανίδια είναι υλικά πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και “καφέ” Πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ των δύο για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία ανάμειξης.

Πάρα πολύ πράσινο έγινε σάπιο σε υγρό χυλό. πολύ καφέ Και το κομπόστ μπορεί να μην έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Μην ασχολείστε με μια αριθμομηχανή για να βρείτε την ακριβή τιμή. Πραγματικά δεν είναι αυτό το θέμα. Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να γέρνετε πολύ στη μία πλευρά.

Διατηρήστε το μείγμα πράσινο και καφέ για μια τέλεια στοίβα εργασίας. Περίπου μισό και μισό δούλεψε μια χαρά.

Τα κύρια προϊόντα που πρέπει να βγαίνουν από το κομπόστ είναι το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Δεν αποσυντίθενται ομοιόμορφα και τείνουν να προσελκύουν παράσιτα στο κομπόστ σας (δείτε παρακάτω).

Αφήστε το φυτικό υλικό να μολυνθεί με επιβλαβή μούχλα ή ωίδιο. Τα σπόρια επιβιώνουν για λίγο και καταλήγουν στα φυτά σας όταν χρησιμοποιείτε κομπόστ κήπου.

Πώς να φτιάξετε κομπόστ

κάδος κομποστοποίησης

Τώρα ξέρετε τι κάνει το κομπόστ. Πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε κομποστοποίηση. Οι παραδοσιακοί κάδοι κομποστοποίησης (βλ. Amazon) είναι πολύ συνηθισμένοι και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν είστε νέοι στην κομποστοποίηση κήπου.

Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα με είδη κήπου, με μεγάλη ποικιλία μοντέλων, μεγεθών και χαρακτηριστικών. Το τυπικό μοντέλο μοιάζει με μεγάλο κάδο, με μικρές τρύπες για αερισμό και καπάκι.

Ο κάδος που είναι χτισμένος στον άξονα μπορεί να περιστραφεί για να ωθήσει το λίπασμα που ωριμάζει μέσα του. αλλά πολύ μικρότερο.

Το πορώδες είναι απαραίτητο για τον αέρα. και επιτρέπει στα έντομα και τα σκουλήκια να βοηθήσουν στη διαδικασία αποσύνθεσης Κανένας κάδος κομποστοποίησης δεν είναι νησιά. Η ύπαρξη σφαλμάτων σε αυτό είναι απολύτως απαραίτητη και δεν πρέπει να αποθαρρύνεται.

Ωστόσο, το να έχεις τα πάντα σε έναν κάδο είναι χρήσιμο και λίγο πιο ελκυστικό. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Μπορείτε να φτιάξετε κομπόστ από ένα κανονικό σωρό ή να το καλύψετε ως ευρεία επάλειψη.

Αλλά ένα σωρό από σάπια τρόφιμα δεν είναι ό,τι πιο ελκυστικό σε ένα σπίτι. Οπότε είναι φυσιολογικό να το συγκαλύπτεις. όπως ήδη αναφέρθηκε Οποιοδήποτε μεγάλο δοχείο με αεραγωγούς ή τρύπες στο δοχείο θα λειτουργήσει.

Το κομπόστ πρέπει να είναι υγρό για να αποσυντεθεί σωστά. Μια κλειστή δεξαμενή θα κρατήσει το εσωτερικό πολύ στεγνό, ειδικά το καλοκαίρι. σαν το δέντρο σου Μπορεί να χρειαστεί πότισμα.

Και όταν πρόκειται για την εποχή Μπορείτε να συνεχίσετε να το προσθέτετε στη συλλογή κομπόστ σας ακόμα και το χειμώνα. Θα παγώσει και δεν θα υπάρχουν ζωύφια τριγύρω, αλλά δεν θα κάνει κακό. Συνεχίστε να προσθέτετε νέα υπολείμματα και τα πράγματα θα διαλυθούν φυσικά την άνοιξη.

κρατήστε τα ζώα έξω

Δυστυχώς, αυτό που πιστεύετε ότι είναι σκουπίδια κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί δείπνο για πολλά από τα ζώα που ζουν έξω από το σπίτι σας. Οι αρουραίοι, τα ποντίκια, οι σκίουροι, οι παλικαράδες και τα ρακούν ενδιαφέρονται για το κομπόστ σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε την ασφάλεια όταν δημιουργείτε την περιοχή κομποστοποίησης σας. Ενδέχεται να απαιτείται ένας συμπαγής κουβάς με στεγανό καπάκι.

Αν πρόκειται να φτιάξετε πολύ κομπόστ. Θα πρέπει να περιβάλετε το σωρό σας με ένα μικρό φράχτη από συρμάτινο πλέγμα. Η κοπριά κοτόπουλου μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες για αρουραίους, μοσχοκάρφι και άλλα μικρά ποντίκια. μπορεί ακόμα να έρθει και να φύγει

Μην χρησιμοποιείτε κανένα δηλητήριο για να απωθήσετε τα τρωκτικά διαφορετικά θα μολύνετε το κομπόστ σας.

άλλα φυσικά λιπάσματα

κόκκοι καφέ

Το κομπόστ παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταΐσετε τα φυτά σας. Σε περίπτωση όμως που σας λείπουν ένα ή δύο θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να έχετε έναν τρόπο να προσαρμόσετε το κομπόστ σας.

Αζωτο – Το άζωτο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε τα φυτά. Και το κομπόστ είναι η καλύτερη πηγή. καθώς και κοπριά (χωρίς απορρίμματα γάτας ή σκύλου)

άλλες επιλογές Τα πλούσια σε άζωτο φυτά περιλαμβάνουν κατακάθι καφέ, ζωμό ψαριού και αιματάλευρα. Καλλιέργεια οσπρίων, όπως ο αρακάς, και το σκάψιμο πίσω στο έδαφος στο τέλος της σεζόν. Μπορείτε να προσθέσετε άζωτο στο έδαφος μακροπρόθεσμα.

ασβέστιο – Μπορείτε να προσθέσετε ασβέστιο στο χώμα σας με θρυμματισμένα τσόφλια αυγών. άσβεστος δολομίτης ή οστεάλευρα

κάλιο – Οι μπανάνες μπορούν να προσθέσουν κάλιο στο χώμα σας. Αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για μεγαλύτερα οικόπεδα κήπου, Η τέφρα ξύλου ή ο ζωμός από φύκια είναι ένα καλό συστατικό για τα φυτά σας.

Η τέφρα μπορεί να αλλάξει το pH (καθιστώντας το χώμα πολύ αλκαλικό), επομένως χρησιμοποιήστε το με φειδώ. Εκτός αν έχετε προβλήματα με όξινο χώμα.

φώσφορος – Ο φώσφορος είναι το τελευταίο θρεπτικό συστατικό που πρέπει να προσθέσετε στον κήπο σας. Και μπορείτε να υποστηρίξετε ζωμό ψαριού και οστεάλευρα.

Ο ζωμός ψαριού, τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα κήπου, είναι πλούσιος σε άζωτο. Προσέξτε λοιπόν να μην το παρακάνετε.

Σημείωση για το Κομποστ Αν είσαι αρκετά τυχερός να έχεις καλή κοπριά. Μην το χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο που θα κομποστοποιούσατε τον κήπο σας.

Το φρέσκο ​​λίπασμα είναι πλούσιο σε άζωτο και μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. Πρέπει να αποσυντεθεί και να επωαστεί για αρκετούς μήνες για να αποσυντεθεί.

Είναι προτιμότερο να αγοράζετε συσκευασμένο κομπόστ από το κατάστημα κήπου. Γιατί το κομπόστ είναι παλιό και έτοιμο για χρήση.

Αν όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά, μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεστε τον δικό σας κάδο για να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ κήπου. Τα περισσότερα καταστήματα κηπουρικής και οικιακής βελτίωσης πωλούν έτοιμες τσάντες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *