3 Reasons Your Strawberry Leaves Are Turning Brown (And How to Fix It)

Αν έχετε κήπο στην αυλή σας Τίποτα δεν σας λέει ότι ευδοκιμεί περισσότερο από το να βλέπετε μια φωτεινή κόκκινη φράουλα. Αν οι φράουλες είναι κόκκινες και τα φύλλα πράσινα Δείξτε ότι κάνετε το σωστό.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα φύλλα της φράουλας τους να γίνονται καφέ. Και ήταν η ώρα να κάνουμε κάτι.

Το καλό με την καλλιέργεια φράουλας

Οι φράουλες είναι ένα εξαιρετικό φυτό για καλλιέργεια γιατί θυμίζει σε πολλούς ανθρώπους ότι καλλιεργούνται στο σπίτι. υπό κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης Οι φράουλες παράγουν φρούτα που αποτελούν βασικό προϊόν κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να καλλιεργούν φράουλες επειδή μεγαλώνουν σε μικρούς χώρους. Είναι αρκετά ανθεκτικά για να φυτευτούν σε οικόπεδα κήπου, γλάστρες και μικρά κουτιά κήπου.

Μπορούν να καλλιεργηθούν στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όσοι έχουν λιγότερους κήπους μπορούν να καλλιεργήσουν φράουλες και να απολαύσουν τον καρπό όταν ωριμάσει.

στην πραγματικότητα Εάν έχετε περίπου 25 φυτά φράουλας, μπορείτε να παράγετε φρούτα για όλη την οικογένεια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γιατί τα φύλλα γίνονται καφέ και τι μπορείτε να κάνετε για αυτά;

Αν φυτέψετε φράουλες και φαίνεται να πάνε καλά, Τα καφέ φύλλα είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. καθώς και άλλα φυτά Οι φράουλες χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν.

Το να καταλάβετε γιατί τα φύλλα σας κιτρινίζουν ή καφέ θα σας δώσει τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία του προβλήματος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα της φράουλας σας γίνονται καφέ ή κιτρινίζουν.

1. Προβλήματα άρδευσης

ποτιστήρι

Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους φράουλας την κατάλληλη εποχή του χρόνου και να τους γονιμοποιήσετε. Δεν το ποτίζετε όμως την κατάλληλη στιγμή και τα φύλλα θα γίνουν καφέ.

όταν έξω κάνει ζέστη Οι φράουλες πρέπει να ποτίζονται πριν από τις 10 π.μ. ή μετά τις 5 μ.μ. Αυτό αποφεύγει τη ζέστη της ημέρας και διασφαλίζει ότι το φυτό της φράουλας απορροφά το νερό χωρίς να εξατμίζεται.

Μπορείτε ακόμα να ποτίζετε τα φυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να παρακολουθείτε το έδαφος γύρω από τα φυτά. Ίσως χρειαστεί περισσότερο πότισμα.

Αν το χώμα στεγνώσει πολύ ανάμεσα στα ποτίσματα Δεν ποτίζετε αρκετά Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι πολύ στεγνό ή πολύ υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο και για άλλα φυτά.

2. Έλλειψη αζώτου

Μπορείτε να ποτίζετε σωστά το φυτό φράουλας σας. Προσέξτε όμως πώς τα φύλλα γίνονται κίτρινα ή καφέ. Μπορεί επίσης να είναι σημάδι έλλειψης αζώτου στο έδαφος.

Εμφανίζεται συνήθως σε πυκνοφυτεμένες εκτάσεις ή σε εδάφη που είναι φυσικά ελλιπή σε αυτό το στοιχείο.

μισό κουταλάκι του γλυκού αζωτούχο λίπασμα

Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να επενδύσετε σε ένα καλό λίπασμα (δείτε το στο Amazon).Αυτό θα προσθέσει άζωτο και άλλα απαραίτητα ιχνοστοιχεία. πίσω στη γη

3. Ασθένεια

Ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα που επηρεάζουν τα περισσότερα φυτά είναι οι ασθένειες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών και οι φράουλες δεν διαφέρουν.

Εδώ είναι μερικές κοινές ασθένειες που επηρεάζουν τις φράουλες και προκαλούν κίτρινα ή καφέ φύλλα:

  • Κηλίδες στα φύλλα: Αυτή είναι μια πολύ κοινή μυκητιακή ασθένεια που εμφανίζεται συχνά ως μωβ ή γκρίζες κηλίδες στα φύλλα. Το πρόβλημα είναι ότι η ασθένεια βρίσκεται στο έδαφος και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα φυτά φράουλας της περιοχής και σε γειτονικά φυτά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες.
  • Βερτισίλλιο μαρασμό: Η ασθένεια προσβάλλει το στέμμα και τις ρίζες του φυτού και εμφανίζεται ως καφέ χρώμα στα περιθώρια των φύλλων. Επηρεάζει κυρίως τα φυτά της φράουλας τον πρώτο χρόνο. Τα δέντρα φράουλας έχουν επίσης ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες (όπως τα Sequoia Strawberries στο Nature Hills Nursery).
  • Ύστερη μάστιγα: Αυτή είναι μια άλλη μυκητιακή ασθένεια που εμφανίζεται ως στρογγυλές καφέ κηλίδες στα φύλλα με μπορντό άκρα. Η εξάπλωση της νόσου μπορεί να ελεγχθεί με πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν το έδαφος στεγνώνει πριν νυχτώσει.
  • Μαρασμός των φύλλων: Ορισμένες φράουλες επηρεάζονται από την όψιμη προσβολή. Επομένως, πρέπει πάντα να ελέγχετε πριν αγοράσετε. Η ασθένεια έχει ως αποτέλεσμα τα φύλλα να γίνονται καφέ και να πέφτουν. οπότε πήρε αυτό το όνομα Οι κηλίδες στα φύλλα μπορούν να αναγνωριστούν από μοβ, κόκκινες ή κίτρινες κηλίδες στα φύλλα ή σε άλλα μέρη του φυτού.

Φροντίδα για το φυτό φράουλας σας

φύλλα φυτών φράουλας

Εάν επενδύσετε σε φυτά φράουλας Θα πρέπει να τα φροντίζετε για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης ασθένειας ή άλλων προβλημάτων με τα καφέ φύλλα.

όταν το έχετε φυτέψει Το επίστρωμα με φύλλα πεύκου, λίπασμα, άχυρο ή μείγμα κομμένων φύλλων θα προσφέρει σκιά από τον ήλιο και θα αυξήσει την οξύτητα του εδάφους. Το όξινο χώμα αναμεμειγμένο με αρκετό άζωτο είναι ιδανικό για την καλλιέργεια φράουλας.

Το πότισμα των φραουλών μπορεί να είναι δύσκολο. Οι φράουλες χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν καλύτερα. Αλλά δεν πρέπει να δίνετε πολύ νερό. γιατί θα ενθαρρύνει τις ασθένειες και τα καφέ φύλλα

Ένα βασικό συστατικό που χρειάζονται οι φράουλες σας είναι το καλά στραγγισμένο χώμα. Το μουσκεμένο έδαφος μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Θα χρειαστεί να εφαρμόζετε καλά λίπασμα περιοδικά. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο λίπασμα να αγοράσετε ή πότε να το χρησιμοποιήσετε, Πάντα να συμβουλεύεστε τα κέντρα κηπουρικής και τους ειδικούς.

τελικές σκέψεις

μια χούφτα φράουλες

Οι φράουλες αγαπούνται από πολλούς για την απλότητα, το μέγεθος και τον καρπό τους.Οι κατάλληλες εδαφικές συνθήκες δημιουργούν γλυκές, γλυκές φράουλες για όλη την οικογένεια όλη την εποχή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει πιθανές αιτίες καφέ ή κίτρινων φύλλων, όπως ασθένειες, πολύ ή πολύ λίγο πότισμα. και έλλειψη κάποιων θρεπτικών συστατικών στο έδαφος όπως το άζωτο

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διορθωθούν.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *