Warden στο Minecraft: πώς να τον βρείτε και όλες τις πληροφορίες

Φύλακας

Φύλακας Το πρώτο τυφλό πλάσμα Minecraft που προστέθηκε στο Minecraft. Αντί να ακολουθεί τον παίκτη, το κρανίο χρησιμοποιεί αισθητήρες στο κεφάλι του για να ανιχνεύσει τους κραδασμούς.

Εμφανίστηκε Φύλακας Αποκαλύπτει ότι θα έλκεται από βλήματα που κάνουν ήχο. Ωστόσο, δεν συνιστάται να πολεμήσετε τον Warden καθώς χρειάζεται μεγάλη ζημιά. Οι προγραμματιστές της Mojang έχουν επίσης δηλώσει ότι αυτό το πλάσμα δεν έχει σκοπό να πολεμήσει, αλλά να τρομάξει τους παίκτες.

Ο Warden είναι ένα εχθρικό πλάσμα που έρχεται στο Minecraft 1.19 – Wild Update.

Συμπεριφορά φύλακα

φύλακες Είναι τυφλοί και περιφέρονται τυχαία. Εάν ο Επιστάτης ακούσει δόνηση ή θόρυβο κοντά του, θα ειδοποιηθεί και θα μεταβεί στη θέση της δόνησης. Μπορεί επίσης να αισθανθεί την περιοχή γύρω του, επιτρέποντάς του να εντοπίσει με ακρίβεια τη θέση μιας οντότητας. Όσο περισσότερους κραδασμούς εκπέμπει ένα πλάσμα ή ένας παίκτης, τόσο πιο ταραγμένο γίνεται.

Οι ψυχές στο στήθος του δημιουργούν έναν αδύναμο καρδιακό παλμό σε ρυθμό με το εφέ Darkness. Το animation και ο ήχος επιταχύνονται σταδιακά καθώς ο φύλακας γίνεται πιο ταραγμένος. Οι φύλακες προτιμούν να παρακολουθούν ύποπτα πλάσματα παρά στενά.

Φρουρός σε μια σπηλιά
Ένας φύλακας σε μια σπηλιά.

Όταν ένας φύλακας πετυχαίνει επαρκές επίπεδο αναταραχής, βρυχάται και προχωρά προς τον στόχο του. Ανεξάρτητα από τους κραδασμούς που εκπέμπονται, συνήθως κινείται προς τον στόχο του. Εάν ένα πλάσμα ή ένας παίκτης συγκρουστεί με έναν Φύλακα, ή του επιτεθεί πρώτος, ο Αρχηγός θα εξοργιστεί αμέσως.

Οι φύλακες παρακολουθούν και επιτίθενται σε όλα τα πλάσματα εκτός από άλλους Φύλακες. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους κραδασμούς που εκπέμπονται από οντότητες που δεν είναι τέρατα, όπως βλήματα ή βαγόνια. Μετά από εξήντα δευτερόλεπτα «ησυχίας» χωρίς κραδασμούς, ο Warden θάβεται ξανά.

Warden Concept Art
Ένα concept art του Warden μας επιτρέπει να δούμε το μέγεθός του και τα αυτιά του που ανιχνεύουν τον ήχο.

Ο φύλακας ταξινομείται ως νεκρός, πράγμα που σημαίνει ότι παθαίνει επιπλέον ζημιά με τη μαγεία του χτυπήματος, θεραπεύει με αποτέλεσμα άμεσης ζημιάς, λαμβάνει ζημιά με αποτέλεσμα άμεσης επούλωσης, έχει ανοσία στο δηλητήριο και την αναγέννηση και αγνοείται από τη Vidar. Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένα απέθαντα πλάσματα, ο Warden δεν καίγεται στο άμεσο ηλιακό φως.

Η επίθεση του αρχιφύλακα απενεργοποιεί τις ασπίδες και προκαλεί εξαιρετική ζημιά (30 (♥ × 15) στο κανονικό και 45 (♥ × 22,5) σε σκληρά, αρκετά για να σκοτώσει έναν παίκτη που φοράει πλήρη πανοπλία. Η μπάρα ζωής του αρχιφύλακα έχει 250 ♥ (ή 500 πόντους ζωής ).

Σύγκριση ζωής Warden στο minecraft
Σύγκριση ζωής φύλακα με άλλα πλάσματα του Minecraft.

Το Wharton θα πρέπει να είναι μια φυσική καταστροφή, η οποία είναι σχεδόν αδύνατη και καλύτερα να αποφευχθεί. Έχει αναξιοποίητες ικανότητες για παίκτες που προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα χτίζοντας πυλώνες, τοίχους ή παγίδες.

Ο χτύπος της καρδιάς του ακούγεται και είναι ορατός, και όσο χτυπιέται, τόσο πιο δυνατός γίνεται, και όσο πιο δυνατός γίνεται, τόσο περισσότερο λάμπει η ψυχική του καρδιά.

Το κινούμενο σχέδιο του Warden
Το κινούμενο σχέδιο του Warden

Επίθεση εμβέλειας

Εάν ο στόχος είναι ψηλός, κρυμμένος πίσω από τοίχους ή εκτός εμβέλειας, οι φύλακες θα διεισδύσουν στον τοίχο για να σκοτώσουν τον στόχο τους. Μια εμβέλεια επίθεση προέρχεται από το κλουβί τους, το οποίο ανοίγει μια ηχητική δέσμη για να ξεφύγει, προκαλώντας 10 σημεία ζημιάς και περνώντας μέσα από πανοπλίες και ασπίδες.

Ο φύλακας επιτέθηκε σε ένα κοτόπουλο.
Ο φύλακας επιτέθηκε σε ένα κοτόπουλο.
Το κινούμενο σχέδιο του Warden χρησιμοποιεί την εμβέλεια επίθεση του.

Πώς να καλέσω τον Warden;

Οι φύλακες δεν χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μηχανική της αναπαραγωγής των πλασμάτων. Για να καλέσετε έναν Warden, ένα Skulk Shriker πρέπει να ενεργοποιηθεί (ηχεί) τρεις φορές και δεν πρέπει να υπάρχει άλλος Warden κοντά σε 48 τετράγωνα. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένας φύλακας από το έδαφος.

Κλήση φύλακα κινουμένων σχεδίων
Animation του Warden που βγαίνει από το γήπεδο

Γίνονται έως και 20 προσπάθειες για να εμφανιστεί ένας φύλακας στο τετράγωνο 11×13×11 με κέντρο το creaker. Το επίπεδο φωτός πρέπει να είναι 11 ή χαμηλότερο για να εμφανιστεί ο επιστάτης. Αν ο φύλακας δεν θυμώσει και δεν εντοπίσει κραδασμούς για τουλάχιστον ένα λεπτό, θα θάψει τον εαυτό του στο χώμα και θα εξαφανιστεί.

Το animation είναι ο φύλακας που λείπει
Κινούμενα σχέδια του φύλακα που θάβει τον εαυτό του

Πού να βρείτε τον Warden στο Minecraft;

Οι φύλακες βρίσκονται υπόγεια, σε βαθιές σκοτεινές σπηλιές στο «βαθύτερο» βαθύ σκοτεινό βίωμα του κόσμου, όπου βρίσκεται το Skulk. Η γύρω περιοχή είναι τόσο σκοτεινή που βολεύει τον φύλακα να σκύψει.

Μπορεί ο Warden να εξημερωθεί στο Minecraft;

Όχι, είναι αδύνατο να υποτάξεις τον φύλακα.

Ο Warden είναι ακόμα στο Minecraft;

Ναι, ο Warden είναι στο Minecraft.

Πόση υγεία έχει ένας φύλακας στο Minecraft;

Ο Warden έχει 250 ♥ (ή 500 πόντους ζωής).

Τα απροστάτευτα σχέδια του φύλακα

Ο Mojang αποκάλυψε τη διαδικασία ανάπτυξης του Warden και μοιράστηκε μερικές μη δομημένες ιδέες του Warden. Τα ονόματα του Warden που θεωρούνταν παλαιότερα ήταν “Stalker” και “Void”.

Πλησιάζων

Η πρώτη επανάληψη του Stalker ήταν μεγάλη, ασύμμετρη και είχε έναν λαμπερό πυρήνα. Ήταν στα Τοτέμ του Βαθιού Σκότους. Ήταν εντελώς ακίνητο για να δελεάσει τους παίκτες να πάρουν τον πυρήνα του και να τον χειροτερέψουν, και μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ψηλό σχήμα για να εμποδίσει τους παίκτες να σκάψουν. Αυτή η επανάληψη, ειδικά η εμφάνιση και ο μηχανισμός μεταμόρφωσής της, ήταν αδέξια και περισσότερο ανόητη παρά τρομακτική, έτσι εγκαταλείφθηκε.

Stalker minecraft
Stalker, μια θεωρημένη αλλά όχι διατηρημένη έκδοση του Warden.

Οι Αγιασμένοι

Το κοίλο σχεδιάστηκε για να προκαλεί τρυποφοβία (φόβο για τρύπες) και αποτελούνταν από λευκό δέρμα με τρύπες. Αυτή η επανάληψη θεωρήθηκε πολύ κακή από τους προγραμματιστές και έπρεπε να μειωθεί.

Hollow Minecraft Warden art fan
Απλά fan art

Στο έκτο επεισόδιο του “The Secrets of Minecraft”, το προσωπικό όνομα του Warden αποκαλύπτεται χαριτολογώντας ότι είναι William, καθώς και οι χαρακτήρες Ender Dragon, Wither και Blair έχουν όλοι προσωπικά ονόματα.

Ο Mojang αποκαλύπτει πώς δημιούργησαν τον Warden.

Leave a Comment