Τα ροδόδεντρα είναι ένα από τα πιο όμορφα ανθοφόρα φυτά στον κόσμο. Είναι απίστευτα κοινό. πολύ εύκολο να αναπτυχθεί και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να το φροντίσετε

Είναι ένα γένος με περισσότερα από 1024 είδη φυτών που απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ασίας, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό είναι πολύ διαδεδομένο στη γκάμα του. και μπορεί επίσης να βρεθεί στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Είναι το εθνικό λουλούδι του Νεπάλ. Και τα πολύχρωμα λουλούδια που παράγονται από το φυτό συνήθως ανθίζουν στα τέλη του χειμώνα έως τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού.

περιττό να πω Αυτό το φυτό κατέχει κυρίαρχη θέση στους περισσότερους κήπους. Κυρίως γιατί προσθέτει χρώμα και κάνει τον χώρο απίστευτα όμορφο. Αν φυτέψετε διαφορετικά είδη ροδόδεντρων στον κήπο σας, θα έχετε πολύχρωμα λουλούδια για σχεδόν μισό χρόνο!

Αλλά ακόμα και τότε είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Αλλά θα πρέπει να το συνειδητοποιήσετε με την πάροδο του χρόνου Τα φύλλα του ροδόδενδρου σας θα αρχίσουν να γίνονται καφέ ή κίτρινα. Αυτό συμβαίνει συνήθως για διάφορους λόγους. Κατ’ αρχήν, εάν δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το φυτό.

όταν ναι Ίσως χρειαστεί να επιθεωρήσετε προσεκτικά το εργοστάσιο για να δείτε τι προκαλεί το πρόβλημα. Αυτό το φυτό είναι αρκετά ευαίσθητο. Επομένως, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα και να διορθώσετε το πρόβλημα. Διαφορετικά, η υγεία των φυτών μπορεί να επηρεαστεί και η ποιότητα των λουλουδιών θα επηρεαστεί επίσης.

Οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση Ας μιλήσουμε για μερικούς λόγους για τους οποίους τα φύλλα του ροδόδεντρου γίνονται καφέ ή κίτρινα.

1 – Υποσιτισμός

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που υποφέρουν τα φυτά σας είναι οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Τα φυτά χρειάζονται αυτά τα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν ποιοτικά λουλούδια.

Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα έχουν κιτρινίσει και έχουν εμφανιστεί φλέβες πάνω τους. Είναι ένα σαφές σημάδι ότι το φυτό σας αντιμετωπίζει ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Υποδηλώνει επίσης απότομη πτώση του pH του εδάφους. Πρέπει να καταλάβετε ότι σε αυτό το φυτό αρέσει το όξινο χώμα και όταν το pH πέφτει πολύ και το έδαφος γίνεται αλκαλικό. δεν πληροί κριτήρια Θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια υποσιτισμού. ιδιαίτερα σίδηρος

Αυτό προκαλεί τη διάσπαση της πράσινης χρωστικής του φύλλου και το κίτρινο χρώμα του φυτού.

2 – ωίδιο

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που κάνει τα φύλλα να γίνονται καφέ ή κίτρινα είναι το ωίδιο.

Είναι ένας πολύ διεισδυτικός μύκητας που κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν, ειδικά στα μακριά φύλλα. Είναι ένας σκονώδης, συνήθως λευκός μύκητας που αναπτύσσεται σε κιτρινισμένα φύλλα.

Τα φυτά σας είναι πιο ευαίσθητα στο ωίδιο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η νύχτα θα είναι πιο δροσερή και η μέρα θα είναι πιο ζεστή. Αυτό δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μολυσμένα από μύκητες φύλλα κυρτώνουν προς τα μέσα και πέφτουν μόνα τους. Θα παρατηρήσετε κάποια παραμόρφωση στα λουλούδια.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι τα φυτά σας θα πεθάνουν από αυτόν τον μύκητα. Αλλά τα λουλούδια επηρεάζονται. Πρέπει να δράσετε και να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα πριν εξαπλωθεί στο υπόλοιπο φυτό.

3 – Φυτόφθορα

Μια άλλη ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει καφέ ή κίτρινο χρώμα στα φύλλα του ροδόδενδρου είναι η φυτόφθορα.

Το φυτό θα αρχίσει να εμφανίζει εμφανή συμπτώματα όταν τα φύλλα αρχίσουν να μαραίνονται και η υγεία του φυτού επηρεαστεί σοβαρά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς ολόκληρο το φυτό σας μπορεί τελικά να πεθάνει.

Οι κορμοί δέντρων μπορεί να καταστραφούν. Και μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο αποχρωματισμό που εμφανίζεται στο επίπεδο του εδάφους του δέντρου. Θυμηθείτε ότι τα μολυσμένα μέρη του φυτού δεν σώζονται. Πρέπει λοιπόν να κόψετε και να αφαιρέσετε.

Αφού αφαιρεθεί η κατεστραμμένη περιοχή. Τα μυκητοκτόνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της υγείας.

Η εφαρμογή μυκητοκτόνων σε κατεστραμμένα φυτά είναι άχρηστη. Θα καθυστερούσε λίγο τον θάνατό του.

θρέφει και προστατεύει

Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να σας ενδιαφέρει η σωστή φροντίδα και προστασία των φυτών. για αρχάριους Φροντίστε να παρέχετε πλούσιο, όξινο έδαφος για να αναπτυχθούν σωστά τα φυτά. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνει το φυτό.

Τα ροδόδεντρα δεν αναπτύσσονται καλά σε έντονο ηλιακό φως. Το φιλτραρισμένο φως είναι επομένως η καλύτερη επιλογή για τα ροδόδεντρα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ταχύτητα. στραγγισμένο χώμα Ανακατέψτε το στη φύτευση.

Όταν αφήνετε το νερό να στραγγίσει γρήγορα από το φυτό Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σαπίσει το φυτό σας στο μέλλον.

Αυτό τελικά θα αποτρέψει τα φύλλα από το να κιτρινίσουν. Θα πρέπει να φροντίσετε τη διαδικασία τροφοδοσίας των φυτών. Φροντίστε να ταΐσετε το φυτό με όξινο λίπασμα πριν ανθίσει και αυτό θα κρατήσει το φυτό υγιές.

Καλό είναι να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα από πάνω, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το φυτό.

Το πιο σημαντικό Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει όλα τα εργαλεία κήπου. Θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά τη χρήση πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του ροδόδεντρου και την πρόληψη του αποχρωματισμού.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *