9 Amazing Plants That Repel Bees and Wasps

Το να κρατάτε τις μέλισσες και τις σφήκες έξω από το σπίτι σας δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Οι μέλισσες είναι πολύ μικρές και τους αρέσει να τρώνε λουλούδια και μερικές φορές να τσιμπούν ανθρώπους.

Δυστυχώς, αν μια μέλισσα τσιμπήσει κάποιον, θα πεθάνει, επομένως είναι σημαντικό να αποτρέψετε αυτό από το να συμβεί.

Οι σφήκες, από την άλλη, μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα και ζημιές. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, καθώς θα γίνει μεγαλύτερο με τον καιρό.

Οι σφηκοφωλιές μπορούν να δημιουργηθούν στην περιοχή σας μέσα σε λίγες μέρες. και με την πάροδο του χρόνου Η φωλιά θα μεγαλώνει συνεχώς.

Οι σφήκες τείνουν να επιτίθενται σε όποιον πλησιάζει τη φωλιά τους. Και το περπάτημα στον κήπο σας θα γίνει απίστευτα δύσκολο για εσάς σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα σύντομα. από την παιδική ηλικία Μας διδάσκουν ότι τα λουλούδια και οι μέλισσες έχουν γενικά μια ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ τους.

Τα λουλούδια ανταμείβουν τις μέλισσες με αντάλλαγμα την επικονίαση. όταν διαβάζετε για αυτό Ξέρετε ότι είναι μια κατάσταση win-win τόσο για τα λουλούδια όσο και για τις μέλισσες. Έτσι λειτουργεί πάντα η φύση.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή δεν είναι η πλήρης εικόνα.Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια είδη μελισσών που απλώς κλέβουν μέλι από τα λουλούδια χωρίς να τα επικονιάζουν καθόλου.

Αυτές οι μέλισσες είναι γνωστές ως ληστές μελιού. με μικρή γλώσσα και πολύ δυνατά σαγόνια Έτσι οι μέλισσες μπορούν εύκολα να ρουφήξουν το μέλι.

Ωστόσο, έχει μια πολύ κοντή γλώσσα που δεν μπορεί να φτάσει τα πέταλα των λουλουδιών. επομένως αφήνοντας μια τρύπα σε αυτό

Αυτό μπορεί να βλάψει τους φυτικούς ιστούς. και όχι μόνο αυτό Τα φυτά πρέπει επίσης να δουλέψουν διπλάσια για να μεταφέρουν το νέκταρ στις πλησιέστερες μέλισσες για να κάνουν τη δουλειά τους.

Περιττό να πούμε ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στο φυτό. και αν δεν προβείτε σε καμία ενέργεια Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φυτό να πεθάνει εντελώς.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να προσθέσετε φυτά απωθητικού για μέλισσες και σφήκες στην αυλή σας. για αρχάριους Πρέπει να καταλάβετε ότι στις μέλισσες δεν αρέσει να μοιράζονται. σε ένα σταθερό δίκτυο επικονιαστών και φυτών Οι μικρές κλοπές μελιού μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Οι πληθυσμοί ξένων επικονιαστών μπορούν να αυξηθούν γρήγορα. Κι αν δεν προσέχεις Η αμοιβαία σχέση που μοιράζονται οι μέλισσες και τα φυτά μπορεί γρήγορα να γίνει σοβαρό πρόβλημα.

Αν κάποιες μέλισσες δεν πάρουν το νέκταρ από τα φυτά μετά την επικονίαση, πεθαίνουν, κάτι που είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ωστόσο, η θανάτωση των μελισσών σίγουρα δεν συνιστάται. Το πιο σημαντικό, δεν πρέπει να μπλέξεις με τη σφηκοφωλιά.

Το κάψιμο ή το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο είναι πολύ κακή ιδέα. Και θα κάνετε τη ζωή πολύ δύσκολη. αντί να τα κάνει όλα αυτά Σκεφτείτε να προσθέσετε όλα τα απωθητικά για τις μέλισσες και τις σφήκες φυτά στην αυλή σας.

Υπάρχουν πολλά φυσικά φυτά για να απωθούν τις μέλισσες και τις σφήκες στον κήπο σας. Φυσικά, δεν είναι 100% αποτελεσματικά στη θανάτωση των μελισσών. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκρούσετε αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα καλύτερα από άλλα.

Εδώ είναι πολλά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε τις μέλισσες και τις σφήκες έξω από τον κήπο σας.

1 – Αγγούρι

φυτό αγγουριού

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που προσθέτουν ομορφιά στον κήπο είναι το αγγούρι.

Τα αγγούρια είναι μια καλή επιλογή επειδή δεν είναι μόνο ένα υπέροχο λαχανικό για να το χρησιμοποιήσετε στις καλοκαιρινές σας σαλάτες, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Θα βοηθήσει επίσης να κρατήσετε τις μέλισσες και τις σφήκες μακριά από το σπίτι σας.

Τόσο οι μέλισσες όσο και οι σφήκες μισούν τις όξινες ουσίες στο δέρμα του αγγουριού και τείνουν να μένουν μακριά από αυτό το φυτό. Καλλιέργεια αγγουριών ή αγγουριών σε διάφορα μέρη Τα είδη κήπου μπορούν εύκολα να απωθήσουν τις μέλισσες και τις σφήκες.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καλλιεργήσετε αγγούρια στον κήπο σας. Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια ή να πασπαλίσετε τις φλούδες σε όλο τον κήπο σας για φρέσκα προϊόντα για κοκτέιλ ή σνακ.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα φυτά είναι ότι είναι εγγενή στις τροπικές περιοχές. Ως εκ τούτου, χρειάζονται μια σημαντική ποσότητα υγρασίας. Και τείνουν να ευδοκιμούν σε ζεστά περιβάλλοντα.

Δείτε: Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους αγγουριού στο σπίτι

2 – Βασίλειος

Ο βασιλικός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τον κήπο σας. γιατί όχι μόνο δρα ως καλό εντομοαπωθητικό Αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή στην κουζίνα.

Ο βασιλικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα. αμέτρητος και έντονο άρωμα όταν αναμιγνύεται σε οποιοδήποτε φαγητό

Οι άνθρωποι αγαπούν τη μυρωδιά του βασιλικού. Αλλά οι σφήκες και οι μέλισσες δεν μπορούν να πουν το ίδιο πράγμα. Αυτά τα μικρά φτερωτά πλάσματα τείνουν να μισούν τη μυρωδιά και να μένουν μακριά από αυτήν.

Το Tulsi πρέπει να τοποθετείται σε θέση που δέχεται έως και οκτώ ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Ο βασιλικός χρειάζεται τουλάχιστον έξι ώρες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο βασιλικός χρειάζεται πολλή θερμότητα για να αναπτυχθεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά με επαρκή αποστράγγιση για να αποφευχθεί η υπερχείλιση και τελικά η σήψη των ριζών του φυτού βασιλικού.

3 – Κατιφές

χαμομήλι

Έχουμε ήδη αναφέρει δύο λαχανικά. Τώρα ας μιλήσουμε για δημοφιλή λουλούδια που ταιριάζουν εύκολα σε κάθε χώρο κήπου.

Οι κατιφέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο σας. Ειδικά αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα Τα φυτά είναι όμορφα, αλλά τα λουλούδια φωτίζουν πραγματικά τον κήπο σας.

Δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αυτό το φυτό βοηθά τα μελίσσια. Αλλά πολλά στοιχεία δείχνουν ότι οι κατιφέδες απωθούν τις σφήκες. Είναι φθηνά και μπορούν να αγοραστούν από σχεδόν οποιοδήποτε φυτώριο.

Οι κατιφέδες κάνουν επίσης καλούς φίλους με άλλα βότανα και λαχανικά στον κήπο σας.

4 – Γεράνι

Το γεράνι είναι ένα άλλο δημοφιλές λουλούδι που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας.Τα γεράνια είναι απίστευτα χρήσιμα στην απώθηση των μελισσών. Ειδικά οι μέλισσες που είναι κόκκινες. Γιατί οι μέλισσες δεν βλέπουν κόκκινο

με την πρώτη ματιά Μπορεί να φαίνεται λίγο ανόητο ότι τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απωθούν τις μέλισσες και τις σφήκες. Όμως ο λόγος είναι εξαιρετικά λογικός. για αρχάριους οι μέλισσες δεν βλέπουν κόκκινο και περισσότερο από αυτό Τα άνθη του γερανιού δεν έχουν δική τους γύρη.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το φυτό είναι ότι μυρίζει, μια μυρωδιά που μισούν οι μέλισσες και οι σφήκες. Τα γεράνια χρειάζονται γενικά τουλάχιστον τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. αν και συνιστώνται έξι ώρες.

σε μια κρύα νύχτα Φέρτε τα μέσα για να αποτρέψετε τον θάνατο των φυτών. Κατ ‘αρχήν Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε γεράνια σε γλάστρες και να τα τοποθετήσετε γύρω από τον κήπο.

5 – Μέντα

δυόσμο

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρώματα που λατρεύουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η μέντα είναι αγαπημένη σε πιάτα και κουζίνες σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, τα δαγκωτά έντομα όπως οι μέλισσες και οι σφήκες την αντιπαθούν πολύ. και μείνε πάντα μακριά από αυτό

Το έντονο άρωμα της μέντας ουσιαστικά απωθεί αυτά τα παράσιτα.Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι η μέντα αρέσει σε λίγη σκιά. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε σε μέρος με άμεσο ηλιακό φως.

κυρίως Η μέντα τείνει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Κι αν δεν προσέχεις Η μέντα μπορεί να καταλάβει ολόκληρο τον κήπο σας.

