4 Possible Cause of a Peace Lily with Yellow Leaves (Plus the Fixes)

Ω ειρήνη κρίνος προβλήματα. Τα κίτρινα φύλλα γίνονται μαύρα. εμφανίζονται καφέ κηλίδες και τα φύλλα μαραίνονται λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης νερού

Ή τουλάχιστον πιστεύεις ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που βοηθούν τα φύλλα του κρίνου να κιτρινίσουν και να ωχρά προτού συμβούν πραγματικά.

Παρατηρήστε τα ωχρά φύλλα νωρίς. πριν κιτρινίσουν τα φύλλα Αν δεν το κάνετε, πρέπει να κλαδευτούν γιατί αν κιτρινίσουν δεν θα ξαναπάρουν το σκούρο πράσινο φύλλωμά τους.

Οι κηπουροί κάνουν πολύ εύκολο να καλλιεργήσουν κρίνους ειρήνης ως φυτά σε γλάστρες. Τι θα συμβεί αν προσπαθήσετε; Άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα. Διορθώνεις ένα πρόβλημα και εμφανίζεται ένα άλλο.

Εύκολοι τρόποι για να φροντίσετε τα κρίνα εσωτερικού χώρου

Ειλικρινά, τα σιωπηλά κρίνα με κίτρινα φύλλα είναι προβληματικά. Το φυσικό χρώμα των φύλλων πρέπει να είναι σκούρο πράσινο. Το σκούρο πράσινο ξεθωριάζει όταν αρχίσετε να βλέπετε κάτι λάθος με τις συνθήκες καλλιέργειας.

Οι πιθανές αιτίες των κίτρινων εσωτερικών φύλλων κρίνου περιλαμβάνουν:

1 – ηλιακό φως

Τα κρίνα της ειρήνης δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσουν. Τα πάνε καλά στη σκιά. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως καίει τα φύλλα. γι’ αυτό κιτρινίζουν τα φύλλα

Κρίνοι Ειρήνης + Κίτρινα Φύλλα = Ηλιοφάνεια

Αν το φυτό αφεθεί στο ίδιο αγχωτικό κλίμα. Το πρόβλημα μόνο θα επιδεινωθεί και τα κίτρινα φύλλα θα μαραθούν/πέσουν καταστρέφοντας τελικά το φυτό.

2 – Προβλήματα εδάφους

για φυτά εσωτερικού χώρου Τα ακόμα κρίνα πρέπει να διατηρούν το έδαφος υγρό. και εν τω μεταξύ Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά.

Κερδίστε τη μάχη του ποτίσματος ταΐζοντας το κρίνο της ειρήνης σας όταν λέει ότι χρειάζεται ένα ποτό. Γενικά χρειάζεται να ποτίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα. και πότε εκείνη τη στιγμή τα φύλλα θα πέσουν ελαφρά δεν μαραίνονται κακό Αλλά λίγο χαλαρό και όταν θέλουν να πιουν καθώς αρχίζουν να αποστρέφουν τα μάτια τους (Δείτε άλλες αιτίες πτώσης των ματιών.)

Παρατηρήστε πόσο συχνά μαραίνεται. Θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη γλάστρα κάθε 3-4 ημέρες, αλλά ελέγξτε πρώτα τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας. Επειδή η οπή αποστράγγισης μπορεί να είναι βουλωμένη. κάνει το δέντρο να παγιδευτεί στο νερό

Το έδαφος που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο. και όταν ποτίζεις Ρίξτε το νερό στο χώμα μέχρι να φύγουν οι τρύπες αποστράγγισης. Ξέρετε λοιπόν ότι το χώμα στραγγίζει καλά. Αυτό είναι αρκετό για να διατηρείται το έδαφος υγρό για έως και μια εβδομάδα.

3 – Προβλήματα νερού

Γεμίστε τα δοχεία άρδευσης με νερό βρύσης.

Εάν η συχνότητα ποτίσματος δεν είναι πρόβλημα Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τύπο του νερού που χρησιμοποιείτε. όπως ξέρεις Το νερό της βρύσης περιέχει πολλά πρόσθετα και πολλά από αυτά είναι βλαβερά για τα φυτά. (ή ανθρώπινη κατανάλωση).

Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό για κρίνα ειρήνης. Γιατί το φιλτραρισμένο νερό θα σας ενημερώσει βάζοντας μέσα το κρίνο που δεν σας αρέσει. που αλλάζει όλες τις λάθος αποχρώσεις

Το κύριο μέλημα με το νερό της βρύσης είναι το ασβέστιο. Τα πάρα πολλά φύλλα μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό, όπως κιτρίνισμα, καφέ κηλίδες και στη χειρότερη περίπτωση – μαύρισμα των φύλλων.

Αν τα φύλλα του κρίνου της ειρήνης έχουν καφέ κηλίδες Ελέγξτε τις οπές αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας για λευκές κηλίδες. Αυτά είναι μέταλλα που εναποτίθενται από τη χημεία του σκληρού νερού.

Αν είναι έτσι Αντίθετα, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό για να ξεπλύνετε το χώμα και να αφαιρέσετε τυχόν εναποθέσεις ορυκτών. Κόψτε τα κατεστραμμένα φύλλα και το νερό ως συνήθως. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε μόνο φιλτραρισμένο νερό.

4 – Μερικές φορές το κίτρινο είναι φυσικό.

Μην μπερδεύετε τα κίτρινα φύλλα κάτω από τα κρίνα της κοιλάδας ως ένδειξη ανεπαρκούς ποτίσματος. Τα κάτω φύλλα κιτρινίζουν φυσικά.

Είναι οι πρώτοι που σκοτώνουν το φυτό, γι’ αυτό και τα πάνω φύλλα πρέπει να είναι σκούρα πράσινα και να έχουν πολλά άνθη.

Κόψτε κίτρινα φύλλα στα κρίνα της Ειρήνης

Όταν κιτρινίζουν τα κρίνα ό, τι κι αν κάνεις Δεν θα γίνει πλέον πράσινο. Στην αρχή, τα φύλλα αναπτύσσουν καφέ κηλίδες και τελικά αρχίζουν να μαυρίζουν. που σε εκείνο το σημείο θα πεθάνει και θα πέσει

Βοηθήστε τον εαυτό σας και άλλα φυτά. Το υπόλοιπο και κόψτε όλα τα κίτρινα φύλλα για να δώσετε στο φυτό την ευκαιρία να φυτρώσει νέα πράσινα φύλλα.

Στη βάση του φυτού, θα παρατηρήσετε τα σκούρα φύλλα να κιτρινίζουν. μετά γίνεται καφέ και πεθαίνει Αυτό είναι φυσικό και τα φύλλα κοντά στη βάση του φυτού απαιτούν τακτικό κλάδεμα.

Αυτό που βλέπουμε ως λουλούδια στα κρίνα της ειρήνης είναι συστάδες μικροσκοπικών λουλουδιών που προσκολλώνται σε μεγάλο λευκό φύλλωμα. Κάθε ακόμα κρίνο ανθίζει μόνο μία φορά. Όταν φύγει, θα αρχίσει να πρασινίζει και θα μαραθεί. Στο σημείο που θα πέσουν τα λουλούδια

Το κοτσάνι κάνει τη δουλειά του και ολόκληρο το κοτσάνι είναι άχρηστο καθώς ανθίζει μόνο μια φορά. Όταν τα λουλούδια γίνονται από λευκά σε πράσινα και αρχίζουν να μαραίνονται να κόψετε από τη βάση

Αν κόψετε μόνο το άκρο του στελέχους Τα φύλλα στη βάση του φυτού θα κιτρινίσουν φυσικά και θα πεθάνουν. Αυτός είναι ο τρόπος καταστροφής των εξαντλημένων μίσχων των φυτών.

Αν λείπουν μόνο τα κίτρινα ή καφέ φύλλα στη βάση του στελέχους και τα άνθη στην κορυφή του στελέχους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος. Κόψτε τα αποχρωματισμένα φύλλα για να επιτρέψετε την ανάπτυξη νέων μίσχων.

Γονιμοποιώντας Κρίνα Ειρήνης

αζωτούχο λίπασμα

Τα κρίνα της ειρήνης προτιμούν ένα λίπασμα που έχει τη μισή δύναμη σε μια φόρμουλα 10-10-10 ή 20-20-20. Λιπάνετε κάθε 6-8 εβδομάδες.

Ωστόσο, αν το φυτέψετε στη σκιά Υπάρχει μια πολύ πιο εύκολη εναλλακτική. που ορισμένοι περιγράφουν ωςστεροειδή για φυτά εσωτερικού χώρου

Χρησιμοποιεί Miracle Grove Indoor Plant Spike Sticks (Amazon) Διαρκούν έως και δύο μήνες. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε το ραβδί στο χώμα του δέντρου και να το αφήσετε να φύγει.

Αυτό κάνει θαύματα για το κρίνο της ειρήνης σε πλήρη άνθιση. και επειδή κολλάει και ξεχνά Είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να προσθέσετε όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα κρίνο για να ευδοκιμήσει χωρίς να αναμιγνύετε διάλυμα λιπάσματος μισής συγκέντρωσης.

Μπορείτε πάντα να γίνετε δημιουργικοί και να φτιάξετε το δικό σας λίπασμα.

Απαιτήσεις υγρασίας για κρίνα ειρήνης

Όταν φύγει το κρίνο της ειρήνης σου μόνο Ένα σύμπτωμα των προβλημάτων υγρασίας είναι όταν τα φύλλα εμφανίζουν καφέ άκρες αντί να γίνονται καφέ παντού.

για αύξηση της υγρασίας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με βότσαλα αντί να τοποθετήσετε τα κρίνα σε ένα πιατάκι για να εξατμιστεί το νερό και η πρόσθετη υγρασία για να διατηρηθεί το φύλλωμα υγρό. με ένα δίσκο υγρασίας κάτω από το δέντρο Δεν χρειάζεται να θολώνετε τα φύλλα πολύ συχνά.

Τα γαλήνια κρίνα δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. και αν δεν υπάρχει υγραντήρας ή δίσκος υγρασίας όταν η υγρασία είναι χαμηλή Μπορεί να χρειαστεί να θολώσετε τα φύλλα δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Κατ ‘αρχήν Η υγρασία πρέπει να είναι πάνω από 50% σχετική υγρασία, χωρίς αυτήν το φυτό δεν θα ανθίσει όπως περιμένατε.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *