Οι αράχνες έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ εκείνων που τους αρέσει να μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. Και μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που θα προσθέσετε ένα από αυτά στο σπίτι σας. Αν ξεκινήσατε να φροντίζετε τα φυτά αράχνης τους τελευταίους μήνες Μπορεί να ανησυχείτε αν δεν μεγαλώσει.

Κάνεις κάτι λάθος ή το φυτό αράχνη μεγαλώνει πολύ αργά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε όταν το φυτό αράχνη σας δεν αναπτύσσεται.

Τα φυτά αράχνης είναι ανθεκτικά. αλλά δεν μπορεί να είναι ανίκητος

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο φροντίζοντας ή διαβάζοντας για φυτά αράχνης. Ξέρεις ότι είναι αρκετά δύσκολα. Πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη φροντίδα των φυτών μπορούν να το φροντίσουν.

Η εύρωστη φύση των φυτών αράχνης τα βοηθά να αποφεύγουν πολλά προβλήματα.Ωστόσο, τα φυτά αράχνης δεν είναι ανίκητα και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν και να σταματήσουν να αναπτύσσονται.

Αν παρατηρήσετε ότι το φυτό της αράχνης σας δεν φαίνεται πολύ καλά. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε τι φταίει. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να πείτε τα πιο κοινά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά με τα φυτά αράχνης. ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να τα διατηρήσετε υγιή.

Τα φυτά αράχνης είναι γενικά φυτά ταχέως αναπτυσσόμενα.

υπό ιδανικές συνθήκες Τα φυτά αράχνης θεωρούνται συχνά φυτά ταχέως αναπτυσσόμενα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα φυτά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να τα ξαναφυτεύουν μία φορά το χρόνο για να μην γίνουν φυτά εσωτερικού χώρου.

Εάν το φυτό σας αράχνη δεν μεγαλώνει μετά από μερικούς μήνες, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. εάν προσέχετε σωστά Αυτά τα φυτά πρέπει να παρουσιάζουν σαφή σημάδια ανάπτυξης.

προβλήματα με το ηλιακό φως

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κατά τη φροντίδα των φυτών αράχνης είναι η έκθεση στον ήλιο. Τα φυτά αράχνη χρειάζονται μια συγκεκριμένη ποσότητα ηλιακού φωτός για να ευδοκιμήσουν. και όταν δεν έλαβαν το φως θα προκαλέσει τη διακοπή της ανάπτυξης του φυτού

όταν οι αράχνες είναι σε εξωτερικούς χώρους Ευδοκιμούν σε συνθήκες όπως η πλήρης ή μερική σκιά. Η καλλιέργεια αράχνων σε εσωτερικούς χώρους είναι μια διαφορετική ιστορία. Και χρειάζονται πολύ ηλιακό φως.

Τα φυτά αράχνης χρειάζονται φωτεινό, έμμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιείς. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε ένα καλό σημείο στο σπίτι σας που να ευνοεί την ανάπτυξη για να δείτε αν αυτό θα βοηθήσει να ανατραπούν τα πράγματα.

Εάν διατηρείτε τα φυτά στη σκιά στο σπίτι. Το δέντρο δεν θα λάβει το φως που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Το πρόβλημά σας μπορεί να είναι απλό. Απλώς μην δίνετε στα φυτά αρκετό ηλιακό φως κάθε μέρα. Και αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Αρκεί να μην πεθάνει η αράχνη

πρόβλημα εδάφους

Τα προβλήματα του εδάφους μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη καθώς δυσκολεύουν την επιβίωση των φυτών. Εάν χρησιμοποιείτε χώμα που είναι πολύ πυκνό Τα φυτά αράχνης είναι δύσκολο να στραγγιστούν.

Θέλετε να καλλιεργήσετε το φυτό αράχνη σας χρησιμοποιώντας καλά στραγγιζόμενο χώμα που θα στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσετε πόσο καλά στραγγίζει το έδαφος πριν προχωρήσετε.

Μερικές φορές η προσθήκη άμμου ή περλίτη στο έδαφος θα βοηθήσει το έδαφος να στραγγίσει λίγο πιο γρήγορα. Κάντε το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσετε ένα καλό μείγμα εδάφους για το φυτό αράχνη που θα του επιτρέψει να ευδοκιμήσει.

Μια αράχνη δένει μια γλάστρα φυτών.

Το θέμα των φυτών αράχνης που δένονται σε γλάστρες αναφέρθηκε εν συντομία νωρίτερα. Ήρθε όμως η ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Τα φυτά αράχνης αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα από το δοχείο στο οποίο βρίσκονται.

Εάν λάβατε ένα φυτό αράχνη ως δώρο από κάποιον. Μπορεί να είναι έτοιμο για μια νέα κατσαρόλα χωρίς καν να το καταλάβετε. Όταν τα φυτά αράχνης δεν έχουν καλή απόδοση Η γλάστρα δεν έχει αρκετό χώρο για να κάνουν οι ρίζες αυτό που θέλουν.

Τα φυτά μπορούν να δέσουν ρίζες εάν διατηρούνται σε γλάστρες που είναι πολύ μικρές. Μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα φυτεύοντας ξανά τα φυτά σε γλάστρες του σωστού μεγέθους.

Φροντίστε να τοποθετήσετε το φυτό αράχνη σε μια γλάστρα που είναι μεγαλύτερη από την αρχική. Όταν έχετε μια κατσαρόλα που είναι πολύ μεγάλη Θα δημιουργήσει προβλήματα αποχέτευσης. που μπορεί να είναι πρόβλημα

πρόβλημα άρδευσης

Τα προβλήματα ποτίσματος μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για την καθυστερημένη ανάπτυξη των φυτών αράχνης. Το ανεπαρκές πότισμα των φυτών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το φυτό.

Εάν ποτίζετε τα φυτά σας περισσότερο από όσο νομίζετε Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως σήψη των ριζών. Αυτό προκαλεί τις ρίζες του φυτού να λεπταίνουν και τα μέρη του φυτού να πεθαίνουν.

αν συμβεί αυτό Θα είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρετε το φυτό από την άκρη. Το αν θα σωθεί ένα φυτό αράχνης αφού εμφανίσει σημάδια σήψης των ριζών εξαρτάται από το πόσο διαδεδομένο είναι.

Λοίμωξη πρώιμης σήψης των ριζών Θα σας δώσει την ευκαιρία να σώσετε το δέντρο. Αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Πότε να ποτίζετε φυτά αράχνης Θέλετε το χώμα να είναι υγρό. Αλλά μην αφήνετε το νερό να βραχεί.

Εάν ανησυχείτε ποτέ ότι ποτίζετε πολύ Θα πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε Τα φυτά αράχνης είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να ποτίζετε τα φυτά πολύ λίγο παρά πολύ.

Πιθανά προβλήματα παρασίτων

Τα φυτά αράχνης είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα παρασίτων. αλλά δεν μπορεί να γίνει Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά στις βλάβες από έντομα. Αλλά θα πρέπει ακόμα να είστε σε επιφυλακή για σημάδια προβλήματος παρασίτων.

Τρύπες στα φύλλα ή κηλίδες στα φύλλα μπορεί να είναι σημάδι προσβολής εντόμων. Τα επιρρεπή σε παράσιτα φυτά έχουν συχνά προβλήματα στην ανάπτυξη. Και θα πρέπει να αλλάξετε τα πράγματα γρήγορα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση των εντόμων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν εντομοκτόνο σαπούνι για να απαλλαγείτε από τα σφάλματα. Αλλά ποια επιλογή είναι καλύτερη εξαρτάται από το είδος των σφαλμάτων που αντιμετωπίζετε.

Τα ακάρεα της αράχνης, οι λευκές μύγες και τα ακάρεα της αράχνης είναι κοινά έντομα με τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φυτά. ψείρα των φυτώνκαι ζυγαριές Η εξέταση πληροφοριών σχετικά με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε μπορεί να σας διευκολύνει να αποφασίσετε ποια θεραπεία θα χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα που σκοτώνουν όλους τους τύπους ζωυφίων. Αλλά τα ίδια τα φυτά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να γίνουν. Όσο συνεχίζεις να κινείσαι, τα πράγματα πρέπει να είναι καλά.

Φροντίστε το φυτό αράχνη σας.

Τώρα γνωρίζετε μερικά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά όταν φροντίζετε φυτά αράχνης. Εάν το φυτό αράχνη σας δεν αναπτύσσεται καλά Ίσως χρειαστεί να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα προτού επανέλθει στο κανονικό.

Πρόκειται για φυτά που αναπτύσσονται καλά χωρίς λίπασμα υπό κανονικές συνθήκες. Η περιστασιακή λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου θα βελτιώσει τα αποτελέσματα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λίπασμα Ακολουθήστε τις οδηγίες και εφαρμόστε όχι περισσότερο από μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το πολύ λίπασμα μπορεί να βλάψει το φυτό αράχνη σας.

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να φροντίσετε το φυτό αράχνη σας. Τότε όλα είναι καλά. Θυμηθείτε τι χρειάζονται αυτά τα φυτά. Και προσέξτε για κοινά προβλήματα όπως ένα δέντρο που μεγαλώνει έξω από τη γλάστρα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *