Minecraft 1.18: Ενημερώστε χαρακτηριστικά και νέες λειτουργίες

Η Mojang μοιράστηκε μερικές ενδιαφέρουσες και καλά επεξηγημένες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία ενημέρωση Minecraft 1.18…

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το δεύτερο μέρος του Caves & Cliffs: Minecraft 1.18 Update (ακολουθείται από το Minecraft 1.18.1)! Με τις αλλαγές που εισάγονται σε αυτήν την ενημέρωση, είναι ωραίο να βλέπουμε τους προγραμματιστές του Minecraft να αναφέρουν λεπτομερώς τις μεγαλύτερες αλλαγές και τι σημαίνουν για το Minecraft με όμορφες εικόνες.

Διαβάστε: Όλο το νέο περιεχόμενο στο Minecraft 1.18

Το ύψος και το βάθος των κόσμων αυξήθηκαν

Με αυτήν την έκδοση, το εύρος ύψους των προηγούμενων κόσμων έχει επεκταθεί, παρέχοντας περισσότερο κάθετο χώρο για εξερεύνηση και δημιουργία νέων και υπαρχόντων κόσμων. Ενισχύστε τη δημιουργικότητά σας όπως ποτέ άλλοτε και αυξήστε τα 320 χρόνια και τα 64 χρόνια. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε μεγάλες σπηλιές και ασυνήθιστα νέα βιομάζα.

Παγκόσμιο μείγμα

Πολλοί από εσάς έχετε προϋπάρχοντες κόσμους που έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο για να εξερευνήσετε, να επιβιώσετε και να δημιουργήσετε. Καλά νέα, μπορείτε να συνεχίσετε στην έκδοση 1.18 χωρίς να ξεκινήσετε από την αρχή

Η ανάμειξη κόσμου επιτρέπει στη νέα παγκόσμια γενιά να λειτουργεί απρόσκοπτα με υπάρχοντα σωματίδια από παλιούς κόσμους, μειώνοντας τους απότομους ή υπερβολικά απότομους βράχους (δείτε την παρακάτω εικόνα) και δημιουργώντας περισσότερα φυσικά περιβάλλοντα.

Οι παίκτες που ενημερώνουν τους παλιούς τους κόσμους θα διαπιστώσουν ότι το στρώμα του βράχου στο y0 κάτω από τα υπάρχοντα σωματίδια έχει αντικατασταθεί από σχιστόλιθο χάσματος με νέες σπηλιές και βιώματα.

Παγκόσμιο μείγμα

Νέο έδαφος και σχηματισμός βουνού

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών στην έκδοση 1.18 του Minecraft είναι ότι το σχήμα του εδάφους δεν καθορίζεται πάντα από τη βιολογία που περιέχει. Αντίθετα, τα biomes απλώς επικαλύπτονται στο τοπίο, που σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να συναντήσουν κάθε λογής παράξενα και υπέροχα. τοποθεσίες βιώματος καθώς εξερευνούν τον κάτω κόσμο.

Τα βουνά και οι κορυφές είναι ακόμη ψηλότερα και πιο ποικίλα, δίνοντάς σας ακόμη περισσότερο χώρο για να χτίσετε μεγαλύτερες κατασκευές στην κορυφή τους.

Νέο έδαφος και σχηματισμός βουνού

Νέοι βιομοί, δημιουργία τρισδιάστατου βιομάτου και διανομή του βιοώματος

Μια ολόκληρη σειρά από νέα βιομάζα μπορούν να ανακαλυφθούν πάνω και κάτω από την επιφάνεια στο 1.18, από καταπράσινα σπήλαια και σπήλαια με σταγόνες μέχρι οδοντωτές κορυφές και λιβάδια. Επιπρόσθετα, τα βιώματα των σπηλαίων μπορεί μερικές φορές να σχηματιστούν ακριβώς κάτω από τα βιομάζα της επιφάνειας.

Νέοι βιομοί, δημιουργία τρισδιάστατου βιομάτου και διανομή του βιοώματος

Μια νέα γενιά σπηλαίων

Πώς θα έμοιαζε μια ενημέρωση του Caves & Cliffs χωρίς κάποιες μεγάλες αλλαγές στη δημιουργία σπηλαίων; Εκτός από τις σπηλιές και τα φαράγγια που βρέθηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις που εμφανίστηκαν στο Minecraft 1.17, οι παίκτες θα εξερευνήσουν τώρα μια ποικιλία νέων σχημάτων και μεγεθών σπηλαίων, από ευρύχωρες σπηλιές με «τυρί» έως μεγάλες, ελικοειδή σπηλιές «μακαρονιών» και στενή σπηλιά «ζυμαρικών». δίκτυα.

Μια νέα γενιά σπηλαίων

Επιπλέον, μπορεί επίσης να βρείτε υδροφορείς με μεγάλες υδάτινες μάζες σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα σπηλιές που μπορεί να είναι ξηρές, να έχουν υπόγειες λίμνες ή να πλημμυρίσουν εντελώς.

υδάτινα σώματα

Κατανομή μεταλλεύματος και μεγάλες φλέβες μεταλλεύματος

Το ύψος του κόσμου, το βάθος του και η δημιουργία των σπηλαίων δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς να αλλάξει η κατανομή των ορυκτών. Αναμένετε λοιπόν διαφορές στο επίπεδο και τη συχνότητα ανακάλυψης ορισμένων ορυκτών σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.

Μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί να βρείτε μεγάλες φλέβες μεταλλεύματος να τρέχουν βαθιά σε νέα συστήματα σπηλαίων. Αυτές οι φλέβες περιέχουν μεγαλύτερα κοιτάσματα μεταλλεύματος από τους τυπικούς σωρούς που βρίσκονται υπόγεια.

Κατανομή μεταλλεύματος και μεγάλες φλέβες μεταλλεύματος

ωοτοκία όχλου

Η ενημέρωση 1.18 έχει μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση των πλασμάτων. Τα πλάσματα θα γεννηθούν τώρα μόνο στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό βοηθά τους παίκτες σε κάποιο βαθμό να υπερασπιστούν το σημείο αναπαραγωγής ορισμένων από τις νέες μεγάλες σπηλιές χρησιμοποιώντας πηγές φωτός.

ωοτοκία όχλου

Σπήλαια και Βράχοι Μέρος 2: Χαρακτηριστικά

Leave a Comment