6 – Ευκάλυπτος

Τα κοάλα φημίζονται για την αγάπη τους για τους ευκάλυπτους. Τρέφονται με φύλλα και είναι κοινά γύρω από αυτά τα φυτά σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ωστόσο, τα έντομα που δαγκώνουν όπως οι σφήκες και οι μέλισσες μισούν τον ευκάλυπτο. Δεν τους αρέσει η μυρωδιά του.

Ο ευκάλυπτος δεν είναι πρόβλημα. Μπορείτε να το πάρετε για να διακοσμήσετε τον κήπο ή να το βάλετε σε μια γλάστρα και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον κήπο. Το φυτό είναι επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία. Αφήστε το λοιπόν να στεγνώσει λίγο πριν από κάθε πότισμα.

7 – αψιθιά

πίκρα

Η αψιθιά είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά που θα δεις ποτέ. Και η προσθήκη τους στον κήπο σας είναι σίγουρα μια καλή ιδέα.

Ωστόσο, η αψιθιά δεν φημίζεται για την εμφάνισή της. Αυτό το φυτό περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αψέντι. όπως ίσως μαντέψατε Το αψέντι είναι τοξικό για τα περισσότερα έντομα.

Η έντονη μυρωδιά που παράγει το φυτό θα ειδοποιήσει τα έντομα που τσιμπούν όπως οι σφήκες και οι μέλισσες να πετάξουν μακριά. Έτσι δεν θα τα βρείτε να βουίζουν τριγύρω. η αψιθιά σου Το πιο σημαντικό, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φυτά χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν σωστά.

Τα φυτά πρέπει να τρέφονται με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί όταν φυτεύετε αψιθιά γιατί έχει τη δυνατότητα να βλάψει και άλλα φυτά της περιοχής.

8 – Penny Royal

Το Pennyroyal είναι μια ελαφρώς αντισυμβατική επιλογή για χρήση στον κήπο. Ο σκοπός όμως είναι να κρατήσουμε μακριά τις μέλισσες και τις σφήκες. Αυτό το φυτό μυρίζει πολύ παρόμοια με τη μέντα. και όπως είπαμε Οι σφήκες και οι μέλισσες αντιπαθούσαν καθόλου τη μυρωδιά.

Το Pennyroyal είναι ένα από τα μικρότερα φυτά που θα βρείτε. Αναπτύσσεται μόνο 6 έως 12 ίντσες σε ύψος και συχνά καλλιεργείται σε δοχεία.

Μπορείτε να τοποθετήσετε δοχεία σε διαφορετικούς χώρους. του κήπου για την προστασία των μελισσών Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ειδικά δοχεία για να τα κρατάτε στο σπίτι για να διώχνετε τα κουνούπια.

Τα Pennyroyals δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση και είναι γενικά πολύ εύκολο να αναπτυχθούν.Ωστόσο, πρέπει να φροντίζετε να ποτίζετε τα φυτά τακτικά διαφορετικά θα στεγνώσουν.

9 – Στάμνα φυτό

φυτό στάμνας

Τα φυτά στάμνας είναι κοινά σε πολλούς κήπους. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι λειτουργούν λίγο διαφορετικά για να απωθούν τις σφήκες και τις μέλισσες.

Αντί να εμποδίζετε τις σφήκες και τις μέλισσες να εισέλθουν στον κήπο σας, Η στάμνα λειτουργεί ως έλεγχος πληθυσμού.

Το φυτό στάμνας είναι ένα σαρκοφάγο φυτό που αιχμαλωτίζει έντομα με την πάροδο του χρόνου για να παρέχει θρεπτικά συστατικά. Τα λουλούδια προσελκύουν πολλά έντομα. συμπεριλαμβανομένων των σφηκών και των μελισσών που αργότερα εισήχθη Γλιστερά λουλούδια, που προκαλούν τα έντομα να πέσουν στη λίμνη και να πνιγούν.

Τα ένζυμα χρησιμοποιούνται για την πέψη όλων των εντόμων. Η φροντίδα αυτού του φυτού είναι συχνά δύσκολη. Ειδικά αν δεν τα καλλιεργείτε στον κήπο σας.

Αυτό το φυτό απαιτεί μόνο νερό της βροχής και δεν ανέχεται καμία μορφή εμφιαλωμένου νερού. Τα υπερβολικά μέταλλα που βρίσκονται στο νερό είναι επιζήμια για τα φυτά.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά φυτά και λουλούδια που μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο σας για να απωθήσετε σφήκες και μέλισσες. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τα φυτά.

Αν παρατηρήσετε να σχηματίζονται φωλιές σφηκών στην αυλή σας ή γύρω από το σπίτι σας, είναι καλύτερα να καλέσετε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων αντί να την αγοράσετε μόνοι σας. σαν μέλισσα Γιατί μπορούν να μεταφέρουν τις μέλισσες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *