[Mod] Litematica – 1.13.2 → 1.18.2 / 1.19.1

Litmatica είναι ένα mod που επιτρέπει τη διαχείριση Σχέδια Στο Minecraft (τύπου δομικού ολογράμματος). Δημιουργήθηκε για να ακολουθήσει μια σειρά από τα πιο δημοφιλή σχηματικά που δεν έχουν ενημερωθεί από το 2018 και να λειτουργήσει με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Minecraft. Για να γίνει αυτό, ο συγγραφέας εκμεταλλεύεται το Fabric API και τη βιβλιοθήκη Malilip, που του επιτρέπει να ενημερώνει γρήγορα το mod και είναι ήδη διαθέσιμο για τις εκδόσεις 1.13.2, 1.14.4, 1.15.2, 1.16.5. , εκδόσεις 1.17.1, 1.18.2 και 1.19.1 του Minecraft.

Χαρακτηριστικά του Litematica mod

 • Κύριο χαρακτηριστικό α σύστημα έργου Αυτό γίνεται για να εμφανιστεί μια έκδοση “ολογράμματος” μιας δομής, η οποία βοηθά στην κατασκευή της και πού να τοποθετηθούν τα μπλοκ. Περιλαμβάνει μια λειτουργία επικάλυψης (με δυνατότητα διαμόρφωσης) για την επισήμανση μπλοκ που λείπουν, επιπλέον ή λανθασμένα.
 • Η Litematica περιλαμβάνει επίσης μια ολοκληρωμένη λίστα υλικών, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας υλικών HUD, για να βοηθήσει στη συλλογή υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή μιας δομής.
 • Υπάρχει και ένα Έλεγχος έργου Μια συνάρτηση που περιλαμβάνει μια επικάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σάρωση ολόκληρης της περιοχής του έργου για πιθανά σφάλματα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά με τεχνικές κατασκευές ή redstone, όπου ένα μικρό σφάλμα μπορεί να σπάσει τα πάντα.
 • Μόνο η λειτουργία Δημιουργική έχει πολλές υποστηριζόμενες λειτουργίες, όπως η λειτουργία συμπλήρωσης, αντικατάστασης, διαγραφής και επικόλλησης για “επικόλληση” σχηματικών στοιχείων στον κόσμο (χρησιμοποιώντας τις εντολές Instant / Live Solo, /Set Block σε πολλούς παίκτες).

Χρήση και εντολές

Αρχικά, το κύριο μενού της Litematica ανοίγει από προεπιλογή με το πλήκτρο , (κόμμα) και ανοίγει με GUI διαμόρφωσης, + γ (Για παράδειγμα, εάν δεν βρίσκεστε σε διάταξη πληκτρολογίου QWERTY, το , θα αντικατασταθεί από Μ και, + γ θα γίνει Μ + Γ) Το κύριο μενού έχει επίσης ένα κουμπί για το άνοιγμα του γραφικού περιβάλλοντος διαμόρφωσης.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο έργο:

 • Ξεκινήστε πρώτα Επιλογή περιοχής λειτουργία, η οποία θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα/γρηγορότερα.
 • Μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία πατώντας ή κρατώντας πατημένο το κάτω αριστερό κουμπί στο κύριο μενού της Litematica Ctrl Κύλιση με τον τροχό του ποντικιού κρατώντας το κλειδί και το “μέρος εργαλείου”, το οποίο είναι από προεπιλογή ένα μοχλό (μπορεί να αλλάξει Κοινός Καρτέλα GUI διαμόρφωσης).
 • Τώρα, εάν χρειάζεστε μόνο ένα κουτί, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό Απλός Λειτουργία επιλογής εξαρτημάτων στο μενού Litematica (αυτή είναι η προεπιλογή). Κανονικός τρόπος).
 • Εάν χρειάζεστε πολλά διαμερίσματα (υποτμήματα), μείνετε μέσα Κανονικός Δημιουργήστε μια νέα επιλογή σε λειτουργία Πρόγραμμα περιήγησης επιλογής εξαρτημάτων Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο (επισημασμένο με λευκό). Επιλέγεται αυτόματα όταν το δημιουργείτε, επομένως μην κάνετε κλικ πάνω του (μία φορά) ούτε καταργείτε την επιλογή του.
 • Αφού επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε αριστερό και δεξί κλικ ενώ κρατάτε πατημένο το “Εργαλείο” για να επιλέξετε την πρώτη και τη δεύτερη γωνία αντίστοιχα. Κάνοντας κλικ στη γωνία δίπλα στο μπλοκ στο οποίο δείχνετε, μπορείτε να το εισαγάγετε.
 • Στην κανονική λειτουργία, μπορείτε να κάνετε κλικ με το μεσαίο κουμπί για να επιλέξετε μια γωνία ή μια υποπεριοχή για εργασία. μπορείς Alt + Scroll Μετακινήστε την επιλεγμένη γωνία ή πλαίσιο.
 • Συχνά είναι ευκολότερο / ταχύτερο στη χρήση Επεκτείνουν αντί για μέθοδο γωνίες μέθοδος. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους Ctrl + M ή επάνω Κοινός Καρτέλα διαμόρφωσης. Σε Επεκτείνουν στη λειτουργία, κάνετε πρώτα δεξί κλικ για να μετακινηθείτε και να επαναφέρετε το επιλεγμένο μπλοκ και, στη συνέχεια, κάντε αριστερό κλικ σε ένα μπλοκ στις άκρες του πλέγματος σας για να επεκτείνετε την περιοχή επιλογής γύρω από όλες αυτές τις θέσεις στις οποίες έγινε κλικ.
 • Σε Κανονικός Στη λειτουργία, μπορείτε να δημιουργήσετε και να μετονομάσετε όσες υποζώνες θέλετε Μέρος δάσκαλος GUI (προεπιλεγμένη συντόμευση πληκτρολογίου για άνοιγμα, η οποία πρέπει να επαυξηθεί με το αριθμητικό πληκτρολόγιο ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί στο κύριο μενού).
 • Όταν τελειώσετε με την επιλογή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί εισόδου για να την αποθηκεύσετε ως σχέδιο Μέρος δάσκαλος GUI.

Για να εργαστείτε με φορτωμένα έργα:

 • Για να χρησιμοποιήσετε ένα αποθηκευμένο έργο, πρέπει να μεταβείτε στο Κύριο μενού -> Διαγράμματα φόρτωσηςαριστερά Δημιουργήστε χώρο Με το σημάδι επιλογής ενεργοποιημένο, επιλέξτε το σχέδιό σας και κάντε κλικ Φόρτωση.
 • Είναι χρήσιμο να μεταβείτε σε Σίγουρη τοποθέτηση Λειτουργία εργαλείου όταν εργάζεστε με ένα φορτωμένο έργο, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “εργαλείο” για να μετακινήσετε και να τοποθετήσετε χώρο ή Alt + Κύλιση.
 • Για να το περιστρέψετε ή να το αντικατοπτρίσετε, μπορείτε να μεταβείτε στο κύριο μενού -> Σίγουρη τοποθέτηση -> ΔιαμορφώστεΉ αφαιρέστε τη συντόμευση του αριθμητικού πληκτρολογίου για να ανοίξετε αυτήν τη διεπαφή διαμόρφωσης γραφικής τοποθέτησης.
 • Εάν η τοποθέτηση βρίσκεται στη σωστή θέση, προτείνω να την κλειδώσετε στο γραφικό περιβάλλον διαμόρφωσης τοποθέτησης, ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί κατά λάθος.
 • Έτσι, ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι ότι μπορείτε να φορτώσετε ένα σχήμα μία φορά και να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό κουλοχέρηδων (από Διαγράμματα φόρτωσης -> Δημιουργήστε ένα μενού τοποθέτησης) επομένως, η θέση ενός δεδομένου “γνωστού αντιγράφου έργου” αντιστοιχεί ως προς την τοποθέτηση στα δεδομένα του κύκλου κ.λπ.
 • Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους απόδοσης για απόδοση μόνο ενός επιπέδου τη φορά Παρέχετε στρώματα Καρτέλα διαμόρφωσης. Υπάρχουν επίσης συντομεύσεις πληκτρολογίου για κύλιση στη λειτουργία, μετακίνηση του επιπέδου στη θέση αναπαραγωγής και μετακίνηση του επιπέδου. Πλήκτρα περιστροφής από προεπιλογή M + Σελίδα Πάνω / ΚάτωΜετακίνηση της στοίβας M + Αρχική Και το στρώμα κινείται Σελίδα πάνω/κάτω.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Litematica στο βίντεο

Διαγράμματα

Κατεβάστε το Litematica

Σημείωση: Η έκδοση 1.19 του Litematica έχει αναπτυχθεί από την κοινότητα, εάν ο υποδεικνυόμενος σύνδεσμος δεν λειτουργεί, μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση kosma.pl/masamods/ και αναζητήστε τη σωστή έκδοση mod.

Αυτό το mod απαιτεί εγκατάσταση του Minecraft Fabric και του Malilib.

Σημείωση : Εάν έχετε εγκαταστήσει το Optifine, πιθανότατα πρέπει να απενεργοποιήσετε ορισμένες επιλογές, διαφορετικά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλματα:

 • Παροχή περιοχών πρέπει να απενεργοποιηθεί
 • Τα Shaders θα πρέπει να ρυθμιστούν σε Off ή το VBO θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο στις ρυθμίσεις βίντεο βανίλια και οι επιλογές «Σχηματική επικάλυψη μοντέλου περίγραμμα» και «Σχηματική επικάλυψη πλευρών μοντέλου» θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένες στην ενότητα Visuals.
 • Γρήγορη απόδοση Μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιηθεί εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε περίεργα προβλήματα απόδοσης HUD/GUI.

Πηγή: Litematica – Curseforge

Leave a Comment